Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter kormányinfót tart, az eseményről percről percre tudósítunk ebben a cikkünkben.

13:19
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

13:13
Erről még nincs döntés

Az állam egyelőre nem döntött arról, hogy eladja-e a 25 százalékos részesedését az Erste Bankban - mondta egy másik kérdésre a miniszter.

13:09
Gulyás: Ez több bevételt jelent az állam számára

Nem ugyanaz a végkielégítés megítélése akkor, ha egy kormány normálisan dolgozik, és akkor, ha az országot csődbe viszik - mondta egy kérdésre Gulyás. Az állam számára több bevételt jelent a kaszinókoncesszió mostani lezárása, mint a korábbi helyzet - tette hozzá.

13:00
Nem fog nőni az államadósság

A már meglévő államadósság egy részét váltják majd ki abból a forrásból, amit most vont be a piacról a magyar állam, tehát nem fog nőni az államadósság - mondta kérdésre Gulyás.

12:58
Gulyás: Ez a legfőbb cél

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a fő cél, hogy a lehető legjobb színvonalú ellátást kapják az emberek az állami irányítású lombikbébi-programban

12:52
"Nem tudom lehetett volna-e jól csinálni"

Gulyás Afganisztánról azt mondta, hogy annak fényében, ami történt, lehet jobb lett volna oda se menni. Nem tudom, lehetett volna-e jól csinálni - tette hozzá.

12:48
Gulyás: Olyan, hogy európai nép nincs

Gulyás kiállt azon magyar javaslat mellett, hogy a nemzeti parlamentek delegáljanak az EP-be képviselőket. Olyan, hogy európai nép nincs.

12:41
Ellenzéki politikusok sem követhetnek el bűncselekményt

Sem ellenzéki politikusok, sem ellenzéki újságírók nem követhetnek el bűncselekményt. Ha pedig ilyet elkövet, akkor adott esetben lehet titkosan információt gyűjteni ellene. 2004-2009 között politikai alapon hallgattak le ellenzéki politikusokat, míg most ilyen nem történik - mondta Gulyás.

12:38
Ez egy hazugság

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nem igaz az az állítás, hogy az oltottak körében ugyanúgy terjedne a delta variáns, mint a nem oltottak körében.

12:31
Gulyás: Ez óriási felelőtlenség

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy óriási felelőtlenség, hogy néhány orgánum a koronavírus-járvány esetében minden etikai elvet felrúg. Jó példa erre egy csecsemő halála, ahol semmi köze nem volt a koronavírusnak a halálhoz.

12:24
A maszkviselésről nincsen konszenzus

Egyelőre nincsen konszenzus a kötelező maszkviselést illetően, ezért nem döntött semmit a kormány - mondta egy kérdésre Gulyás. Az oltás jelenti a legnagyobb védelmet.

12:20
Eddig blokkolja a NATO-Ukrajna tárgyalást Magyarország

Többször kértük az Egyesült Államok segítségét, hogy az ukrán oktatási törvényt változtassák meg, de nem történt semmi. Addig fogjuk blokkolni a NATO-Ukrajna tárgyalásokat, amíg ezen a téren nem lesznek változások - tette hozzá.

12:16
Hatalmas összegekkel sem sikerült a migránsokat integrálni

Gulyás kérdésre elmondta, hogy Nyugaton még hatalmas összegekkel sem sikerült a migránsokat integrálni, párhuzamos társadalmakat akarnak. A magyar baloldal migrációpárti, és a kerítésépítésre is nemet mondtak - hívta fel a figyelmet. Nagyon súlyos ára lenne, ha a baloldal migrációpárti politikája megvalósulna - tette hozzá. A nyugati zöld és baloldali pártok a migránsoktól szavazatokat remélnek.

12:13
Az állam nem készít filmeket

Gulyás kérdésre elmondta, hogy nem az állam készít filmeket, hanem csak filmötleteket támogat. Most egyre több történelmi magyar személyiségről készül film, ez egy jó tendencia - tette hozzá.

12:10
Gulyás: Ez teljesen elképzelhetetlen

Elképzelhetetlen, hogy legalizálják Magyarországon az azonos neműek közötti házasságot, az azonos neműek közötti élettársi viszonyt egy baloldali kormány pedig már szabályozta - mondta egy kérdésre Gulyás.

12:08
"A legjobb, ha az országot működni hagyjuk"

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a legjobb, ha az országot működni hagyjuk, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne térjünk vissza a zárás politikájához.

12:04
Orbán Viktor továbbra sem kérte a harmadik oltást

Nagyon kevés olyan ember lehet ma Magyarországon, hogy nem hallott arról, hogy az oltás magas védettséget ad, tehát aki ennek fényében nem oltatja be magát, az onnantól kezdve maga felel az életéért - mondta kérdésre Gulyás. Orbán Viktor továbbra sem kérte a harmadik oltást - mondta kérdésre a miniszter.

11:59
Minden rasszizmust elítél a magyar kormány

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden rasszista megnyilvánulást elítél a magyar kormány. Az, hogy néhány tucat ember elfogadhatatlanul viselkedik, azzal nem lehet egy egész közösséget megbélyegezni - tette hozzá. Az, hogy a féltérdre borulást kifütyülték, azzal még egyet is értek.

11:54
Inkorrekt nyilatkozatot tett Karácsony embere

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy inkorrekt nyilatkozatot tett Kiss Ambrus a budapesti uniós pénzekről.

11:51
Párhuzamok

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy korábban Karácsony és szövetségesei élesen bíráltak egy közjogi méltóságot az érvénytelen doktorija miatt, míg most mélyen hallgatnak, hasonlóan az ellenzéki sajtótermékek egy részéhez.

13