Ismét Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely.

13:03
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

13:02
Minden véleményt meghallgat a kabinet

A kormány mindenki véleményét meghallgatja a védekezés során - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Sem a szakemberek, sem az orvosok nem értenek mindenben egyet, ezért a kormánynak ebben a helyzetben kell meghoznia a legjobb döntést - tette hozzá.  

12:57
Ez nem felel meg a tömegrendezvény kategóriájának

Egy focimeccs szabadtéri rendezvény kategóriájába tartozik, és ha minden negyedik széken ülnek csak, akkor nem felel meg a tömegrendezvény kategóriájának - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:52
Most is a jobban védekező országok között vagyunk

Magyarország továbbra is jobban védekező országok közé tartozik a második hullámban  - mondta Gulyás Gergely. A miniszter közölte, hogy nem érdemes statisztikákból szemezgetni, mert egységes védekezés van. 

12:50
Ekkor kapja meg a hatmilliárdot a főváros

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a Lánchíd felújítására szánt kormányzati összeget, akkor utalják át, ha legalább egy kapavágás történik, és ha szükséges, akkor meghozzák a döntést. A főváros kezdje el a híd felújítását - tette hozzá. 

12:46
Egy-egy hiba előfordulhat

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a járványügyi eljárások során természetesen előfordulhat egy-egy olyan eset, amikor valamilyen hiba történt, de ez általános. 

12:41
Az egészségügy felkészült a lényegesen nagyobb napi esetszámokra is

Gulyás kifejtette, hogy mindig olyan intézkedéseket hoznak az Operatív Törzs javaslatára, ami szükséges az ország működőképességének fenntartására. Az egészségügy felkészült a lényegesen nagyobb napi esetszámokra is - tette hozzá. A meghaltak hat százalékának nem volt egyéb krónikus betegsége, és ennek a hat százaléknak a jelentős része nagyon idős volt.  

12:39
Elegendő nyersanyaghoz jut a Dunaferr

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy biztosított a Dunaferr nyersanyaggal való ellátása. A kormány mindennel foglalkozik, amikor segítségre van szükség, így a Dunaferr ügyével is. Van egy magántulajdonú cég, és a munkavállalókkal van vitája. A kormánynak ezen a szinten nincsen beleszólása. 

12:33
Lesz lehetőség másodállásra az orvosok esetében

A másodállásra a jövőben is lesz lehetőség az orvosi szférában - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A részletszabályokból ki fog ez derülni. 

12:28
Egyetlen mérce van

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy egyetlen olyan mérce van a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amely azt mutatja, hogy a járvány kezdete óta, hogyan alakultak a dolgok. Nem érdemes kiragadni egyes szakaszokat. 

12:25
Csak ilyen szabályok változhatnak a választási törvényben

A választókerületi beosztás esetében, ha a kormány hozzányúl, akkor nagyon sok vita lehet, és nincs is ilyen szándéka a kabinetnek - mondta kérdésre Gulyás. Csak olyan szabályon lehet változtatni, ami nem befolyásolja alapvetően a korábbi kereteket, így a kamupártokkal, vagy az átjelentkezéssel kapcsolatos szabályok változhatnak. 

12:21
Bevethetőek a lélegeztetőgépek

Minden lélegeztetőgép a szükség esetén rendelkezésre áll - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:21
Erről nem ad tájékoztatást a kormány

A kormány a jövőben sem ad tájékoztatást arról, hogy korábbi kormánytagok esetében, milyen egészségügyi állapotban vannak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:16
Más országokra is figyelni kell

Természetesen Magyarország más országok tesztelési gyakorlatát is figyelemmel kíséri, és levonja belőle a konzekvenciákat - mondta Gulyás. 

12:11
A WHO adatai a legfontosabbak

Az adatok esetében a WHO adataira épít a kormány, és azokat hasonlítja össze más országokéval - mondta Gulyás Gergely. 

12:07
A kormány szándéka, hogy ne legyenek szigorúbb intézkedések

A válságkezelés sikere attól függ, hogy jövőre tud-e a magyar gazdaság jelentősen nőni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Szólt arról is, hogy jelenleg is kedvező a munkaerőpiaci helyzet. A beruházásösztönzés továbbra is nagyon fontos eszköz. Gulyás szólt arról is, hogy egyelőre nem lehet tudni, pontosan mi lesz a jövőben. A kormány szándéka, hogy ne legyenek szigorúbb intézkedések, az ország működjön. 

12:03
Egyelőre nincs időpontja a Putyin-Orbán-csúcsnak

Nincs konkrét időpontja a Putyin-Orbán találkozónak - mondta Gulyás. 

12:01
Nem követtük el ezt a hibát

Magyarország nem követte el azt a hibát, hogy párhuzamos társadalmak jöjjenek létre a bevándorlás révén - mondta kérdésre Gulyás, és ezt a jövőben sem teszi majd. 

11:56
Kérdés, mi lesz a Next Generation alappal

Nagy kérdés, hogy lesz-e Next Generation alap - mondta kérdésre Gulyás. Ha megvalósul, akkor a lehető leghatékonyabban kell azt felhasználni. Az Európai Bizottsággal való tárgyalások már a jövő héten elkezdődhetnek a konkrét programokról - tette hozzá. 

11:54
Most nem tud repülőteret vásárolni az állam

A szocialisták minden nemzeti értéket, így a repülőteret eladták, de most nincs abban a helyzetben a magyar állam, hogy azt megvegye - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13