Kedden is megtartja szokott tájékozatóját az Operatív Törzs.  

11:57
Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

11:56
Kell-e harmadik oltás?

Müller Cecília kérdésre elmondta, mindegyik vakcina veszélyhelyzeti alkalmazást kapott, ez azt jelenti, hogy nem telt el annyi idő, hogy lenne tapasztalat, mennyi ideig tart a védettség. Lehetséges, hogy kell egy harmadik adag bármelyik védőoltásból, de lehet, hogy évente kell majd ismételni - tette hozzá. 

11:54
Nem ért véget a harmadik hullám

Nem ért véget a harmadik hullám, egy lefelé szálló szakaszban vagyunk - mondta kérdésre Müller Cecília. 

11:53
Biztonság

Az országos tisztifőorvos bízik benne, hogy a higiéniai szabályok betartásával biztonságosan lehet használni a fürdőket. 

11:51
Szabályszerűen működnek a fürdők

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a fürdők minden higiéniai szabályt betartanak, és a fürdők saját magukat is ellenőrizhetik.  

11:47
Vízzel nem terjed a koronavírus

Müller Cecília elmondta, hogy a WHO ajánlását a hétvégére várják a Sinopharm-vakcina ügyében. Szólt arról is, hogy a fürdők esetében az NNK megfogalmazta az ajánlásait. A vírus vízzel való terjedése rendkívül kicsi, így ez a szolgáltatás biztonságos - tette hozzá. 

11:45
A járványnak nincs vége

Továbbra is a brit mutáns dominál Magyarországon - mondta Müller. A járványnak nincs vége - tette hozzá. 

11:43
Nincs 100 százalékos védelem

Napról napra javulnak a járványügyi adatok - mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint az eredményes védekezés fontos része a védőoltások beadása. Egyelőre nem ismert, milyen hosszú védelmet biztosítanak a védőoltások - tette hozzá. 100 százalékos védelmet egyik oltás sem garantál, ezért mindenkinek be kell tartania a védelmi intézkedéseket. 

11:40
Ennyien szegték meg a szabályokat

519 ember nem viselt maszkot hétfőn - mondta Gál Kristóf. 79 ember szegte meg a kijárási tilalmat - tette hozzá az ORFK szóvivője.  

11:39
Indul az itthon élő külföldiek regisztrálása

Megkezdődik a Magyarországon élő külföldiek oltásának előkészítése is. Az ő védettségük mindnyájunk érdeke - mondta György. A legfontosabb, hogy aki még nem regisztrált, az regisztráljon. Nagyon gyorsan el lehet érni, hogy a lakosság nagy része védett legyen. 

11:37
Indul az oltás a Janssennel

Május 7-ig regisztráljanak a 16-18 éves gyerekek szülei! Ennek fényében kapnak majd értesítést az online időpontfoglalóra - mondta György. Csütörtökön érkezik Moderna-szállítmány, 30 ezer adag megy majd elsőkörös oltásra, valamint 6 ezer adag jut az idősotthonokba. A Janssen-vakcinával is elkezdik az oltást a honvédségi oltóbuszokon - mondta György. Eddig 61 településen jártak az oltóbuszok. 

11:36
Így folytatódik az oltások beadása

Folytatódik az oltások beadása. Az egymillió Sinopharm-vakcinából a kórházi oltópontok és a háziorvosok kapnak. Az időpontfoglaló hamarosan megnyílik a Szputnyik-oltások előtt is, de ezzel párhuzamosan zajlik a Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra való regisztráció is. A Szputnyik oltásra csak azok regisztálhatnak, akik SMS-t kapnak. György közölte, hogy 344 ezer adag Pfizer-oltás érkezett kedden. Ezt a mennyiséget a második körös oltásra használják fel, valamint a 16-18 évesek kapják meg. 

11:34
Már minden második felnőtt be van oltva

Már több mint 4 millióan megkapták az első, és több mint 2 millióan a második oltást is - mondta György. Az unióban továbbra is a másodikok vagyunk - tette hozzá. Már minden második felnőtt be van oltva. 

4,725 millió ember regisztrált eddig, és a 80 százalékuk már megkapta legalább az első oltást.

11:32
Ezért regisztráljon mindenki az oltásra

György István, az oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy az oltásokkal hozzá lehet járulni a járvány harmadik hullámának letöréséhez. Az indiai vírus itt van a szomszédban, és gyorsan terjed, ezért mindenki regisztráljon az oltásra - tette hozzá. Az államigazgatás megteremtett minden feltételt, hogy mindenki kapjon oltást, ezért az egyéni felelősség a legfontosabb. 

11:30
Kezdődik

Kezdődik. 

11:05
726 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

726 új fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 137, többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 28 045 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 532 990 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 223 802 főre csökkent. 4739 KORONAVÍRUSOS BETEGET ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN, KÖZÜLÜK 549-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

11:00
Több városban is nőtt a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

A 17. héten a szennyvízminták koronavírus-eredményei erős ingadozást mutatnak, a korábbi heteket jellemző csökkenés megállt - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldala.

10:20
4 099 495 fő a beoltottak száma Magyarországon

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 099 495 fő,közülük 2 157 637 fő már a második oltását is megkapta. Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra, és 80 százalékuk meg is kapta azt. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni. Már a 16-18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra, és mától a Magyarországon élő külföldiek is tudnak regisztrálni.

11