Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra most kivételesen szerda délután tart Kormányinfót. 

17:26
Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

17:24
Védettségi igazolványok

Hamis védettségi igazolványok kapcsán több tíz vádlottal szemben büntetőeljárás - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

17:18
Több orvos és ápoló dolgozik

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy orvosból és ápolóból is több dolgozik az állami ellátórendszerben az új szolgálati jogviszony elfogadása óta.

17:11
Mindennél fontosabb az emberi méltóság

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a mostani többség módosította úgy a btk.-t, hogy a kisebbségek elleni fellépéseket szigorították. Az emberi méltóság mindennél fontosabb a kormány számára, és ez érvényesül a törvényekben - tette hozzá. 

17:04
Oltási adatok

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy vannak megyei bontásban lévő adatok az oltásokról, és ezek nyilvánosak lesznek, ha szükséges. 

16:57
Kevés a delta variánssal fertőzött

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem tudják, hogyan került a delta variáns az országba, de nagyon kevés fertőzött van. 

16:53
Ilyen csak a diktatúrákban van

A diktatúrák szabályozták, hogy a szülők mit mondhattak a gyerekeknek - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

16:48
Öt esetben volt feljelentés hálapénz miatt

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy öt esetben történt feljelentés paraszolvencia miatt. Az orvosok többsége elfogadta azt a rendszert, amit a kormány kialakított - tette hozzá. 

16:43
Kik lesznek a pedofil listán

Mindenkinek a neve olvasható lesz a pedofil listán, akit ez érint - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

16:39
Jobban tenné Dobrev, ha ezzel foglalkozna

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy Dobrev inkább foglalkozhatna azzal, hogy nagyapja idején még büntetendő volt a homoszexualitás. Teljes képtelenség, hogy forrásokat vonjanak el Magyarországtól a gyermekvédelmi törvény miatt, mert csak a szabálytalanul felhasznált források esetében lehet szó felfüggesztésről - mondta egy másik kérdésre. 

16:34
Személyre szabott lesz az újabb oltási kampány

Személyre szabott lesz az újabb oltási kampány, a háziorvosok megkapják majd a nem oltottak listáját - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

16:30
Ebben nem lesz megállapodás

Nyugat- és Közép-Európa nem fog tudni migrációs ügyben megállapodni egymással - mondta Gulyás. Éppen ezért toleranciára lenne szükség ebben az ügyben - tette hozzá. 

16:28
Gulyás: Elfogadjuk Áder János döntését

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy elfogadja Áder János döntését a lakástörvényről, hogy azt Alkotmánybíróságra küldte. Várja a kabinet, hogyan dönt a testület. 

16:24
Budapesten lényegesen több a dugó, a hajléktalan és a szemét

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy valóban egyre bizonytalanabb a politikia helyzet a világban. Budapesten lényegesen több a dugó, a hajléktalan és a szemét, így lehet értékelni a baloldali városvezetés tevékenységét - mondta egy másik kérdésre. 

16:17
Marad az üzemanyagok adószintje

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem döntött a kormány arról, hogy csökkentsék az üzemanyagok adóját. 

16:12
Változni fog a civil törvény

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy visszavonják a mostani civil törvényt, a pontos összeghatár akkor lesz ismert, ami felett nyilvánosságra kell hozni az adományozót. 

16:06
Erről is beszélhetnek a tanárok

Gulyás kérdésre többször megismételte, hogy a kormány semmilyen életvezetési tanácsot nem akar adni. A gyermekek szexuális felvilágosítása teljes mértékben a szülők feladata, de ez nem jelenti azt, hogy valaki nem beszélhet ilyen kérdésekről a tanárával. 

15:58
Gulyás: Egyre több az álhír

Gulyás kérdésre elmondta, hogy egyre több álhírt tesznek közzé a világban. Álhírek, hazugságok vannak. Magában az EP határozattervezetében nyílt valótlanságok vannak. 

15:53
A negyedik hullám teljesen más lesz

A negyedik hullámot az egészségügyi ellátórendszer elbírja, és nem kell arra számítani, hogy olyan intézkedések lesznek, mint az első és a második hullám során - mondta Gulyás. Az elképzelhető, hogy bizonyos szolgáltatások védettségi igazolványhoz lesznek kötve. 

15:49
2,5 millió ember nem oltatta be magát

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy körülbelül 6 millió ember védett ma Magyarországon, és van 2,5 millió ember, aki nem oltatta be magát. Ezek az emberek inkább önveszélyesek. Alkotmányossági vitát is szülne, ha kötelezővé tennék az oltást - tette hozzá. 

12