Pénteken is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

11:50
Vége a tájékoztatónak

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:49
Inkább az interneten vásároljunk

Mindenki céltudatosan menjen vásárolni - mondta Müller Cecília. A lehető legrövidebb időt töltsük el a bevásárlóközpontokban. Az internetes vásárlást javasolta inkább. 

11:48
Ők is mehetnek úszni

A 18 éven aluli személyek gyógyúszása is végezhető a medencék egyedi terhelésének a meghatározása mellett - mondta Müller Cecília. Nagyobb odafigyelés mellett ezek biztonságosan működnek. 

11:46
A gyógyászati szolgáltatások is működnek

A gyógyászati szolgáltatások is működnek - mondta Müller Cecília. Aki krónikus mozgásszervi betegségben szenved, az folytathatja a kezelését - tette hozzá. Olyan szolgáltatások elérhetőek, amik egyedi szinten vehetőek igénybe, így nincsen fertőzésveszély. 

11:43
Mintegy 1200 egészségügyi dolgozót rendeltek ki más intézménybe

Minden kórházban kezelnek koronavírusos beteget - mondta az országos tisztifőorvos. Az összes helyen rendelkezésre állnak a megfelelő kapacitások. Mintegy 1200 egészségügyi dolgozót rendeltek ki más intézménybe. 

11:42
Folyamatos értékelés

A járványhelyzetet folyamatosan értékeli az Operatív Törzs. A kormányfő is folyamatosan egyeztetet a következő hetek szabályairól - mondta Müller Cecília. Európában és Magyarországon sem csökken jelentősen a fertőzöttek és az áldozatok száma. 

11:40
44 éves volt a legfiatalabb áldozat

Müller Cecília szerint nagyon fontos, hogy továbbra is ügyeljünk a különféle szabályokra. Csak a megelőzéssel lehet elérni, hogy ne fertőződjünk meg, és ne kerüljünk kórházba - tette hozzá. 44-től 95 évig terjed az áldozatok életkora. A legtöbb áldozat szív- és érrendszeri betegséggel és daganatos betegségben szenvedett, valamint cukorbetegségben. A meglévő krónikus betegségét mindenki tartsa karban - tette hozzá. 

11:38
Sajnos magas a kórházban kezeltek száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy kedvezően alakul a gyógyultak száma, mivel már több mint 68 ezren meggyógyultak. Sajnos magas a kórházban kezeltek száma, 7812-en fekszenek intézményekben - tette hozzá. 

11:36
Hét napra bezártak egy kecskeméti edzőtermet

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy Kecskeméten egy edzőtermet ellenőriztek, és ott hárman sportoltak. Az edzőtermet hét napra bezárták. Újpesten szabálytalan maszkhasználat miatt zártak be hét napra egy pékséget - tette hozzá. 314 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt. 

11:34
Két üzletet zártak be

296 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselés megszegése miatt az elmúlt 24 órában - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy két üzletet zártak be csütörtökön.  

11:32
Kezdődik

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója. 

11:05
Ezeket a magyar megyéket érinti leginkább a koronavírus-járvány Müller Cecília szerint

A koronavírus-világjárvány második hulláma minden mutató szempontjából sokkal erőteljesebb - emelte ki Müller Cecíliaországos tisztifőorvos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.

11:03
Orbán Viktor az Operatív Törzs ülésén - fotók

Péntek reggel is az Operatív Törzs ülésével kezdte a napot a miniszterelnök, amelyről fotókat is megosztott közösségi oldalán.

10:47
6212 fővel nőtt az új fertőzöttek száma Magyarországon

6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.EZZEL 238 056 FŐRE NŐTT MAGYARORSZÁGON AZ AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.

Meghalt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 5513 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 68 525 fő,
AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 164 018.

11