9 órakor kezdődik az e heti Kormányinfó, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatója a kormányzati intézkedésekről. 

10:58
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

10:58
Egyre durvább Gyurcsány nyelvezete

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a volt miniszterelnök nyelvezete egyre inkább nyílt agresszióba csap át, és jó lenne, ha tartaná magát a korábbi közmegyezéses formákhoz. 

10:53
Ez a népszavazás legfőbb célja

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy egy kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen, és ez ellen kell fellépni a népszavazással, valamint hogy az unió újabb területekre lépne be, ahol nincs joghatósága. Sok fontos kérdést meg lehet majd vitatni a népszavazás során - tette hozzá. 

10:44
Ebben az esetben lesz okafogyott a népszavazás

Ha az Európai Bizottság visszavonja a kötelezettségszegési eljárást, akkor okafogyottá válik a népszavazás - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

10:39
A kormánnyal szembeni gyűlöletkeltés zajlik Európában

A kormánnyal szembeni gyűlöletkeltés zajlik Európában, és ehhez csatlakoznak az ellenzéki erők - mondta kérdésre Gulyás. 

10:35
Ez nagyon nagy drágulást hozna

Iszonyatos drágulást, és a gazdaság versenyképességének jelentős romlását hozná most az euró bevezetése, ha teljesülne Gyurcsányné terve - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

10:31
Gulyás még konzultálna Kövér Lászlóval is

Eddig még soha nem tett közzé a luxemburgi külügyminiszter Magyarországra kedvező véleményt, de ezt elfogadja a kormány - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A miniszter konzultálna Kövér Lászlóval és Novák Katalinnal, mielőtt ismételten szavazna hazánk uniós tagságáról, ha erre most lehetőség lenne. 

10:26
Erről még nincs döntés

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a harmadik oltás fel lesz tüntetve a QR-kódon, de erről még nem született döntés. 

10:21
Ekkor lehet népszavazás a Fudanról

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy csak 2022-öt követően lehet Budapesten népszavazás a Fudanról, mert csak akkor lesznek ismertek a pontos anyagi feltételek. 

10:15
Mi az a nemzetbiztonsági védelem?

A nemzetbiztonsági védelemnek is része az információgyűjtés, és az adott személy így hozzájárul a róla szóló információgyűjtéshez - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Lehet azt a látszatot kelteni, hogy valaki része egy lehallgatásnak, de ez egyáltalán nem biztos, hogy igaz. 

10:12
Gulyás: Ez bűncselekmény

A titkos információszerzés jogellenes, tehát bűncselekmény - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

10:10
Nagy az ellenérzés az uniós klímatervvel kapcsolatban

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az uniós országok egy jelentős része nem támogatja az uniós klímaterveket. 

10:08
"Minden szavazat számít"

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a 2016-os kvótanépszavazás bebizonyította, hogy minden szavazat számít. 

10:07
Gulyás a Cseh-ügyről: itt hitelességi deficit van

Magyarországon uniós pénzek ellenzéki kötődésű személyeknél is elérhetőek, tehát Cseh Katalin eddigi nyilatkozatait cáfolja a most napvilágra került eset - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Itt hitelességi deficit van. 

10:01
Két hete tervezi a kormány a népszavazást

Amikor elkezdte a kormány tervezni a népszavazást, két hete, akkor még szó sem volt Pegasus-ügyről - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Semmi köze a korrupciónak és a jogállamisági kérdéseknek a helyreállítási alaphoz, hiszen a bizottság elnöke Budapestre jött volna, majd a gyermekvédelmi törvény elfogadása után törölte azt - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

09:57
Ezt kell megakadályozni

A német Zöldek akik esélyesek arra, hogy kormányra kerüljenek, olyan javaslatot terjesztettek elő, hogy 14 éven felüliek körében állami pénzből lehessen nemváltoztató műtéteket előterjeszteni - mondta egy kérdésre Gulyás. Kilenc éve lezárult a hazai igazságügyi reform, és az Európai Bizottság azt jóváhagyta - mondta egy másik kérdésre. 

09:52
Ez a cél a Pegasus üggyel

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a Pegasus-ügy nem arról szól, hogy a politikai és gazdasági élet szereplőit lehallgatják, hanem hogy a kormány visszaélést követett-e el. Egy választást megelőzően nyolc hónappal ilyen a közélet - tette hozzá. 

09:45
Gulyás: Ez teljesen abszurd

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a törvény nem mossa össze a pedofiliát a homoszexualitással. Teljesen abszurd, hogy teljesen különböző dolgokat mosnak össze. 

09:38
Gyurcsány kormányzása idején hallgattak le embereket a politikai véleményüket miatt

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy 1995 óta, a nemzetbiztonsági törvény szabályozza titkosszolgálatok működését. Határozottan kijelentette, hogy politikai állásfoglalás miatt senkit nem hallgat le a kabinet. Gyurcsány Ferenc kormányzása idején hallgattak le embereket a politikai véleményüket miatt. 

09:32
Mekkora lesz a gazdasági növekedés?

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány szerint jó esély van arra, hogy 4,3 százalékos bővülés felett lesz az idei gazdaság bővülése, de nem lehet pontosan tudni, hogyan alakulnak a folyamatok. 

12