Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

07:57
Vége az interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

07:57
Orbán Viktor: Hajrá, magyarok!

A tokiói olimpia kapcsán azt mondta, hogy mindig fel fog kelni, de nem fog elmenni. Orbán Viktor közölte, egy olimpia nézők nélkül nem olyan, mint máskor. Ha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor lehetnének nézők - tette hozzá.

07:55
Vonakodás

Orbán Viktor vonakodott, hogy kötelező oltás legyen az egészségügyben, de végül meggyőzték őt a tények. Egyelőre nem lesznek korlátozások, de nem szabad ilyen időkben túlzottan magabiztos kijelentéseket tenni.

07:53
Így folytatódik az oltási program

Orbán Viktor elmondta, hogy az Operatív Törzs jól döntött, hogy augusztus 1-től lehet harmadik oltást kérni. Ebben Európában mi vagyunk az elsők. Most is az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, és felkeressük azt a 15 százalékot, aki nem oltatta be magát - tette hozzá. A 12 év feletti gyermekeknél általános oltást indítunk a tanév kezdése előtt.

07:50
Az oltások a súlyos megbetegedésekkel szemben megvédenek

A kormányfő szólt arról is, hogy akik túl vannak mindkét oltáson, azok a népesség 55 százalékát teszik ki. Európa legbiztonságosabb országa vagyunk, miközben a járvány negyedik hulláma elindult Nyugat-Európában. A járványt be fogják hurcolni Magyarországra.

Az oltások a súlyos megbetegedésekkel szemben megvédenek - tette hozzá.

07:49
Orbán: Pintér Sándor mindent elmondott

Orbán Viktor közölte, hogy a Pegasus-üggyel kapcsolatban a belügyminiszter mindent elmondott. 

07:48
Nem az érvényesség a fő kérdés

A kormányfő kifejtette, hogy aki nem megy el, az rábízza a döntést másra. Most nem az érvényesség a fő kérdés, hanem meg akarjuk védeni a törvényt - tette hozzá. Ugyanígy volt a kvótareferendum esetében is. Most nem egy törvény megalkotását kell kikényszeríteni a Parlamenttől.

07:47
Orbán: Ez a magyar emberek lenézése

Orbán Viktor szerint világok harca zajlik. A kormányfő kifejtette, hogy a magyar emberek lenézése azt állítani, hogy a kormány valamilyen témáról terelni akarja a figyelmet. Bízik benne, hogy januárban, februárban lehet a referendum.

07:45
Indulnak a helyreállítási alap programjai

A helyreállítási alapról azt mondta a kormányfő, hogy az egész mostani folyamat az alap értelmét kérdőjelezi meg. Csak késleltetni tudják, de azt, hogy nem fizetik ki, azt nem - mondta a kormányfő. Azonban nincsen idő, ezért a programokat elindítjuk. Egy elhúzódó ideológiai háborúra kell számítani.

07:43
"A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak"

Brüsszelben azt gondolják, hogy a világtörténelem ugyanabba az irányba halad, ez nagyban hasonlít a kommunizmushoz - mondta a kormányfő. A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak - tette hozzá. Azt kell tudomásul venni, hogy a világban nemzetek és népek vannak - mondta a kormányfő. Mi egy európai nép vagyunk, és elvárjuk a tiszteletet. Az, hogy pénzügyileg zsaroljanak minket, az teljesen elfogadhatatlan - mondta a kormányfő.

07:41
Orbán: Ki akarják venni a gyermekek nevelését a kezünkből

Orbán Viktor kifejtette, hogy Brüsszel szeretné, ha a nemváltoztató műtéteket népszerűsítenék az iskolában. Ki akarják venni a gyermekek nevelését a kezünkből. Engem nem érdekel, mi folyik Németországban.

A miniszterelnök tudomásul veszi, hogyan mennek ott a dolgok, de ki kell állni, hogy a magyar gyermekek nevelése a magyarokra tartozik.

07:39
Ez nem szabadság, hanem gyermekvédelmi kérdés

Brüsszel szeretné, ha beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba - derül ki az uniós levélből. A Bizottság szerint az iskolában vannak olyan jogok, amik megelőzik a szülői jogokat. Az Unió szerint az európai szabadságeszmény kiteljesedését várják ettől, és most a nemek területén is szabadon lehet dönteni - mondta a kormányfő. A gyerek nem a felnőtt szabadság kérdésébe tartozik - tette hozzá.  Ez nem szabadság, hanem gyermekvédelmi kérdés.

07:37
Párhuzamok

Szükségünk van minden magyar ember támogatására, hogy ezt a csatát megnyerjük - mondta Orbán Viktor. Ugyanígy volt ez a kötelező kvóták esetében, de a kormány akkor sem tudott volna ellenállni - tette hozzá. Akkor egész Európát a magyar népszavazók védték meg a kötelező kvótáktól.

07:36
Orbán Viktor: Brüsszel megtámadta Magyarországot

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy a népszavazásra azért van szükség, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot. 54 oldalon keresztül azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. Mind a család, mind a gyermekjog az Unió alapokmánya szerint nemzeti hatáskör - tette hozzá. Ha Brüsszel nem támadna meg minket, akkor nem lenne népszavazás.

07:33
A baloldal megakadályozná a gyermekvédelmi népszavazást, de kudarcra vannak ítélve

Azt követően, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy öt kérdésben gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány, a baloldal zavarba jött, és ki így, ki úgy, de nekitámadt a referendumnak, és annak megakadályozását szeretnék. A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány által kedvezményezett népszavazást a baloldal nem tudja megakadályozni. Ellenben saját, ügyetlenül összetákolt, az emberek döntő többségét nem érdeklő kérdéseiket tartalmazó javaslatuk nem fog eljutni a referendumig.

07:31
Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

07:07
Erősödhet Magyarország pozíciója

A gyermekvédelem ügyében kezdeményezett népszavazás alkalmas eszköz lehet arra, hogy megerősítse Magyarország pozícióit - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.

07:06
Ezért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, ezúttal pedig az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli – hívta fel szerdán a figyelmet a közösségi oldalán a miniszterelnök. Orbán Viktor hangsúlyozta: a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. A kormányfő továbbá bejelentette: amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot, a kormány ezért úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben.

07:03
Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

11