Szerdán is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

12:01
Vége a tájékoztatónak

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

12:01
Zajlanak a kísérletek

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy zajlanak a kísérletek az ügyben, hogy a második oltást esetleg más hatásmechanizmusú oltóanyagból adják be, de pontos adatok még nincsenek.

11:58
A vakcinák számától függ az oltások beadása

Aki eddig regisztrált, azt beoltják húsvétig, de ez nagyban függ értelemszerűen a vakcinák számától - mondta kérdésre Müller Cecília. 

11:57
Köszönet a segítő önkormányzatoknak!

Müller Cecília üdvözölte azokat az önkormányzatokat, akik segítenek az oltási terv végrehajtásában. 

11:55
Müller Cecília: Az SMS-re senki ne válaszoljon!

Müller Cecília elmondta, hogy az SMS-re senki ne válaszoljon. Ez egy behívó, mert megszabja az oltakozási helyet és időpontot. Ilyen nagy tömegben nincs lehetőség konzultációra - tette hozzá. Aki ezt nem tudja igénybe venni, arra később kerül sor. 

11:52
A közösség érdeke is az oltások beadása

Eddig több mint 750 ezer embert oltottak be legalább egyszer. Ha mindenki együttműködik és elfogadja a vakcinát, akkor jövő szerdáig 529 ezer újabb oltást tudunk beadni. Müller Cecília szerint ez egy óriási előrelépés lenne a közösség védelme szempontjából is. 

11:50
Hatalmas oltási kampány

Ilyen mértékű nagy kampányra nem volt még példa Magyarországon - mondta Müller Ceclíia. Már több mint 31 millió oltóanyagot foglalt le Magyarország, de ebből csak több mint 2 millió érkezett be. 

11:49
Időben, de ne korábban érkezzenek az oltópontokra

Müller Cecília elmondta, hogy az oltópontokon nagy fegyelmezettség kell, hogy ezt a 74 ezer embert be tudják oltani. Mindenki időben érkezzen, és ne korábban - tette hozzá. Az oltandók számának megfelelően nyitják majd a helyeket az oltópontokon. Nagyon fontos, hogy felkészülten érkezzen mindenki az oltópontra, egyen és igyon is korábban. 

11:45
74 ezer ember kap majd SMS-t

Müller Cecília elmondta, hogy a háziorvosok a következő napokban 250 ezer vakcinával oltanak majd. Mindezek mellett Moderna-vakcinával is oltanak majd. A kórházi oltópontokon pedig a 114 660 adag Pfizer-vakcinát használják fel - tette hozzá. Külön fejezet nyílik csütörtöktől, mivel a hétvégén 74 ezer olyan 18-60 év közötti krónikus beteg kap oltást, aki SMS-t fog kapni. Őket a kórházi oltópontokon oltják majd.  

11:42
Ekkor jöhetnek szigorítások

A szabályokat mindenki továbbra is tartsa be! - mondta Müller Cecília. Csak akkor lépjenek életbe a szigorúbb szabályok, ha az feltétlenül szükséges - tette hozzá. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a kormányülés döntéseiről mindenki értesülni fog. 43 éves volt a legfiatalabb áldozat - tette hozzá. 

11:40
Jelentősen nő a kórházban kezeltek száma

Dinamikusan nőnek a járványügyi adataink, és a súlyos esetek is gyorsan nőnek - mondta Müller Cecília. A tünetek kezdetét követően gyors romlás következik be - tette hozzá. Jelentősen nő a kórházban kezeltek száma. Már 622 fő szorul lélegeztetésre. Az életkor is az egyre fiatalabbak felé tolódik el, sokan vannak a 40-es korosztályban, akiknek gyorsan romlik az állapota. 

11:38
Ennyi büntetőeljárás indult

Kiss Róbert elmondta, hogy 7411 hatósági házi karantént rendeltek el kedden. A határokon jó ütemben lehet közlekedni. Tavaly tavasz óta 534 büntetőeljárás indult a járványhelyzet miatt, 105 gyanúsítottat hallgattak ki. 

11:37
Ennyien szegték meg a kijárási tilalmat

Kiss Róbert arról is beszélt, 842 rendőri intézkedés volt a vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályok megszegése miatt. Kedden egyetlen szabálysértés sem történt, így vendéglátóhelyet nem zártak be. 387 rendőri intézkedés volt a kijárási tilalom megszegése miatt az elmúlt 24 órában. 

11:35
Lezárták a letkési határátkelőhelyet

Kiss Róbert arról beszélt, hogy Szlovákia szigorította a belépést az országukba. Mostantól kezdve a szlovák oldalon lezárták a letkési határátkelőhelyet. Az új komáromi hídról pedig a régi határátkelő felé irányítják az autókat. 201 személy szegte meg a maszkviselési szabályokat kedden - mondta a rendőr alezredes. 

11:32
Megszokott tájékoztató

Az Operatív Törzs 11:15-re hirdette meg szerdai tájékoztatójának a kezdetét. Amint kezdődik a tájékoztató, arról mi is beszámolunk. 

11:11
Egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra

A koronavírus-járvány harmadik hullámában a fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra - hangsúlyozta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa. 

11:05
Tömeges oltás lesz a hétvégén

Tömeges oltás lesz hétvégén, március 6-7-én a 60 év alatti krónikus betegek számára - jelentette be közösségi oldalán Dömötör Csaba,a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

11:00
Több mint 758 ezer a beoltottak száma, 4211 új fertőzöttet azonosítottak

Folyamatosan zajlik az oltás, már 758 037 fő a beoltottak száma, közülük 253 368 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. 4211 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 439 900 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. 

11