Hétfőn ismét beszámolót tart az Operatív Törzs. 

12:04
Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

12:04
Betegen senki ne induljon el a halottak napján

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a halottak napján kölcsönösen kell vigyáznunk egymásra. Akinek bármilyen megbetegedése van, az ne hagyja el a lakóhelyét – tette hozzá. Ha nincs semmilyen tünete valakinek, akkor a védelmi szabályok betartása mellett menjen el a temetőbe.

12:01
Minden akut beteg megkapja az ellátást

Minden akut eset megkapja az ellátást - mondta Müller Cecília. Fel kell hívni az ellátó figyelmét, hogy az akut betegnek van a környezetében koronavírusos - tette hozzá.

12:00
Hogyha szükséges, akkor újabb óvintézkedéseket hoznak

Müller Cecília kérdésre elmondta, hogyha szükséges, akkor újabb óvintézkedéseket hoznak, de az eddigi szabályokat be kell tartani, mert azok hatékonyak. 

11:58
A piacokon mindenképpen érdemes maszkot viselni

Ahol nem tartható a 1.5 méteres távolság a szabadban, ott erősen ajánlott a maszkviselés - mondta kérdésre Müller Cecília. A piacokon mindenképpen érdemes maszkot viselni.

11:57
Tizenegy 14 éven aluli gyermek van kórházban

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy volt példa arra, hogy már korábban fertőzöttek ismételten megfertőződtek. Egyelőre abban van egyetértés, hogy egy koronavírusos megbetegedés után hat hónapig van védettség. Tizenegy 14 éven aluli gyermek van kórházban a koronavírus miatt - mondta az országos tisztifőorvos.

11:55
Ilyen adatot nem adhat ki a KLIK

Rendkívül szigorú feltételei vannak annak, hogy ki adhat ki adatot fertőző betegekről, és ennek fényében a KLIK nem adhat ki ilyeneket - mondta kérdésre Müller Cecília.

11:52
Elegendő tesztet végzünk

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy közel 1 millió PCR-tesztet végeztek el. Mindezzel párhuzamosan érvényben vannak már a gyorstesztek. A tesztek számával kapcsolatban azt mondta, hogy a WHO a járvány dinamikájához igazítja a tesztelést. Az 5 százalékos arányt akkor fogalmazta meg a WHO. Elegendő tesztet végzünk - mondta Müller Cecília. Az ellátórendszer értesül az összes koronavírusos betegről.

11:48
21 esetben léptek a nyitvatartási szabályok megszegése miatt

21 esetben intézkedtek a rendőrök a nyitvatartási szabályok megszegése miatt.

11:47
Ennyiszer intézkedtek a rendőrök a maszkhasználat elmaradása miatt

277 rendőri intézkedés volt a védelmi szabályok megszegése miatt - mondta Kiss Róbert. 246 rendőri intézkedés volt az üzletekben a maszkhasználat megszegése miatt - tette hozzá.

11:44
Mindenki mérlegelje a külföldi utazás lehetőségét

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy folyamatosan figyelik a környező országokat, és ott sem lassul a járvány, ezért mindenki mérlegelje a külföldi utazás lehetőségét.

11:41
A diákok is kerüljék a csoportosulásokat

Müller Cecília elmondta, hogy a diákok is kerüljék a csoportosulásokat az őszi szünetben.

11:40
Óriási az egyéni felelősség ebben a helyzetben

A fertőzöttek számával párhuzamosan nő a kórházban lévők száma is. Működnek a bevezetett intézkedések, de ezeket szigorúan be kell tartani - mondta Müller Cecília. Óriási az egyéni felelősség ebben a helyzetben.

11:38
Pótoljuk a kieső vitaminokat

Müller Cecília elmondta, hogy aki egészséges azok pótolják azokat a hiányokat, amiket ilyenkor megélünk, így pótoljuk a kieső vitaminokat.

11:36
Az utóbbi időben meghaltak az 50-97 év közötti korosztályból kerültek ki

Müller Cecília elmondta, hogy világszerte is jelentősen emelkedik a fertőzöttek száma. Magyarország sem kivétel - tette hozzá. Az utóbbi időben meghaltak az 50-97 év közötti korosztályból kerültek ki. Akik krónikus megbetegedésben szenvednek, azok konzultáljanak orvosukkal, hogy a meglévő betegségeik egyensúlyban legyenek.

11:34
Kezdődik

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója.

09:38
Szigoríthatják a karanténra vonatkozó szabályokat

Az Országgyűlés hétfői egynapos ülésén szigoríthatja a karanténszabályok megsértése miatti bírságolást. Az ülés 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, a képviselők ezt követően döntenek arról az előterjesztésről, amely egyebek mellett

50 EZER FORINTRÓL 150 EZER FORINTRA EMELNÉ A KARANTÉNSZABÁLYOK MEGSÉRTÉSE MIATT KISZABHATÓ BÍRSÁG LEGMAGASABB ÖSSZEGÉT.  

09:37
Újabb kórházakban fognak ellátni koronavírusos betegeket

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere további hat kórházat jelölt ki,ahol elláthatnak majd koronavírusos betegeket. Az ellátásban eddig is részt vevő kórházaknak pedig több ágyat kell biztosítaniuk a fertőzött betegeknek.

09:37
2316 új fertőzöttet jelentettek Magyarországon

2316 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 61 563 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 47 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 1472 főre emelkedett, 16 491-en pedig már meggyógyultak. AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 43 600 FŐ. Az aktív fertőzöttek 28%-a, a halottak 36%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.

11