Hétfőn is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

11:48
Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:48
„Bírja az ellátórendszer a járványt”

Magyarországon 78 intézményben látnak el koronavírusos betegeket. A leginkább leterhelt helyek között van a debreceni, a miskolci és a nyíregyházi kórház, valamint a Semmelweis Egyetem - mondta Müller Cecília. Szólt arról is, hogy a halasztható műtétek kivezetésével jelentős mennyiségű ágy nyílt meg. Bár rendkívül leterheltek a szakemberek és minden ellátó személyzet, de minden rendelkezésre áll. 

11:44
Nekik nem kell karanténba menniük

Aki külföldön üzleti és kereskedelmi tevékenységet folytat, és ezt igazolja, annak nem kell karanténba vonulnia - mondta kérdésre Kiss Róbert. 

11:42
Saját idősávjukat használják az idősek

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy az idősek a saját védelmük érdekében a számukra kijelölt idősávot vegyék igénybe. 

11:40
Kedden ismerjük meg az országos tesztelés eredményét

A célzott tesztelés első hete lezajlott - mondta Müller Cecília. Kedden tájékoztatás lesz ennek eredményéről. 

11:38
Müller Cecília: Tartsuk tiszteletben egymást és az időseket

Továbbra is fontos, hogy betartsuk a védelmi intézkedéseket – mondta Müller Cecília. Most teremtjük meg annak lehetőségét, hogyan tudjuk a karácsonyt eltölteni. Hamarosan dönt a kabinet arról, hogyan lehet a karácsonyt eltölteni - tette hozzá. Tartsuk tiszteletben egymást és az időseket - mondta Müller Cecília. Az idősek semmiképpen se menjenek tömegbe - tette hozzá 

11:36
Egyfajta lassulás van a járványgörbében

A kórházakban ápoltak száma még jelentős - mondta Müller Cecília. Látszik, hogy a járványgörbe esetében egyfajta lassulás van, és abban bízik, hogy ez a görbe idővel kiegyensúlyozott lesz - tette hozzá. 

11:33
Több volt a meggyógyultak száma, mint az új betegeké

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az utóbbi napokban a fertőzések számának a növekedésével sajnos számolni kell a meghaltak számának a növekedésével. Kijelentette, hogy egy járványhelyzet értékelésénél nemcsak az abszolút számok a lényegesek, hanem tendenciákat és arányokat is figyelembe kell venni - tette hozzá. Több volt az újonnan gyógyultként regisztráltak száma, mint az új fertőzöttek száma. 

11:30
Csökkent a tesztelésre való várakozás

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a jelentősen csökkent a tesztelések esetében a várakozási idő. Ez azért fontos, mert hétfőtől az összes mintavétel meghaladta az 1,64 milliót. 

11:28
Ennyien szegték meg a kijárási tilalmat

A hétvégén 1293 személlyel szemben intézkedtek, ebből 1258-an a kijárási korlátozást szegték meg. Kiss Róbert közölte, hogy a tranzitálási szabályokat 140-en szegték meg. 

11:26
Nyolc üzletet zártak be a hétvégén

Kiss Róbert rendőr alezredes azt mondta, 683 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselési szabályok megszegése miatt a hétvégén. Nyolc üzletet zártak be a hétvégén. 

11:24
Kezdődik

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója. 

09:52
Már majdnem másfél millió halálos áldozata van a járványnak világszerte

A világon 62 736 160 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 459 243, a gyógyultaké pedig 40 127 262 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

09:52
A legszigorúbb feltételek mellett dolgoznak a magyar filmesek a koronavírus idején

A magyar filmgyártás nem állt meg a koronavírus-járvány második hullámában, a járványügyi előírások szerint azonban a lehető legszigorúbb feltételeknek kell megfelelnie a stáboknak. Ezt a járványügyi szabályok mellett a filmeket finanszírozó Nemzeti Filmalap is megköveteli.A Katinka című portréfilm forgatása zavartalan, azonban két, színpadról televízióra adaptált film készítése is megállt a fertőzés miatt. Paczolay Béla filmrendező Kosztolányi Dezső Pacsirta című regényének tévéfilm-változatával nem tud a terveknek megfelelően haladni, de Vidnyánszky Attila többszörös fesztiváldíjas színházi rendezését, az Isten ostora című darab tévés változatának munkáit is szünetelteti a járvány.

09:51
5595 fővel nőtt az új fertőzöttek száma Magyarországon

5595 fővel emelkedett az azonosított fertőzöttek száma, és meghalt 151 beteg. 

EZZEL 217 122 FŐRE NŐTT AZ ITTHON AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.

Meghalt 151 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 4 823 főre emelkedett.

11