Szerdán is megtartja szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

11:55
Vége a tájékoztatónak

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:54
Ezt kell tennie annak, akinek pozitív lett a gyorstesztje

Akinél a gyorsteszt pozitív lett, annak haza kell mennie, és a háziorvosát is fel kell hívnia - mondta kérdésre Müller Cecília. Ezt követően indul a kontaktkutatás - tette hozzá. 

11:52
Sokat segítenek a polgárőrök

A polgárőrség a rendőrség elsőszámú partnere - mondta kérdésre Kiss Róbert. A polgárőrök részt vesznek a koronavírus-járvány elleni védekezésben is, a tesztelést is segítik, az idősek életét is segítik - tette hozzá. 

11:50
Még nincs influenzajárvány Magyarországon

Egyelőre nem kezdődött el az influenzajárvány Magyarországon - mondta Müller Cecília. 

11:49
Átlagéletkorok

A meghaltak átlagéletkora 76 év, míg a gyógyultaké 40 év – mondta Müller Cecília. 

11:48
Mutatjuk, hol terjed a leggyorsabban a járvány

Zala megyében nőtt leginkább az esetek száma, 86 százalékkal a 46. héthez képest. Fejér megyében 71, míg Borsodban 54 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma. Vas, Komárom és Békés megyében nem változott a helyzet, míg Nógrádban 55, Győr-Moson-Sopron megyében 45 százalékkal csökkent az új fertőzések száma - mondta Müller Cecília. 

11:46
Itt volt a legtöbb és legkevesebb fertőzött

A települések 91 százaléka érintett a fertőzésben - mondta Müller Cecília. A maradék 9 százalékon is nagy valószínűséggel jelen van pozitív személy. Az elmúlt héten Budapesten, Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében regisztrálták a legtöbb, míg Tolna megyében a legkevesebb fertőzöttet.  

11:44
A kisbabák körében a legalacsonyabb a fertőzöttség

Az 1-2 évesek körében a legkisebb a fertőzöttségi arány - mondta Müller Cecília. Ahogy nő az életkor, úgy ő az érintettség is - tette hozzá. 

11:42
Továbbra is a 40-49 közötti korosztály a legfertőzöttebb

Müller Cecília szólt arról is, hogy hat hete a legérintettebb korosztály a 40-49 évesek a fertőzést tekintve. A 65 éven felüli az összes fertőzött 16 százaléka, míg a legfiatalabb korosztály csupán 4 százalékos aránnyal vesz részt. 

11:39
Csökkent a regisztrált fertőzöttek száma

Müller Cecília közölte, hogy az elmúlt heti adatokat nézve láthatóan változik a járványgörbe. Fontos adat, hogy a 47. héten 7 százalékkal kevesebb fertőzöttet regisztráltak, mint a 46. héten. 

11:37
Emelkedő tendenciát mutat a kórházban lévők száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a meghaltak esetében továbbra is jellemző, hogy a több megbetegedéssel küzdő idősek halnak meg. 7718-an vannak kórházban - mondta. Ez a szám kicsit mérséklődően, de emelkedő tendenciát mutat. 656-an vannak lélegeztetőgépen. 

11:36
Sokan szegték meg a tranzitálási szabályokat

Kiss Róbert elmondta, hogy a tranzitálási szabályokat 51-en szegték meg kedden, míg 16 703 helyszíni ellenőrzés volt a hatósági házi karanténoknál. 

11:35
Közel 300-an szegték meg a kijárási tilalmat

Kiss Róbert szólt arról is, hogy Budapest X. kerületében egy söröző nyitva volt, és senki nem viselt maszkot. Helyszíni bírságot szabtak ki, és az üzletet 60 napra bezárták. Kedden 295 ember szegte meg a kijárási tilalmat 

11:33
Csak egy vendéglátóhelyet zártak be kedden

Kiss Róbert elmondta, hogy a tömegközlekedési eszközökön és a várakozóhelyeken 9, míg a bevásárlóközpontokban 36 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselés hiányosságai miatt. Kedden egy esetben zártak be ideiglenesen vendéglátóhelyet. 

11:31
Enynie nem viseltek maszkot

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte, hogy a szerdai kormányülésen elemzi a kabinet a járványhelyzetet. A döntésekről holnap lesz tájékoztató. 269 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselés hiányosságai miatt kedden - mondta Kiss. 

10:37
Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás

Koronavírusos volt Böröndi Tamás. A Vidám Színpad igazgatója hétfőn este halt meg, előtte 19 napot töltött kórházban, keményen harcolt a betegséggel.

10:37
Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

10:36
3806 fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

EZZEL 185 687 FŐRE NŐTT A HAZÁNKBAN BEAZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.
Meghalt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 4114 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő. Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, az áldozatok 25 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.

11