Hétfőn is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs.

12:08
Véget ért

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

12:07
Ekkor pótolnak

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a legrövidebb időn belül pótolják az elmaradt oltásokat az AstraZeneca esetében.

12:05
Órákon belül bárki lélegeztetőgépre kerülhet

A brit vírusmutáns fertőzőképessége sokkal magasabb, de a kórházban lévők arról számoltak be, hogy egyre több fiatalt érint a megbetegedés és kerülnek súlyos állapotban kórházba - mondta kérdésre Müller Cecília. Órákon belül bárki lélegeztetőgépre kerülhet - tette hozzá.

12:04
Lehet, szükség lesz a magánszolgáltatókra

Adott esetben szükséges lehet a magánszolgáltatók bevonására az ellátásba - mondta kérdésre Müller Cecília.

12:03
Újabb fontos e-mail cím

A bőlcsödéket még nem kell bezárni, mert ebben a korosztályban a fertőzöttségi adatok alacsonyak. A 1818-as számon azok telefonáljanak, akik a regisztrációkor rosszul adták meg az elérhetőségüket. Az adatvedelem.neak.hu e-mail címre írjanak azok, akik nem tudnak telefonon elérni senkit.

11:59
Nagyon elterjedtek a vírusvariánsok itthon

Müller Cecília elmondta, hogy járványügyi szempontból nem releváns mutációkat mutattak ki. Számos törzs jellemzően fertőzőképesebb. Az országos tisztifőorvos szerint 70-80 százalékos arányban találtak vírusvariánst a mintákban.

11:56
Két hét alatt duplázódott a lélegeztetettek száma

A fiatalabbakat is érint a megbetegedés, és súlyos lefolyása van. A lélegeztetett betegek száma két hét alatt megduplázódott - mondta Müller Cecília. Nagyon magasak ezek a számok, rendkívüli terhelést jelent az egészségügyi ellátórendszerre.

11:54
Sokan kerülnek kórházba

Egyre rosszabbak Európában és itthon is a járványügyi adatok - mondta Müller Cecília. Szerencsére a gyógyultak száma is folyamatosan nő. Működnek itthon a Covid-ambulanciák, ahol az esetleges szővödményeket gyógyítják. Nagyot nőtt az aktív fertőzöttek száma, és a legnagyobb terhet az jelenti, hogy sokan kerülnek kórházba.

11:50
Újabb Pfizer-vakcina érkezhet

Müller Cecília elmondta, hogy versenyt futunk az idővel. Holnapra is várnak Pfizer-vakcinát, miközben folytatódik a regisztrált emberek beoltása - tette hozzá. A hét második felében oltanak majd azzal az AstraZeneca-oltással, amit nem használtak fel.

11:48
Egymillió felett a beoltottak száma

Müller Cecília elmondta, hogy a beoltottak száma egy kissé meghaladta az egymillió főt. 1 002 714 fő kapta meg az első oltását. A lakosság átoltottságában a második helyet foglaljuk el az unióban, lakosságarányosan 10,26 százalék itthon - mondta az országos tisztifőorvos. 307 929 fő kapta meg a második oltást. Mindennek okán Müller Cecília köszönetet mondott azoknak, akiknek ebben érdeme volt.

11:46
Több házibulit is felszámoltak a rendőrök

A belvárosban 54 személlyel szemben tettek feljelentést a rendezvények tartásának tilalma miatt a hétvégén - mondta Kiss Róbert.

11:45
Fél évre bezártak egy presszót Lepsényben

A vendéglátóüzletekben heten szegték meg a szabályokat. Lepsényben egy presszót zártak be fél évre, mert megszegték az ott lévők a védelmi intézkedéseket - tette hozzá. 

11:44
481-en nem viseltek maszkot

A hétvégén 481 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselés figyelmen kívül hagyása miatt - mondta Kiss Róbert. Egy ittas személy egy autóbuszon nem volt hajlandó viselni a maszkot, ezért több rendbeli szabálysértés miatt indult eljárás az illetővel szemben - monda a rendőr alezredes.

11:42
A kijárási tilalom érvényben van

Továbbra is érvényben van az esti kijárási tilalom, és mindenhol kötelező a maszkviselés.

11:40
Köszöntötték a hölgyeket

Kiss Róbert elmondta, hogy az Operatív Törzs nevében köszönti a hölgyeket. Ezt követően beszámolt a legújabb szigorításokról.

11:40
Kezdődik

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója.

11:09
Átoltottság: Magyarország a második helyen áll az Európai Unióban

Magyarország az átoltottság tekintetében a második helyen áll az Európai Unióban. Az itthon beoltottak aránya egyébként másfélszerese az uniós átlagnak. Megelőzzük az osztrákokat, a németeket vagy a franciákat is. A magyar átoltottsági arány 9,72%, az uniós átlag csak 6,12%. A magyar kormány fontos stratégiája a - nyugodtan nevezhetjük így - vakcinaháborúban a több lábon állás: ahogy a nemzetközi összehasonlítás is mutatja, a következetes taktika meghozta az eredményt.

11:04
Egymillió ember már megkapta az oltást Magyarországon, 2696 az új fertőzöttek száma

Folyamatosan zajlik az oltás, ma délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon.A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek mától lépnek életbe. 2696 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 468 713 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

11:00
Milyen lesz az élet mától?

Március 8-tól, hétfőtől a koronavírus harmadik hulláma miatt újabb szabályok lépnek életbe. Most megmutatjuk, hogyan változik az élet mától.

11