Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

07:59
Vége a miniszterelnöki interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

07:58
"Brüsszel visszaél a hatalmával, és ránk akarja kényszeríteni az akaratát"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a vita lényege politikai. Brüsszel visszaél a hatalmával, és ránk akarja kényszeríteni az akaratát. Most a gyerekeink szabadságról van szó, és a gyereknevelés szabadságáról.

A gyerek egy szent dolog - mondta a kormányfő. Nem grasszálhatnak szexuális propagandisták az iskolákban - tette hozzá. Aki nem akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyerekét, annak legyen ehhez joga - mondta a kormányfő. Van olyan, hogy nemváltó műtéteket hajtanak végre a szülői akarattal szemben Nyugaton. Ilyen Magyarországon nem történhet meg - zárta a kormányfő.

07:55
Orbán Viktor: Ezt nem lehet ránk kényszeríteni

A magyarok eddig nem látták, hogy milyen erőteljes propaganda áll a mostani támadások mögött. Most kinyílik egy ablak, amikor a magyarok látni fogják, hogy mi történik egy német iskolákban. Nem lehet elvárni, hogy mi is ezt kövessük, és erővel ránk kényszerítsék - mondta a kormányfő. Orbán Viktor kifejtette, hogy égnek áll az ember haja, hogy mi történik Nyugat-Európában.

07:53
Indulnak a helyreállítási programok

A kettős mérce megnyilvánulása volt az Eb-n is. A magyarokat szinte a semmiért ítélték el, ha nem lenne kettős mérce, akkor le kéne bontani a Wembleyt. Bármilyen jogvita összekötése a pénzügyi kifizetésekkel, az teljesen elfogadhatatlan. A helyreállítási alap jár nekünk, és meg fogjuk kapni ezt a pénzt - fejtette ki a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy azokat a programokat amiket meg akarunk valósítani, azokat elindítják, akkor is ha nem érkezik meg Brüsszelből a pénz.

07:51
Orbán Viktor: Ez véres csata lesz

A kormányfő arról is beszélt, hogy ez a vita nemcsak magyar jelenség. Olaszországban, Romániában és Litvániában is volt hasonló vita. Litvánia meg tudta védeni az érdekeit - tette hozzá. Véres csata lesz ez, itt minden el fog hangozni.

07:50
Orbán Viktort nem hívták az EP-vitára

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem hívta őt senki az EP-vitába. Menni csak akkor szokott, amikor döntő jelentőségű a helyzet - tette hozzá. Óriási nyomás alatt vagyunk. Mindenkit arra kért a kormányfő, hogy a nemzeti konzultációs íveket töltse ki, és erősítse meg a kormány álláspontját.

07:49
"A brüsszeli kérés célja, hogy az LMBTQ aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba"

Orbán Viktor a legújabb brüsszeli eljárásról azt mondta, hogy elolvasta a bizottsági papirost. Egy jogi huliganizmussal állunk szemben, mind a családjog, mind az oktatás kizárólagosan nemzeti hatáskör, és pont ezen ügyben akarnak eljárást indítani. Szégyenteljes a bizottság álláspontja - mondta a kormányfő. A brüsszeli kérés célja, hogy az LMBTQ aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba, de ezt nem fogjuk hagyni. A szülő dönt a gyermekek neveléséről, és ez benne van az európai szabályokban is - mondta a kormányfő. Ami Nyugaton általános, hogy beengednek szexuális propagandistákat, az nálunk nem lesz.

07:46
Orbán Viktor: Ez a fő veszély

Minden olyan vélemény, ami bizonytalanságot kelt egy válsághelyzetben, az baj. Orbán Viktor szerint minden, ami a közös cselekvést gyengíti, az ártalmas. Különösen így van ez a járvány idején. A fő veszélyt nem az álorvosok jelentik, hanem amikor a politikusok járványügyi szakemberek lesznek, ahelyett hogy elvégeznék azt a munkát, amit én is csinálok.

07:44
A fő kérdés, hogy hány oltatlan embert talál a vírus

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha Európában negyedik hullám lesz, akkor ideér. A fő kérdés, hogy hány oltatlan embert talál a vírus - tette hozzá.

07:43
Csak azok utazzanak külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták már

Orbán Viktor azt javasolja minden magyarnak, hogy csak azok utazzanak külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták már. A magyar védettségi igazolványnak továbbra is van jelentősége, mivel nagy koncertekre, és sporteseményekre csak így lehet menni.

07:42
Az iskolakezdés előtti két napban oltják a gyerekeket az iskolákban

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 16-18 év közöttiek átoltottsága 45 százalék körül van. A 12-15 év közöttieket is oltják, ott 13 százalékos az átoltottság. Az iskolakezdés előtti két napon minden gyerek megkaphatja az oltást az iskolákban, mivel oltási napokat renedznek.

07:40
"Ha van vakcina, akkor az élet meg van mentve"

A kormányfő arról is beszélt, hogy egyesek szerint az elszigetelés útján kell járni, de Magyarország csak addig követte ezt az utat, amíg nem volt vakcina. Ha van vakcina, akkor az élet meg van mentve - tette hozzá. Szólt arról is, hogy visszafertőződés esetén is jóval nagyobb a védettség, ha valaki be van oltva. Azok az idősek, akik nincsenek beoltva, azok veszélyben vannak, és a delta variáns meg fogja őket találni - tette hozzá. A mostani a legagresszívebb variáns, ami megjelent. Az időseket személyesen fel fogjuk keresni, akik nem oltották be magukat.

07:38
Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország még mindig a legbiztonságosabb ország az átoltottságot tekintve az unióban. A kényszerítésnek nem vagyunk hívei, de egy helyen van kivétel, így az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás - tette hozzá. Most eggyel több oltást kell felvennie az egészségügyi dolgozóknak.

07:36
Augusztus 1-től lehet kapni a harmadik oltást

Minél kevesebb adminisztrációval akarják lebonyolítani. Időpontot kell kérni azon a helyen, ahol az adott emberek megkapták az első két oltást. Az orvosok döntenek arról, hogy milyen oltást adjanak be harmadiknak - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint az egyik vélemény szerint a különböző oltások kombinálása a jó, míg a másik vélemény szerint nem kell keverni. Augusztus 1-től lehet kapni a harmadik oltást.

07:35
Négy hónap után jöhet a harmadik oltás

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején azt mondta, hogy a harmadik oltás tekintetében megoszlanak a vélemények. A WHO is egy bizonytalanságot sugalló nyilatkozatot tett, de olyan vélemény nincs, miszerint ártana. Ha az emberek biztonságérzetét növeli, akkor nem zárják el az emberek elől - tette hozzá. A kormány lehetővé teszi a harmadik oltást, de a második oltás után teljen el négy hónap, de lehet rövidebb idő is - mondta a kormányfő.

07:30
Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

07:09
Gulyás Gergely: Brüsszel be szeretné engedni az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba és az óvodákba
07:09
Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, és minden oltóanyag hatékony

Európa sok országával ellentétben Magyarországon még nem jelent meg a vírus negyedik hulláma – jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón a miniszter.A harmadik oltással kapcsolatosan a kormány a héten döntést hoz, bizonyos helyeken pedig a munkavégzés feltételévé tehetik a védettséget. Az idősek átoltásával kifejezetten jól állunk – erősítette meg a politikus.

07:08
Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

11