Hétfőn is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

12:16
Már kialakulhatott a közösségi immunitás Izraelben

Izraelben kialakulhatott valamiféle közösségi immunitás a koronavírussal szemben a Weizmann Intézet szakértője szerint - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál.

12:09
Az oltások hatására az újraindítás újabb szintjére ért Anglia

A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.

12:03
Rusvai Miklós elmondta, mennyire hatékonyak az oltások a brit mutánssal szemben

Az eddigi vizsgálatok szerint a brit mutáns Romániában már kimutatott új variációja sem ellenállóbb a védőoltásokkal szemben - mondta Rusvai Miklós virológus.Rusvai elmondta, hogy ha esetleg van is, legfeljebb néhány százalékos lehet a hatékonyság csökkenése a védőoltásoknál.

11:58
Merkely Béla: Bármelyik vakcinát adják, el kell fogadni!

A koronavírus-járványt kizárólag oltással lehet legyőzni, ezért bármelyik vakcinát is kínálják fel, azt az embereknek el kell fogadniuk - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora Áder János köztársasági elnök Kék Bolygó című podcastjában nyilatkozva.

11:53
Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója. 

11:14
Gyurcsányék egymillió ember oltását akarták megakadályozni

A baloldal továbbra sem vonta vissza azt a parlamenti határozati javaslatát, amiben a keleti vakcinák betiltását követelik. Mindez világosan mutatja, hogy Gyurcsányék továbbra is oltásellenesek. Egyébként ha a keleti vakcinák nem érkeztek volna, akkor több mint egymillió emberrel kevesebb lenne beoltva, sokkal több beteg és halálos áldozat lenne - minden túlzás nélkül - a baloldal politizálása miatt.

11:03
5077 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

5077 az új fertőzöttek száma,ezzel a járvány kezdete óta összesen 725 241 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. 

11:00
2 900 383 a beoltottak száma Magyarországon
11