Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő 10:30-kor Kormányinfót tartanak. Az eseményről élőben tudósítunk

12:54
Vége a Kormányinfónak, jön az összefoglaló

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

12:53
Ekkor kerülhet újra napirendre

Ha nagyobb jelentősége lesz a védelmi igazolványoknak, akkor ismételten foglalkoznak vele, hogy azok, akik nem adatták be a második oltást, attól elveszik - mondta Gulyás. 

12:49
A kormány válaszol az újabb kötelezettségszegési eljárásra

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy majd válaszolnak az újabb brüsszeli kötelezettségszegési eljárásra. 

12:44
Jelenléti oktatással indulhat a tanév

Nincs veszélyben az, hogy az iskolák jelenléti oktatásban kezdjék a tanévkezdést. 

12:42
Béremelés lesz az állami egyetemeken

Szeptember 1-től 15, és január 1-től újabb 15 százalékos béremelés lesz az állami fenntartású egyetemeken - mondta kérdésre Gulyás. 

12:41
Itt a bizonyíték, hogy LMBTQ-szervezeteket engedjenek be az iskolákba

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az Európai Bizottság által elfogadott LMBTQI-stratégia egyértelműen azt a célt tűzi ki, hogy az érintett szervezetek vegyenek részt az oktatásban. 

12:36
Bármikor megkezdődhet a negyedik hullám

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy Magyarországon bármikor megkezdődhet a negyedik hullám és a delta variáns lesz a domináns. 80-85 százalékos átoltottság kell, de ez sehol nem lesz meg. 

12:31
Szabadság

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy mivel nem volt kötelező az oltás, ezért az emberek szabadon döntöttek, és vállalják a kockázatokat. 

12:27
Ezért kell az oltás

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy akit nem oltanak be, az megbetegedhet és meg is halhat, de ennek az esélye a töredékére csökken, ha valakit beoltanak. 

12:20
Gulyás: Ez teljesen abszurd

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a ketreces állattartás a legjobb példája, hogy az unióban tiltott, míg Ukrajnában az unió támogatja a ketreces állattartást. Ez teljesen abszurd - tette hozzá. 

12:13
Nemzeti kisebbségi ügyekben nem lehet Brüsszelre számítani

Az Európai Unióban az őshonos kisebbségek nem számítanak, éppen ezért minden uniós jogi hivatkozás csupán politikai eszköz - mondta Gulyás. Nemzeti kisebbségi ügyekben nem lehet Brüsszelre számítani - tette hozzá. 

12:10
"Ha baloldali kormány van, akkor adóemelés van"

Gulyás kérdésre elmondta, hogy akár uniós, akár magyar statisztikákat nézünk a gyermekszegénységet tekintve  nagyon pozitív fejlemények történtek. Ha baloldali kormány van, akkor adóemelés van - tette hozzá. Láttuk, hogy 2002-ben a baloldal azonnal megszüntette a családtámogatási kedvezményeket. 2022-ben jövőt is választ Magyarország. Egy 100 ezer forintos munka nélküli alapjövedelem mindent szétver - tette hozzá. 

12:07
Egy repülőteret védenénk Afganisztánban

Egy repülőtér biztonságát szavatolná Magyarország Afganisztánban, ha ez szükség - mondta kérdésre Gulyás. 

12:03
Ez a csoport augusztus 9-én kaphat védettségi igazolványt

Gulyás kérdésre azt mondta, augusztus 9-től kaphatnak uniós védettségi igazolást azok a magyarok, akiket külföldön oltottak be. 

11:57
UEFA-döntés: Gulyás mindenben egyetért Szijjártóval

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az UEFA-döntés esetében Szijjártó Péter minden szavával egyetért. 

11:53
Őszre elkészül a pedofilnyílvántartás

A pedofilok nyilvántartása őszre el fog készülni - mondta kérdésre Gulyás. 

11:48
Ez a baloldal súlyos felelőssége

A baloldal súlyos felelőssége, hogy egy jogerősen elítélt embert (Czeglédy Csaba) indít az előválasztáson, most pedig egy többmilliárdos csalás miatt folyik ellene eljárás - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

11:46
Ekkor lehetnek meg a részletszabályok

Legkésőbb szeptemberre ismertek lesznek a gyermekvédelmi törvényhez tartozó részletszabályok - mondta kérdésre Gulyás. 

11:40
Gulyás: Minden helyzetre felkészült a kormány

Gulyás kérdésre elmondta, hogy rendelkezésre állnak a megfelelő források az uniós projektek finanszírozására. Korábban is 1,5 évig elhúzódtak a tárgyalások az uniós forrásokról, így minden helyzetre felkészült a kormány. Mindenben megegyeztünk a helyreállítási alapról, de a gyermekvédelmi törvény miatti újabb javaslatokkal állt elő a bizottság - mondta Gulyás. Az iskolafelújítások esetében diszkriminációmentességet kért a bizottság, de ezt a kormány teljesítette - mondott egy példát Gulyás. 

11:33
A főváros felelőssége a budapesti közlekedési káosz

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a budapesti közlekedési káosz felelőssége a fővárosi hatáskörbe tartozik. Tisztán a főváros felelőssége az egész, de a korábbi évekhez képest minőségi romlás történt - tette hozzá. 

12