Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozik a kormánypártok esztergomi frakcióüléséről. Élőben az Origón!

13:27
Véget ért tudósításunk

Percről percre tudósításunk véget ért, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

13:25
Kocsis: A családok érdeke mellett döntöttünk

Kocsis Máté kérdésre válaszolva azt mondta, a családok érdeke mellett döntött a kabinet a hitelmoratórium meghosszabbításáról. 

13:23
Simicskó: Ott kell segíteni, ahol baj van

Simicskó arról is beszélt, hogy Magyarország szerint ott kell segíteni, ahol baj van.

13:19
Egyre nagyobb a migrációs nyomás a magyar határon

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a magyar keresztény világ megmutatta az erejét. Ferenc pápa egyértelműen kiállt a családok mellett. Erősödik a migrációs nyomás a magyar határon, jelentős veszély leselkedik Magyarországra - mondta a politikus. Mindez az afganisztáni eseményeknek köszönhető. 

13:15
Hatalmas siker a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony petíció

A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót 10 nap alatt több mint 200 ezren írták alá, és ez jóval több mint az ellenzéki gyűjtés volt. Nem kívánjuk a 2010 előtti hatalmat visszaengedni az országba - mondta Kocsis Máté. Karácsony emberei a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszánál - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

13:13
"Történelmi küldetés, hogy a Gyurcsány-korszakkal leszámoljunk"

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy ugyanazzal az emberrel állnak szemben 15 év után is, aki tönkretette az országot. 2009-ben azt hittük, hogy a Gyurcsány-korszak nem térhet vissza. Az, hogy a 2022-es választásokon Gyurcsány aktív szereplője a baloldalnak, az inkább tüzeli a frakciót. Történelmi küldetés, hogy a Gyurcsány-korszakkal leszámoljunk.  

13:11
Kocsis: Mindez a magyar emberek eredménye

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy azon kevés országok közé tartozik Magyarország, amely elég hamar elérte a válság előtti gazdasági teljesítményt. Mindez a magyar emberek eredménye - tette hozzá. Éppen ezért mindenki sajátjának érezheti ezt a sikert - mondta a Fidesz frakcióvezetője. A közép-európai országok jobban teljesítenek a gazdaság helyreállításában, mint sok más ország.

13:08
"A helyreállítási alapból származó pénz jár Magyarországnak"

Amíg Brüsszel zsarol minket a helyreállítási alappal, addig helyesnek tartjuk, hogy Magyarország saját erőből oldja meg a gazdasági programok megoldását - mondta Kocsis. A helyreállítási alapból származó pénz jár Magyarországnak, Brüsszel célja, hogy visszatartsa a pénzeket a választásokig. Ez beavatkozás a belügyekbe, de ezt tudomásul veszik - tette hozzá. Szólt arról is, hogy a nemzetközi piacokon lényegesen kedvezőbb feltételekkel vettek fel hitelt, mintha az uniótól tették volna.

13:06
Kocsis: Addig folytatjuk a vitát, amíg meg nem nyerjük

A gyermekvédelem ügyéről azt mondta Kocsis, hogy a frakció álláspontja egységes. Hiába zsarol Brüsszel, ezekben a kérdésekben népszavazás lesz. Nagy jelentősége van ennek, mert Brüsszel ott tart, hogy a helyreállítási pénzekkel zsarolja Magyarországot - tette hozzá. Nem változtatunk az álláspontunkon, és addig folytatjuk a vitát, amíg meg nem nyerjük. A gyermekvédelmi törvény nemzeti hatáskör - tette hozzá. A szülők jogait megerősítettük.

13:03
Ezek voltak a legfőbb témák

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy a gyermekvédelemmel és az ezzel kapcsolatos brüsszeli támadásokkal foglalkoztak. Szóba került a határvédelem kérdése az afgán kérdés miatt. Szó volt a frakció ülésen a gazdasági helyzetről is. Választási felkészülés is ez a frakcióülés - tette hozzá. Pénteken lesz az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója.

13:02
Kezdődik

Kezdődik a tájékoztató.

12:25
Brüsszeli csaták

Orbán Viktor a brüsszeli csatákra is felkészítette a Fidesz képviselőit. Véleménye szerint, amit Brüsszel tényleg komolyan gondol és erőltet a bevándorlásról és az LMBTQ-propagandáról, az a fásult Nyugat-Európában már a mindennapok valósága, de innen, Közép-Európából nézve az emberek számára egyszerre groteszk, félelmetes és visszatetsző. Orbán Viktor szerint az utolsó órában vagyunk, és a helyzet veszélyes: veszélyes a gyerekeinkre és az unokáinkra, veszélyes a jövőnkre. Most van az utolsó pillanat, amikor ezt a csapdát még elkerülhetjük, amikor megvédhetjük gyermekeinket. A miniszterelnök mindenkitől azt kérte, legyenek őszinték és egyenesek a magyar emberekkel, mondják el nekik, hogy ez a rengeteg támadás Magyarország ellen azért van, mert a bevándorlás után Magyarország nemet mert mondani az LMBTQ-propagandára is.

12:18
Orbán Viktor: A Gyurcsány-korszak akar visszatérni

A Gyurcsány-korszak akar visszatérni, és akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában - mondta Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett frakcióülésén Esztergomban.

12:11
Kocsis Máté nyilatkozik

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozik a kormánypártok esztergomi frakcióüléséről. Élőben az Origón!

11