Pénteken is megtartja szokott beszámolóját az Operatív Törzs. 

11:36
Vége a tájékoztatónak

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:36
100 év feletti gyógyult is van

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy volt olyan 100 év fölötti személy, aki meggyógyult a koronavírus-fertőzésből, tehát egyáltalán nem ritka, hogy idős korban is fel lehet gyógyulni a betegségből.  

11:34
Senki ne dőljön be a hamis szereknek

Zacher Gábor, Müller Cecília és Csókay András nevében hamis szereket kínálnak egyesek, senki ne üljön fel a csalásnak - mondta Galgóczi. 

11:33
Mindenki tartsa be a védelmi intézkedéseket

Galgóczi Ágnes, a NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy a védelmi intézkedéseket mindenki tartsa be, hogy a járványt lassítsuk. 1988 óta a Magyar Vöröskereszt a mai nap a véradók napja. Nagyon fontos, hogy a véradás folyamatos legyen - tette hozzá. Kiemelte a vérplazmaadás fontosságát. 

11:30
Az üzlet vezetője eddig sem, és ezután sem fog maszkot viselni

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy Tatabányán egy épületgépészeti szakáruházat a maszkviselési szabályok megszegése miatt 10 napra zárták be. Az üzletvezető itt kijelentette, hogy eddig sem, és a jövőben sem fog maszkot viselni.  November 4-e óta 6786 rendőri intézkedés volt a kijárási szabályok megszegése miatt. 

11:28
Több százan szegték meg a maszkviselési szabályokat

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta, hogy csütörtökön 235-en szegték meg a maszkviselési szabályokat. 86 emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. A tömegközlekedési eszközökön 11, az üzletekben 38 személlyel szemben intézkedtek a maszkhasználat megszegése miatt. Egy üzletet zártak be csütörtökön. 

11:26
Kezdődik

Kezdődik a tájékoztató. 

10:07
Orbán Viktor: Előjegyzésbe vetethetik magukat, akik kérnek majd koronavírus elleni védőoltást

Nem egészen érthető, hogy miért kell komolyan venni Soros szavait, ha amerikai állampolgár, és semmilyen befolyása nem lehet európai kérdésekre - mondta a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök.A kormányfő arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben ki kell tartani. Szólt arról is, hogy várhatóan jövő héttől lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra.

10:07
Ha már itt a vakcina, minél több ember be kell, hogy oltassa magát

„Az 50 év felettiek alkotják a globális „ezüstgazdaságot", amely a világ harmadik legnagyobb gazdasága lenne az Egyesült Államok és Kína után" - mondta Rózsa Péter egészségügyi közgazdász, a Nézőpont Intézet munkatársa.A Nézőpont Intézet az idősek társadalomban betöltött szerepéről és gazdasági jelentőségükről készített tanulmányt. Ebből egyebek mellett az derült ki, hogy az idősek egyre jelentősebb arányban járulnak hozzá a gazdaság teljesítményéhez. A kutatásból az is kiderül, hogy többségében vigyáznak magukra, próbálnak egészségtudatosan élni, de a védőoltások területén van még teendő - kevesebb mint a felük oltatja be magát például influenza ellen, és még kevesebben a pneumococcus baktérium által okozott tüdőgyulladás ellen. Pedig most, a koronavírus-járvány idején ez még fontosabb lenne. Ráadásul éppen ez a korosztály a legveszélyeztetettebb - sokan halnak meg mindkét fertőzésben évente. A koronavírus esetében pedig fontos lenne, hogy mire elérhetővé válik a vakcina, már ne arról szóljon a társadalmi diskurzus, hogy kell-e oltatni vagy sem, hanem arról, hogy az idősek hogyan kaphatják meg minél hamarabb.

10:06
6393 új koronavírusos beteget azonosítottak Magyarországon

6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 135 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 4364 főre emelkedett. A gyógyultak száma 52 126 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 141 950 fő. Az aktív fertőzöttek 21%-a, a halálos áldozatok 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

11