Pénteken tartja eheti második tájékoztatóját az Operatív Törzs. 

11:28
Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója

Kiss Róbert bejelentette, hogy megszűnik az Operatív Törzs tájékoztatója. Csak hétköznap közölnek majd adatokat a járványról és az oltási helyzetről. 

11:26
Mi lesz a 12-15 évesek oltásával?

Galgóczi Ágnes közölte, hogy levelet kaptak a háziorvosok, hogy buzdítsák az oltásra azokat, akik eddig azt nem tették meg. Megkezdődött a 12-15 évesek oltása, a szülők regisztrálhatnak a gyermekek adataival. A regisztráció néhány napos átfutás után élessé válik, és ezt követően lehet időpontot foglalni. Ez a korosztály Pfizer-vakcinát kap. 

11:24
Ősszel újabb fertőzések jöhetnek

Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy a brit vírusvariáns okozta a harmadik hullámot, de más variánsok is sok hullámot indítottak. Ősszel újabb fertőzések alakulhatnak ki, és annak érdekében, hogy ezt megelőzzük, folytatni kell a védőoltási programot. 

A magyar lakosság 54,5 százaléka átoltott - tette hozzá. 

11:23
Letörtük a harmadik hullámot

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy az oltási program folyamatosan zajlik. Sikerült letörni a harmadik hullámot, és ezt alátámasztja a szennyvízben mért víruskoncentráció értéke. A vírus ennek ellenére nem tűnt el - tette hozzá. 

11:21
Már 16 országgal van megállapodás

Kiss Róbert közölte, hogy Magyarországra be lehet lépni védettségi igazolvánnyal, és elismert külföldi védettségi igazolással. Albániával, Marokkóval és Ukrajnával bővült a lista, így már 16 országgal van kölcsönös megállapodás. 

11:20
Lehet falunapot tartani

Kiss Róbert elmondta, hogy mostantól lehet falunapot szervezni. A falunapon életkorra való tekintet nélkül 1500 fő lehet, és koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta. A falunapon is lehet zenés-táncos rendezvényt tartani. Zenés-táncos rendezvényeken mostantól védettségi igazolvánnyal bárki részt vehet. 

11:18
Kezdődik

Kezdődik. 

11:11
Orbán Viktor: A járványok és a népvándorlások korát éljük

Felnőtt emberek vagyunk, a saját és a gyermeke sorsáért mindenki maga felelős. Van 137 ezer ember, aki nem vette fel az oltást. Őket arra kérjük, hogy ezt tegyék meg, mert kénytelenek leszünk törölni a védettségüket. Természetesen ez azokra vonatkozik, akik nem egészségügyi okokból, orvosi tanácsra nem tudtak hozzájutni a második adag vakcinához 

– mondta Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában. 

11:09
200 alatt az új fertőzöttek száma

199 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 790 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 8, többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 29 904 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 724 614 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 52 272 főre csökkent. 442 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen.

11:00
5,3 millió felett az oltottak száma

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 324 996 fő, 4 157 681 fő már a második oltását is megkapta.

11