Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

07:59
Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

07:59
Orbán Viktor: A magyarok dolga, ki kormányozza ezt az országot

Az amerikaiak dolga, hogy ki kormányozza az ő országukat, míg az, hogy ki kormányozza Magyarországot, az pedig a magyarok dolga - zárta a beszélgetést a kormányfő.

07:58
Orbán Viktor: Trump elnök Magyarország barátja

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy ilyen választás után akárki is lesz az elnök, az nem tehet majd magas erkölcsi kijelentéseket. Az a helyzet, hogy Trump elnök Magyarország barátja, és mi nem akarunk politikai ítészek lenni. A magyar-amerikai kapcsolatok a valaha volt legjobb állapotba kerültek. Orbán Viktor közölte, hogy 1700 amerikai vállalat működik itthon, és több mint 100 ezer embernek adnak munkát.

07:55
Soros György négy éve leírta, hogy aki nem enged be migránsokat, az nem kaphat uniós forrást

Már túl vagyok azon, hogy ki, hol, mit mond Magyarországról, és Soros György tenyeréből etetett újságírók és politikusok mit mondanak. Soros György négy éve leírta, hogy aki nem enged be migránsokat, az nem kaphat uniós forrást - mondta a kormányfő.

07:54
Orbán Viktor: Ezeknek az ideológiai vitáknak nincs itt az ideje

Orbán Viktor az újabb uniós döntésről azt mondta, hogy Magyarországon és Európában elsősorban a járvánnyal kell foglalkozni. Ezeknek az ideológiai vitáknak nincs itt az ideje - tette hozzá. A feladat, hogy minél gyorsabban eljusson a pénz azokba az országokba, ahol nagy baj van. Akiket érint a halogatás, azok a déli államok, míg Magyarországon a következő két évben rendelkezésre állnak a források.

07:52
Újabb brüsszeli támadás indult

A kormányfő közölte, hogy Brüsszel megtámadta azt a magyar szabályozást, miszerint a menedékkérelmeket a magyar nagykövetségeken lehet beadni az országhatáron kívül. Orbán Viktor szólt arról is, hogy ennek az országnak a kultúrája keresztény, és nem tűri az erőszakot. Ez a kultúra rendezi be az országot, és tudunk biztonságban élni - tette hozzá.

07:50
Orbán Viktor: A bevándorlás nem megoldás

Orbán Viktor a bécsi terrortámadásról azt mondta, hogy ezek a merényletek figyelmeztető lövések. A kormánynak most egyszerre kell döntenie járványügyi kérdésekben, és arról, hogy a TEK-nek az osztrák határra kell vonulnia. Mindent megtettem, és elmondtam, hogy Európában vegyék le a szemellenzőt. Európa jövőjének az ügyében a bevándorlás nem megoldás, hanem a probléma forrása lesz. Magyarország nem szeretne belépni ebbe a csapdába.

07:47
Már látszik az alagút vége

Most látszik az alagút vége, mivel egyre megbízhatóbb információk vannak a vakcinákról, és 90 nap múlva lesz valamilyen vakcina - mondta a kormányfő.

07:46
Orbán Viktor: Gyors döntésekre van szükség

A teljes embert kell nézni, így az egészség és a gazdaság egyformán fontos - mondta a kormányfő. Két hétig tartott a maszkviselés szigorításáról szóló vita, és két hét után nem szavazta meg az ellenzék a szigorítást. Ennek így nincs értelme - mondta a kormányfő. A parlamentet kikerülhetetlennek tartom, de vannak esetek, amikor gyors döntésekre van szükség - mondta. Természetesen a következő hetekben is ülésezni fog a parlament a 90 napos rendkívüli jogrendi időszakban.

07:43
Nagyot javult a szabályok betartása

Orbán Viktor közölte, hogy hétfő óta javult a maszkviselési hajlandóság. Folyamatosak az ellenőrzések országszerte, és mindent bezárnak, ha nem tartják be a szabályokat. Mindezek ellenére láthatóan mindenki betartja a szabályokat. Komolyan kell venni ezeket a szabályokat - tette hozzá.

07:41
"Együtt sikerülni fog"

Több dolgot kell mérlegelni az iskolák esetleges bezárása során - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint ő nem akarja ijesztgetni a magyarokat, őszintén kell beszélni. A helyzet súlyos, de tudjuk kezelni a szituációt. Orbán Viktor elmondta, hogy a nyáron felkészültünk, így ha most betartjuk a szabályokat, akkor együtt sikerülni fog.

07:39
Orbán Viktor: Ameddig csak lehet, nem zárjuk be az iskolákat

Várhatóan hamarosan döntés születik a halasztható műtétek elhalasztásáról. A meghaltak átlagéletkora 76,1 év - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ez azt mutatja, hogy a fiatalok ne keverjék össze az egészségügyi állapotukat az idősekével. A szüleink nem pótolhatók - tette hozzá. A hazai 3200 hazai településből 700 olyan hely van, ahol nem jelent meg a fertőzés. 7 iskolában nincs oktatás, 23 iskolában távoktatás és 78 iskolában vegyes oktatás van. Ameddig csak lehet, nem zárjuk be az iskolákat - mondta a kormányfő.

07:36
December 10-én 4480 intenzív ágy kellhet, itt van a teljesítőképesség határa

Orbán Viktor szólt arról is, hogy valahol könnyedén vészelik át a járványt, de Szőcs Géza esete is mutatja, hogy ebbe bele lehet halni. December 10-én 4480 intenzív ágy kellhet, itt van a teljesítőképesség határa - tette hozzá.

07:34
Orbán Viktor: November 21-én kell majd 2240 intenzív ágy

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy az Operatív Törzs reggelente áttekinti a helyzetet. A legfontosabb, hogy mi lesz. November 21-én kell majd 2240 intenzív ágy.

07:30
Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

07:12
Orbán Viktor az Operatív Törzs ülésével kezdte a napot

Új fotókat töltött fel Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára.

07:11
Orbán Viktor: Hétfőtől új világ, erőből betartatjuk a szabályokat!

Bírni fogja a nyomást az egészségügyi rendszer, mivel a harmadik legnagyobb egészségügyi tartalékkal rendelkezünk Európában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában egy héttel ezelőtt.Abban van a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani - tette hozzá. A kormányfő bízik benne, hogy december végén-január elején megjöhet az első adag koronavírus elleni vakcina Magyarországra. Szólt arról is, hogy Magyarország nem fogja hagyni, hogy Brüsszelből hazánkra erőltessék a migrációra vonatkozó szabályok megváltoztatását, nem fogunk arra az útra lépni, mint Nyugat-Európa.

07:10
Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

11