Kedden is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

12:23
Vége a tájékoztatónak

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

12:23
Ez történik, ha valaki az első oltás után kapja el a betegséget

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy az első oltást követően is bárki elkaphatja a vírust, de a súlyos szövődményektől megvédi az adott személyt. Ha valaki 3 napja tünetmentes, és 10 nap eltelt az első tünetek megjelenésétől, akkor gyógyultnak tekinthető, és ezt követően kaphatja meg a második adag oltását. 

12:20
Nem szükségszerű, hogy legyen oltási reakció

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy nincs összefüggés az oltási reakció és a kialakult védelem között. Nem szükségszerű, hogy legyen oltási reakció - tette hozzá. 

12:17
Poszt-Covid szindróma

A poszt-Covid szindrómáról azt mondta, hogy minden harmadik fertőzésen átesett beteg mutat valamilyen tünetet, és még fél évig is fennállhatnak a tünetek. Szervi és pszichés probléma is lehetséges - tette hozzá. Mindenki forduljon háziorvoshoz, ha ilyet tapasztal. Senki se süppedjen önsajnálatba ezen a téren. 

12:15
Be kell tartani a védelmi intézkedéseket

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a védelmi intézkedéseket továbbra is mindenkinek be kell tartania. A vakcina beadása után idő kell a szervezetnek a védettség megszerzéséig - tette hozzá. A nem oltott személyekre is vigyázni kell. 

12:12
Súlyos megbetegedést okoz a brit mutáns

Még mindig sok beteg van kórházban - mondta Müller Cecília. Sajnos a brit mutáns olyan súlyos megbetegedéseket eredményez, amely szerint a fiatalok kórházi kezelésre szorulnak. Nagyon sokféle hír jelenik meg, és ezek jelentős része ellentétes a valósággal. 

Minden új módszert, tapasztalatot igyekeznek megosztani másokkal, de ennek ellenére minden gyógyszeres kezelés és rehabilitációs kezelés ellenére sajnos nagyon rosszindulatú ez a vírus - tette hozzá. 

12:10
Mindenki regisztráljon

Mindenki regisztráljon az oltásra, és így el lehet kerülni a különféle torlódásokat - mondta a szakember. Mindenki a megadott időre jelenjen meg - tette hozzá. 

12:08
Ez nem veszélyes

Müller Cecília arról is szólt, hogy a Janssen-vakcina esetében is lehet oltási reakció, de ez nem veszélyes. 

12:05
Már hatféle vakcinával lehet oltani itthon

A járvány kezdetétől számítva rövid időn belül elérhetővé vált a világban sokféle vakcina. Mindegyik hatásos és biztonságos - mondta Müller Cecília. Minél több forrásból kell beszerezni vakcinát, és jó hír, hogy már hatféle vakcinával lehet oltani. Egydózisú vakcina érkezik a Janssen képében. 

12:02
Meg kell törni a fertőzési láncot

Mindent megtesznek a hatóságok, hogy a hazai fertőzésláncot megtörjék - mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy a mutáns vírusok fertőzőképessége folyamatosan növekszik. A kórokozó oldaláról nem lehet arra számítani, hogy ennek a veszélye megszűnne. Ez egy rendkívül súlyos megbetegedést okozó kórokozó - mondta a szakember. Nagyon sok múlik azon, milyen fogékonyságú szervezetet talál. A védőoltások beadásával a fogékony szervezetet tesszük kevésbé fogékonnyá. 

12:00
Ennyien szegték meg a kijárási tilalmat

238 ember szegte meg a kijárási tilalmat - mondta Kiss Róbert. 37 intézkedés volt a tranzitálási szabályok megszegése miatt. 6257 hatósági házi karantént rendeltek el hétfőn. 

11:58
Két kocsmát zártak be

Kiss Róbert közölte, hogy hétfőn 685 személy nem viselt maszkot. 656 ember nem viselt maszkot a közterületeken - tette hozzá a rendőr alezredes. Hétfőn két vendéglátóüzletet zártak be fél évre Jákon és Zsombón. 

11:56
Köszönet mindenkinek

György István ismételten köszönetet mondott azoknak, akik részt vesznek az oltási programban. A magyar egészségügy példa nélküli teljesítményre képes.  

11:55
Itt a heti oltási terv

A következő napok oltási tervéről azt mondta, hogy négyféle vakcina érkezik kedden. Ebből tudnak majd oltani a mostani héten. Ma érkezik a Janssen-vakcina is, és az oltóbuszokon használják majd ezt - tette hozzá György. 28 ezer AstraZeneca-vakcina érkezik, de ez jóval kevesebb, mint amennyit vártak. Az utóbbit a háziorvosokhoz szállítják ki, 2800 praxis kap egy-egy ampullát. A ma érkező Szputnyik-vakcinával még nem tudnak oltani, mert meg kell vizsgálni. 

11:52
Újabb körben hívják a pedagógusokat

Két körben hajtották végre a pedagógusok oltását - mondta György. A két körben 80 százalék volt a részvételi arány - tette hozzá. Az oltási munkacsoport úgy döntött, hogy lesz még egy harmadik körös oltás a pedagógusok számára. Őket ezen a hétvégén oltják majd kórházi oltópontokon. Körülbelül 30 ezer főt hívnak majd be. 

11:50
1,3 millió aktív korú várja az oltást

A három legveszélyeztetettebb csoport oltásán már túl vagyunk - mondta György. Az aktív korúak körében is folyamatosan nő az oltottsági arány. György közölte, hogy továbbra is azok kerülnek előrébb, akiknek az állapota azt indokolja. 1,3 millióan várnak még az aktív korúak közül az oltásra - tette hozzá. 

11:48
Már több mint 4,1 millióan regisztráltak

György István, az oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy az oltási programban az eddiginél is nagyobb ütemet tudtak diktálni az elmúlt két hétben. A hazai átoltottsági arány komoly kivezető utat jelent a járványból - tette hozzá. Magyarországon arányaiban már kétszer annyian élveznek védettséget a súlyos lefolyású betegséggel szemben, mint az unióban. Immár 4,110 millióan jelentkeztek, és a regisztráltak 68 százaléka már megkapta az oltást.  

11:46
Kezdődik

Kezdődik. 

11:12
Folytatja oltásellenes kampányát a Gyurcsány-párt

Nem állt le az oltásellenes kampányával a baloldal. Vágó István gyurcsányista politikus beismerte, hogy direkt támadták a keleti vakcinákat. A baloldal oltásellenességét jól bizonyítja, hogy a mai napig nem vonták vissza a parlament előtt lévő keleti vakcinák elleni határozati javaslatukat, valamint, hogy a kezdetektől fogva folyamatosan támadták a keleti vakcinákat.

11:09
2837 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

2837 az új fertőzöttek száma,ezzel a járvány kezdete óta összesen 728 068 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 

12