A szerdai kormányülésen értékelte a kabinet a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben rendelkezésre álló adatokat, az ezek nyomán hozott döntésekről pedig a Kormányinfón számolnak be csütörtökön délelőtt.

11:22
Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:20
"Az a rasszista, aki szobrot állít a BLM-mozgalomnak"

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a BLM-mozgalom alapvetően egy rasszista mozgalom. Nem az a rasszista, aki ellenzi a szoborállítást, hanem az, aki szobrot állít. Egyelőre marad a vásárlási idősáv a 65 év felettieknek - mondta Gulyás. 

11:16
Ők is megkapják az emelt orvosi fizetést

Az is megkapja az emelt fizetését január, februárban, aki nem fogadja el márciusig az új orvosi jogviszonyra szóló szerződést - mondta kérdésre Gulyás. A kirendeléssel kapcsolatos kérdéseket is sikerült rendezni - tette hozzá. A végső döntés a kórházigazgatóknál vannak. 

11:15
Palkovics maga kezdeményezte az uniós források kezelésének átadását

Palkovics László maga kezdeményezte, hogy az uniós források kezelése a Miniszterelnökségnél legyen, mert abba a portfólióba illeszkedik - mondta Gulyás. A miniszterelnök pedig támogatta ezt. 

11:12
Zéró tolerancia a korrupcióval szemben

Zéró tolerancia van a korrupcióval szemben Magyarországon, és ezt jól mutatja, hogy az Agrárminisztériumban határozottan léptek a gyanúba keveredett személlyel szemben - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:11
Gulyás: Ezzel nem ért egyet a kormány

A kormány nem ért egyet Demeter Szilárd cikkének állításainak jelentős részével, mert a mindennapi visszásságok nem egyeztethetőek össze a holocaust borzalmaival - mondta Gulyás. Nem megalapozott semmilyen összehasonlítás a mostani történések a kommunizmus és a nácizmus bűneivel - tette hozzá. Ő maga visszavonta a cikkét, és bocsánatot kért. 

11:09
2025-re elkészül a Budapest-Belgrád vasútvonal

2025-re elkészül a Budapest-Belgrád vasútvonal - mondta kérdésre Gulyás. 

11:07
Gulyás: Ukrajna nem tekinthető jogállamnak

Ukrajna nem tekinthető jogállamnak, és a magyarok elleni fellépésben faji alapon jár el - mondta kérdésre Gulyás. Semmilyen jogi alapja nincsen a magyarok elleni fellépéseknek. Sem az EU-ban, sem a NATO-ban nincsen helye Ukrajnának - tette hozzá. A magyar álláspont nem változik ebben az ügyben. 

11:05
Iparűzésiadó-ügyben nem hozott semmilyen döntést a kormány

A karácsonyi ünnepekre külön speciális szabályokat kell elfogadni, és a jövő héten dönt a kormány az erről szóló szabályokról - mondta Gulyás. Iparűzésiadó-ügyben nem hozott semmilyen döntést a kormány. 

11:03
Előbb, vagy utóbb lesz uniós költségvetés

Hitelt felvenni lehet közösen, vagy külön is, az utóbbi esetben csak magunkért vagyunk felelősek - mondta Gulyás. Előbb, vagy utóbb lesz költségvetés, mert semmilyen problémát nem okoz, ha csak hónapok múlva lesz - tette hozzá. Ennek fényében idővel hozzájutunk a megfelelő összegekhez. 

11:00
Gulyás: Nyitottak vagyunk a további tárgyalásra

Gulyás szerint Deutsch Tamás nyilatkozata a szólásszabadság kategóriájába tartozik. Egy olyan eljárás kritikáját adta, ami semmilyen jogbiztonsági garanciát nem ad, ráadásul nem egy személyt kritizált. Gulyás a vétó kapcsán azt mondta, hogy jelenlegi formájában nem fogadják el a költségvetést, és nem lehet ezt úgy feltüntetni, hogy bármilyen zsarolás lenne, mert a vétó joga mindenkit megillet. Nyitottak vagyunk a további tárgyalásra, de ilyen rendelettervezettel nem lesz megállapodás - mondta Gulyás. 

10:57
Nem kényszerítenek senkit tesztelésre

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy sokan vettek részt a célzott tesztelésben, és sokan úgy döntöttek, nem vesznek részt benne, és nem kényszerítenek senkit erre. 

10:56
Egyértelmű a Fidesz álláspontja Szájer-ügyben

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozott a Szájer-ügyről, és az egyértelművé teszi a párt álláspontját. Személyesen is nagyra becsüli Szájer József munkáját, de semmilyen találgatást nem kíván kommentálni a magyar kormány. 

10:54
Elutasítjuk a legújabb migrációs terveket

Gulyás szólt arról is, hogy a bizottság egy újabb migrációs akciótervet hozott nyilvánosságra. A tervezet szavazati jogot és lakást akar adni a migránsoknak - tette hozzá. Ha Magyarország nem tart ki a költségvetési vitában, akkor minden eszközt elveszítünk a bevándorlás elleni küzdelemben - mondta Gulyás. A kormány semmilyen kompromisszumra nem lát lehetőséget a bevándorlás ügyében, és abban sem, hogy semmilyen nem körülírt jogállamisági mechanizmust elfogadjon - tette hozzá. Magyarország jóváhagyása nélkül nem léphet hatályba a Next Generation alap és a hétéves költségvetés - mondta Gulyás.  

10:50
Nem lehet adókat emelnie az önkormányzatoknak

A kormány tárgyalt a jelenlegi korlátozásokról, a mostaniak december 11-ig maradnak fenn. A miniszterelnök csütörtöktől konzultációba kezd szakemberekkel, és döntés ezután lesz a következő intézkedésekről - mondta Gulyás. A karantén nem csupán az egészségre káros, hanem a gazdaságra is. Az újraindítást szolgálja, hogy nem szabad adót növelni, hanem csökkenteni kell. Néhány önkormányzat ezzel ellentétes irányba döntött, a kormány szerint ez megengedhetetlen, és a kormány a 2019. december 31-i szinten szabályozta az árak mértékét. 

10:47
Csak az állam szervez védőoltást

Oltás csak önkéntes lesz, de csak állami szervezésben lesznek - mondta Gulyás Gergely. Az újabb vakcinaprogramhoz is csatlakozott Magyarország, ebből is látszik, hogy minden lehetőséget kihasználunk. A Pfizer esetében hónapokat csúszhat a szállítás Európába - tette hozzá. 

10:45
Minden nyugdíjas levelet kap Müller Cecíliától

A tömeges célzott tesztelésről azt mondta, hogy a múlt héten az unióban az ötödik legtöbb tesztet itthon végezték - mondta Gulyás. A kormány döntött arról, hogy elindul a vakcina-előjegyzési kampány. Müller Cecília levélben keresi meg a nyugdíjasokat a regisztrációs lappal, és jövő héten indul a vakcinainfo.gov.hu - mondta a miniszter. 

10:43
A mostani prognózisok szerint decemberben tetőzhet a járvány

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, a fertőzöttek számát tekintve Magyarország a 12. helyen van az unióban. A halálozásokat tekintve az uniós átlagnál kedvezőbbek a magyar adatok - tette hozzá. Még mindig emelkedik a halálozások száma, de ez még mindig jobb adat, mint az uniós átlag - mondta a miniszter. A mostani prognózisok szerint decemberben tetőzhet a járvány. 

10:41
Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

09:24
Kásler Miklós: Olyan vakcina, amelyik nem hatásos és szövődményeket okoz, nem kerülhet forgalomba Magyarországon

Az egészségügyi ellátórendszer el tudja látni a betegeket minden szempontból – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.Van elég infektológiai, intenzív- és terápiás ágy, rendelkezésre állnak a szükséges gépek, műszerek, eszközök, és persze a személyzet is. Van elég orvos, nővér, ápoló a kórházakban – hangsúlyozta a miniszter. Azt is hozzátette, hogy többféle vakcina érkezik Magyarországra, amelyeket először megvizsgálnak. „Olyan vakcina, amelyik nem hatásos és szövődményeket okoz, nem kerülhet forgalomba Magyarországon" – emelte ki Kásler Miklós. Interjú az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjével.

12