A szerdai kormányülés után ismét Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

12:11
Vége a Kormányinfónak, hamarosan jön az összefoglaló

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

12:10
Május végén történhet ez meg

5 millió oltott alatt az esküvők kockázata lényegesen nagyobb, mint afölött. Ez május vége felé fog bekövetkezni - tette hozzá.

12:09
Fontos dokumentumot nyújtanak be

Az árvasági ellátás emelése több tízezer embert érint - mondta kérdésre Gulyás. Jövő héten nyújtja be az uniós helyreállítási alaphoz kapcsolódó terveit a kormány.

12:06
Érthetetlen

Gulyás szerint érthetetlen, hogy az ellenzék miért tart bizottsági elnöki székben olyanokat, akik (Korózs Lajos) kamuvideókat és álhíreket gyártottak.

12:05
Javítják az informatikai hibákat

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden informatikai hibát a lehető leghamarabb kijavítanak a járványkezeléssel kapcsolatban.

12:00
Így indul újra az egészségügy

Az egészségügy normális működéséhez való visszatérés megkezdődött, a szűrővizsgálatok megindultak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Zajlik a várólisták hosszának csökkentése. 4,5 millió oltottnál az elektív műtétek újraindítása is megtörténik, majd 5 millió oltottnál a rehabilitációk is újraindulnak, és vége lesz a látogatási tilalomnak - tette hozzá. Mindezzel párhuzamosan a kapacitások felszabadulása esetén is lesznek könnyítések.

11:56
A külföldiek is foglalhatnak majd időpontot

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a külföldiek oltása a regisztráció után kezdődik meg, és lehetőségük lesz időpontfoglalásra is.

11:53
Ismét hazudott a baloldali sajtó

Egy világjárvány közepette nehéz megmondani, mi jöhet még, de reméli, hogy nyárra visszajöhet a normális élet - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Becsó Zsolttal kapcsolatban több hazugság jelent meg a sajtóban, jóhiszeműen járt el, és nem volt semmilyen információja a szavazás idején a pozitivitásáról.

11:48
Ez az oltóorvosok feladata

Az oltóorvosok feladata annak a megszervezése, hogy valaki a második oltásra előírt 12 héttel későbbi időponttól hamarabb kapja meg a második AstraZeneca-oltását, ezt értelemszerűen az érintetteknek jelezniük kell - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

11:46
Gulyás: Megvédjük a határt

Az illegális migrációról azt mondta Gulyás, hogy minden erővel megvédik majd a határt.

11:43
"Nem akarunk Európai Egyesült Államokat"

Nem akarunk Európai Egyesült Államokat - mondta kérdésre Gulyás. Sok fontos kérdés merül fel majd az unió jövőjéről - tette hozzá.

11:42
Több szemét és hajléktalan van Budapesten

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy miközben több dugó, hajléktalan és szemét van Budapesten, addig több kommunikáció van. Jó lenne, ha a főpolgármester ezen problémákkal is foglalkozna - tette hozzá. A közlekedési dugókról sem érdemes hosszabban vitatkozni - tette hozzá.

11:38
Eddig nem kap zöld utat Ukrajna

Magyarország addig nem ad zöld utat Ukrajna NATO-csatlakozásának, amíg nem oldódik meg a nyelvtörvény körüli vita - mondta egy másik kérdésre.

11:36
Nem volt strukturális leépülés

Strukturális leépülés nem volt a gazdaságban, a szolgáltató szektor gyorsan vissza fog épülni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Bízik benne, hogy nemcsak a korábbi állapot áll vissza a munkaerőpiacon, hanem jobb lesz, mint korábban.

11:34
Alaposan kiosztották Hadházyt

Gulyás Hadházyról azt mondta, hogy ennek alapján korábban a náci párt tagja volt a független képviselő.

11:33
Gyurcsány is ezt akarta

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy korábban Gyurcsány Ferenc is szerette volna a kínai-magyar felsőoktatási együttműködést. Soros György és Barack Obama is tartott előadást a Fudan Egyetemen - tette hozzá.

11:30
Ez a reális szám

Attól függ a vakcinák beadása, hogy hányan regisztrálnak, és hányan veszik fel az oltást - mondta kérdésre Gulyás. 5 millió felett nehezen fog menni a hajlandóság növelése, az 5,6 milliós regisztrációs szám tűnik reálisnak - tette hozzá.

11:28
Terheléses támadás: nyomoz a rendőrség

Az első oltást követően állítják ki és postázzák a védettségi igazolványt - mondta Gulyás Gergely. Rendőrségi nyomozás zajlik a múlt heti terheléses támadás miatt.

11:26
Ekkortól lesz érvényes a külföldön kapott oltás

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy kétoldalú megállapodások esetén lehet majd elismerni az oltási igazolásokat.

11:23
Az unió középmezőnyében vagyunk a többlethalálozást nézve

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy folyamatosan figyelik a járványügyi adatokat, az eddigi nyitásnak nem volt drámai következménye. 100 éve, a spanyolnátha óta nem volt hasonló világjárvány, Európa minden országára igaz, hogy nőtt a halálozások száma, a középmezőnyben van Magyarország a többlethalálozásban.

12