Szerdán is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

12:31
Vége a tájékoztatónak

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

12:30
Csak ebben az esetben kapnak pluszpénzt a háziorvosok

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a háziorvosok csak szabadnapon való munka ellenében kapnak díjazást. Mindez nem függ a vakcináktól - tette hozzá. 

12:28
Újabb elismerés a Sinopharm-vakcinának

Müller Cecília szólt arról is, hogy az Egyesült Arab Emirátusok azt közölte, hogy a Sinopharm-vakcina nagyon hatékony. 

12:26
Rendkívüli helyzet

Müller Cecília elmondta, hogy a következő héten egy időben fognak oltani ötféle vakcinával. Olyan rendkívüli helyzet lesz a jövő héten, hogy mindegyik vakcina elérhető lesz az oltópontokon. Nő a regisztráltak száma is, és a fiatalok is regisztrálnak - tette hozzá. Megcsillant a lehetősége annak, hogy megszabaduljunk ebből a mostani helyzetből, mivel a védett személyek előrehaladásával óvatosan újrakaphatjuk a megszokott életünket - mondta Müller.  

12:23
Nagyon fontos az oltás

Müller Cecília elmondta, hogy a brit mutáns hatása, hogy sokkal több időt vannak kórházban a betegek. Valamikor több hónapig is eltart a felépülés - tette hozzá. A fertőzés megelőzése szempontjából nagyon fontos a védőoltás felvétele. 

12:21
Elhúzódó csökkenésre számítanak

A beoltottak számának a növekedésével érzékelhetővé vált a járványügyi adatok javulása - mondta Müller Cecília. Egyértelműen érzékelhető, hogy az új fertőzöttek száma csökkenőben van - tette hozzá. Látszik, hogy ugyan csökkennek az adatok, de rendkívül lassú ez a csökkenés. Arra számítanak, hogy elhúzódó csökkenés lesz, és ez a brit mutánsnak köszönhető - mondta Müller. 

12:19
Több mint 4 ezer karantént rendeltek el

Kiss Róbert közölte, hogy 57 intézkedés volt a korridorokon, és 4379 hatósági házi karantént rendeltek el. 

12:18
Ennyien szegték meg a szabályokat

623 ember nem viselt maszkot kedden, 618-an a közterületeken nem viseltek maszkot - mondta Kiss Róbert. A kijárási tilalmat 227 ember szegte meg. 

12:16
Mi a helyzet az oltóbuszokkal?

György István szólt arról is, hogy az oltóbuszok is járják a falvakat. Most Szabolcsban vannak, majd Borsodba és Békésbe mennek majd. 

12:14
Tesztelik az időpontfoglaló rendszert

György István elmondta, hogy a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy időpontfoglaló rendszert. Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Budapesten a kórházi oltópontokra lehet helyet foglalni. Az érintett 70 ezer ember ma kap SMS-t erről. Akik SMS-t kapnak, azok 16 óráig keressék fel a megadott weboldalt, és foglaljanak időpontot - ismertette György. 

12:12
György: Senki ne higgyen a lejárató kampányoknak!

Minden hazai oltóanyag megbízható és hatásos. Senki ne higgyen a lejárató kampányoknak! - mondta György István. 

12:11
Négyféle vakcinával oltanak majd

Most négyféle vakcinaszállítmány érkezett: 68 ezer Moderna-, 248 040 adag Pfizer-, 72 ezer AstraZeneca- és 100 ezer második körös Szputnyik vakcna. Hétvégén 600 ezer Sinopharm-vakcinát várnak. Mindez nagy előrelépést tesz lehetővé. Az utóbbi szállítmányt a háziorvosok és a kórházi oltóponton osztják majd el 300-300 ezer arányban. 

12:09
A 18-59 év közötti korosztály 54 százaléka kapta meg az oltást

György István elmondta, a 18-59 év közötti korosztály 54 százaléka kapta meg az oltást. Jól halad a magyar átoltottság, ami közel duplája az uniós átlagnak - tette hozzá. Az oltási sebességet a rendelkezésre álló vakcinák száma határozza meg. 

12:07
A regisztráltak kétharmada már túl van az oltáson

György István, az oltási munkacsoport vezetője azt kérte, hogy minél többen regisztráljanak és oltassák be magukat. 4,325 millió ember már regisztrált. A regisztráltak kétharmada már túl van az oltáson - tette hozzá. 

12:05
Kezdődik

Kezdődik. 

10:44
Nyíltan azért drukkolnak Gyurcsányék, hogy minél kevesebben oltassák be magukat

Új taktikát találtak ki Gyurcsányék az oltások elleni támadásra, miután nem sikerült elbizonytalanítani az embereket a keleti vakcinákkal kapcsolatban. Most már az AstraZenecát is támadják, és mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy kevesebben jelentkezzenek az oltásra. Korábban a Janssen vakcinájának ideiglenes visszavonásának örültek. A baloldal oltásellenes kampánya minden eddiginél alattomosabb fordulatot vett. Miközben a baloldali politikusok megpróbáltak másokat elbizonytalanítani a vakcinákkal kapcsolatban, magukat azért beoltatják: ezúttal Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese ismerte el, hogy elfogadta az orosz Szputnyik V-t.

10:44
2527 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

2527 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 757 360 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormány tájékoztató oldala.

10:44
3 363 596 fő a beoltottak száma Magyarországon

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 363 596 fő, közülük 1 425 124 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.

10:43
Új internetes foglalási rendszert tesztel a kormány az oltásoknál

Magyarországon az oltás önkéntes, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztráció alapján folytatjuk az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt - írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

11