Kedden is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs.

12:04
Ennyit kapnak hétvégén a háziorvosok

György István elmondta, hogy az EU esetében sok kritika illette a vakcinák beszerzését. Ezért szerzett be vakcinát Magyarország keletről. A háziorvosok napi 40 és 80 ezer forintos díjazást kapnak az oltások beadásáért hétvégén, ez az összeg a létszámtól függ. A Pfizer esetében 35 napos, az AstraZenecánál pedig 12 hetes különbséggel adják majd be a második oltást - mondta György.

12:02
Felgyorsítják az oltások beadását

György István ismertetése szerint az oltások felgyorsítását az szolgálná, ha lenne elég vakcina. Egyszerre mindenkit be tudnának oltani, aki kérte, de erre jelenleg nincsen lehetőség - tette hozzá. A rendelkezésre álló vakcinából oltanak.

12:01
Április 11-ére minden regisztrált kapja meg az első oltás

György István, az oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy amellett, hogy az uniós ranglistán harmadikok vagyunk az oltottságot tekintve, versenyt futunk az idővel. Rohamosan nő az aktív fertőzöttek és a kórházban lévők száma - tette hozzá. Az oltási munkacsoport ezért módosított az oltási stratégián, így a legfontosabb, hogy mindenki megkapja az első oltást - tette hozzá. Április 11-ére minden regisztrált kapja meg az első oltást.

11:59
Kezdődik

Kezdődik.

11:08
Járványügyi kérdések: milyen szigorítások jöhetnek szóba?

Megfontolandó a plázák és iskolák ideiglenes bezárásaa különböző vírusmutációk rendkívül gyors terjedése miatt - jelentette ki Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a HírTV Magyarország élőben extra című műsorában. A szakember szerint egy rövid, kéthetes zárás komoly javulást eredményezne a járványügyi adatokban. A felvetés mögött komoly dilemma húzódik: hogyan lehet a leghatékonyabban védekezni a vírus ellen akkor, amikor már javában tart a vakcináció, de a harmadik hullám minden eddiginél durvább következményekkel fenyeget.

11:04
Több mint 721 ezer a beoltottak száma

Folyamatosan zajlik az oltás, már 721 677 fő a beoltottak száma, közülük 252 847 fő már a második oltását is megkapta.

11:00
2764 új beteg

Az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján ismertetik a következő egy hét oltási programját. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.2764 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 435 689 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 130, többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 15 188 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 324 202 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 96 299 főre emelkedett. 6071 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

22