Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli online sajtótájékoztatót tart.

14:39
Véget ért a tájékoztató

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

14:38
Ekkor nyithatnak az iskolák

Április 19-én nyithatnak meg az iskolák - mondta végezetül Gulyás.

14:38
Ezek lesznek majd az új szabályok, ha lesz elég beoltott

Az üzletek 5-től fél tízig lesznek nyitva, a kijárási tilalom este tíz és hajnali öt között lesz, a boltok estében négyzetméteres szabályozás lesz, és a szolgáltatásoknál pedig a március 8-a előtti állapot lép életbe - mondta Gulyás annak kapcsán, milyen intézkedések lépnek életbe, ha meglesz a 2,5 millió beoltott. 

14:36
2,5 millió a határ

Az Operatív Törzs hosszan tárgyalt a gazdasági élet szereplőinek javaslatáról. Változtatásra akkor van lehetőség, ha átlépjük az oltások tekintetében a 2,5 milliót. Ez a húsvétot követő néhány napban meg fog történni - mondta Gulyás.

14:35
Semmilyen nyitás nem lehet

Gulyás elmondta, hogy a jelenlegi számok mellett semmilyen nyitás nem engedhető meg. Az érvényben lévő szabályokat mindenki tartsa be - tette hozzá.

14:34
Kezdődik

Kezdődik a tájékoztató.

14:31
Még ma döntés születhet az iparkamara javaslatáról

Információnk szerintaz Operatív Törzs miniszteri rangú tagjai összeültek a miniszterelnöknél, hogy véglegesítsék az Iparkamara javaslataival kapcsolatos döntést. A megbeszélésen részt vesz Pintér Sándor, Kásler Miklós, Rogán Antal és Gulyás Gergely is.

14:17
Orbán Viktor: Semmilyen nyitás nem engedhető meg

Egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg, de komoly esély van arra, hogy Magyarországon a legtöbb - vagy akár minden - uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet, és szabad nyarunk lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.A kormányfő szerint a brüsszeli döntéshozók a beszerzési árra összpontosítottak, de az idő lett volna a fontos.

14:16
Részletek

Új részletek derülhetnek ki a koronavírus-járvány elleni védekezésről.

14:15
Rendkívüli bejelentés

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli online sajtótájékoztatót tart 14:30-tól.

11