A Kormányinfó - Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel - 10.30 után kezdődik.

11:54
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:54
Csak 18 év felett értékelhető a védettségi igazolvány

A védettség csak azon kérhető számon, akinek erre lehetősége van, így csak 18 év felett értékelhető - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:50
Így nő az akadémiai szabadság

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a vagyonkezelői alapítványok létrehozásához nincs köze a választásnak, hanem az egyetemi modellváltáshoz kapcsolódik. Amely egyetem élt a modellváltás lehetőségével, ott létrejönnek az alapítványok. Az egyetemek átalakítása szükséges az ország versenyképességének javulásához - tette hozzá. Az akadémiai szabadságot erősíti, hogy nem a kormány irányít majd az egyetemeken. 

11:46
A Sinopharm-vakcina nagyobb védettséget ad, mint a Pfizer

Heteken belül a börtönökben is oltanak majd - mondta kérdésre Gulyás. A Sinopharm-vakcina nagyobb védettséget ad, mint a Pfizer - mondta kérdésre Gulyás. 

11:44
Egy gyerek van lélegeztetőgépen

Most jelenleg egyetlen 18 év alatti gyermek van lélegeztetőgépen - mondta kérdésre Gulyás. 

11:43
A kormányfő számol majd be a védettségi igazolványról

Orbán Viktor ismerteti majd a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos döntéseket. 

11:42
Gulyás: Nem adómentesség, hanem minimálbér-emelés kell

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a minimálbért kell emelni, és nem az adómentességet erőltetni. Most a jobboldali kormány több mint 100 ezerrel emelte a minimálbért, míg a baloldal csak 25 ezer forinttal. 

11:39
Kell-e teraszon maszkot viselni?

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy akit beoltottak, azoknak az egy százaléka kapja el a vírust. A teraszokon sok értelme nincsen a maszkhasználat előírásának. 

11:38
Korai még döntést hozni a nyári táborokról

Korai még döntést hozni a nyári táborokról - mondta kérdésre Gulyás. Május második felében lehet erről döntés. 

11:37
Gulyás: Minden hatékony és biztonságos vakcinát meg kell venni

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az élet azokat igazolta, akik azt mondták, hogy egy járványhelyzetben minden hatékony és biztonságos vakcinát meg kell venni. Az unió ezzel ellentétes álláspontot foglalt el - tette hozzá. Akik számára korábban Moszkva volt a fontos, azok számára most Brüsszel, és Dobrev is ennek alapján politizál. 

11:33
Egyértelmű, hogy a CNN propagandát folytatott

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a CNN esetében egyértelmű volt a választási kampányban is, hogy propagandát folytat. 

11:29
Még nincs döntés erről

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy egyelőre nincs döntés arról, hogy június 19-e nemzeti ünnep legyen. 

11:26
Gulyás: Arcátlanság, ami Kispesten történik

A kispesti baloldali korrupciós botrányok kapcsán arcátlanságnak nevezte a történteket Gulyás. Mindez jól mutatja, hogyha a baloldal közpénz közelébe kerül, akkor újabb és újabb korrupciós botrányok lesznek. 

11:25
"Kár volt a baloldalnak privatizálnia a Dunaferrt"

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy kiálltak eddig is Csehország mellett. Kár volt a baloldalnak privatizálnia a Dunaferrt - mondta egy másik kérdésre. 

11:23
Gulyás: Az egészségügyi kérdéseket nem szabad összekeverni az ideológiával

Az egészségügyi kérdéseket nem szabad összekeverni az ideológiával - mondta Gulyás. Ha általános gazdasági kérdésekben nincsen gond a Kínával való együttműködésben, akkor az egészségügy területén sem lehet - tette hozzá.  

11:21
3 ezer lélegeztetőgép áll rendelkezésre

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy tavasszal is volt elegendő lélegeztetőgép. 10 ezer lélegeztetőgép van most, és ebből 3 ezer rendelkezésre áll, de szerencsére nem volt erre szükség - tette hozzá. Valótlan, hogy a lélegeztetőgépekkel bármi probléma lenne. 

11:19
Újabb álhírt buktatott le a miniszter

A Pécsi Tudományegyetemen nem állt le a daganatos betegek ellátása az elmúlt egy évben, a kezelt betegek száma nem csökkent - mondta kérdésre Gulyás. 

11:18
Gulyás: Nem a teszt, hanem az oltás a megoldás

Nem a teszt, hanem az oltás a megoldás - mondta kérdésre Gulyás. Ezért is regisztráljanak minél többen, csak egy százaléka betegszik meg az oltottaknak. 

11:16
Gulyás: Ez egy örömteli fejlemény

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy örül neki, hogy kudarcot vallott a Szuperliga-kezdeményezés. Reméli, hogy elhal ez a kísérlet. 

11:15
Bármikor megszüntetheti a kormány a veszélyhelyzetet

Gulyás kérdésre azt mondta, hogyha a vírus számai olyan jók lesznek, akkor a kormány nyáron is megszüntetheti a veszélyhelyzetet. 

12