Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel tart tájékoztatót.

12:38
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Komrányinfó, hamarosan jön az összefoglaló.

12:36
Továbbra sem lesz kötelező az oltás

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy nem lesz kötelező a koronavírus-elleni oltás.

12:33
Gulyás az olaszoknak szurkol mostantól

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az Eb-n mostantól az olaszoknak szurkol.

12:31
Erről a tusnádiakat kellene megkérdezni

A helyieket kellene megkérdezni, hogy meghallgatnák-e Karácsonyt, Gyurcsány Ferenc szövetségesét  Tusnádfürdőn - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

12:26
Gulyás nem támogatja a vagyonnyilatkozati kör bővítését

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a nem egy háztartásban élő rokonok vagyonnyilatkozatát nyilvánossá tétele nem lenne hasznos dolog.

12:20
Privatizálná a földet a baloldal

A Jobbik mindent elárult abból, amiért létrejöttek, így ha a baloldal kerülne hatalomra a földprivatizáció felgyorsulna - mondta egy másik kérdésre. Mindenképpen meg kell vizsgálni annak az okait, hogy miért haltak meg többen a koronavírus harmadik hullámában a térségben, mint Nyugat-Európában - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A kis kórházakban többen haltak meg, mint  a nagyobbakban, ezt a helyzetet elemezni kell.

12:15
Jó kapcsolatokra törekszünk Németországgal

Több mint egymillió munkahelyet sikerült megvédeni a bértámogatási programokkal - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Jó kapcsolatokra törekszünk Németországgal és Bajorországgal, és jobb lenne, ha a szavak konkrét tettel is járnának - tette hozzá.

12:10
Ezért kell az autópálya koncesszió

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy úgy akarnak koncesszióba adni autópályákat, hogy ezzel párhuzamosan új utak épüljenek. Ahhoz, hogy Magyarország bármely pontjáról 30 perc alatt elérhető legyen gyorsforgalmi út, ahhoz szükséges a koncesszióba adás - tette hozzá. 

12:05
Partnereket keresünk

Az unió jövőjéről szóló magyar állásponthoz értelemszerűen keres partnereket a kormány - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az Európai Parlament ma nem egy jó eszköz az integráció fenntartására, hanem maga a probléma - tette hozzá.

12:01
Mi lesz a rozsdaövezetekkel?

A kormány célja, hogy látni kell, mit szeretnének csinálni a befektetők a rozsdaövezetekben - mondta kérdésre Gulyás.

11:58
Hibrid oktatás egyelőre nem lesz

A hibrid oktatás lehetőségétől nem zárkózik el a kormány, ha azt a helyzet igényli, de a miniszter benyomása, hogy vagy jelenléti, vagy távoktatás lesz, de ez a helyzet függvényében változik. Gulyás arról is beszélt, hogy a kormány még a nyári szünet előtt dönt a nyugdíjprémiumról.

11:55
Ők tegyék le a nyelvvizsgát

Aki befizette a nyelvvizsgadíját, az tegye le a vizsgát - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ez a mostani amnesztia egyedi dolog volt, mert a nyelvtanulás lehetőségei beszűkültek - tette hozzá.

11:53
A főpolgármester feladata a közlekedésszervezés

A budapesti közlekedési helyzetről azt mondta Gulyás, hogy a főpolgármester feladata a közlekedésszervezés. Az, hogy teljesen megbénult a város közlekedése a sávok elvételének köszönhető - tette hozzá. Az, hogy egyszerre lezárják az alsó rakpartot és a Lánchidat, annak ez lesz a következménye.

11:50
Erre szükség volt Debrecenben

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy Debrecenben egy nemzetközi iskolára nagy igény volt a rengeteg befektető miatt. Több tízmilliárd forintnyi beruházás érkezett és érkezik a városba, és ehhez képest a 4 milliárdos állami befektetés arányos volt.

11:44
Ennek nem lesz érdemi hatása

Nem lesz érdemi hatása a budapesti teltházas meccseknek a koronavírus-járványra, mivel csak védettségi igazolvánnyal lehetett odamenni  - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Lesz majd konkrét végrehajtási rendelet a gyermekek védelmét szolgáló törvényhez az oktatási rész esetében.

11:42
Ez nem lesz nagy nehézség

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy amikor lesz információ arról, hogy már nem ad elegendő védelmet a korábbi oltás, akkor értelemszerűen megkezdődik az újbóli vakcináció. A korábbi rend szerint nem lesz nagy nehézség még egy oltás beadása.

11:34
Karácsony mögött migrációpárti erők vannak

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy Karácsony Gergely mögött álló pártok egyértelműen migrációpártiak, és Brüsszelben sem álltak a magyar kormány mellé, amikor az unióval vitázott a migráció ügyében.

11:31
Gulyás: Ezt kikérem magamnak

Nem véletlen, hogy 14 európai ország ugyanazt a nyilatkozatot írta alá Magyarországgal szemben - mondta Gulyás. Magyarország egyébként több szinten is aktívan védi a hazai szexuális kisebbségeket is. Kikérem magamnak, hogy valaki azt állítja, hogy életvezetési kérdésekben a kormány iránymutatásokat állítana fel - mondta Gulyás.

11:28
Barátságtalanság

Gulyás Gergely szerint nagyon barátságtalanok voltak a német hatóságok a tegnapi meccs előtt. Köze lehetett ennek ahhoz, hogy korábban elfogadták a pedofilellenes törvényt.

11:23
A delta variáns ellen is véd a vakcina

A mai biológiai ismeretek szerint a delta variáns ellen is védelmet nyújt az oltás - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Már több mint egy hónapja több oltóanyag van, mint ahány oltandó személy - tette hozzá. A kormány csak annyit tud tenni, hogy mindig elmondja, hogy csak az oltás nyújt védelmet a vírus ellen.

12