Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

07:58
Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

07:57
Miről beszélt Orbán Viktor Ferenc pápával?

Orbán Viktor szólt arról is, hogy óriási esemény volt az eucharisztikus kongresszus Budapesten. 30 éve történt, hogy a hivatalban lévő pápa elment az eucharisztikus kongresszusra, meg akart bennünket látogatni, fontosak vagyunk neki. Személyesen meg is erősített a megbeszélés a Szentatyával, kerültük azokat a témákat, amikben nem értünk egyet - mondta Orbán Viktor. Egyetértettünk a családok kérdésében, a Szentatya világossá tette, hogy a családok védelme érdekében folytatott harcunk fontos Európa jövője szempontjából. A család apa, anya és gyerek, ebben nincsen vita - ismertette a pápa álláspontját Orbán Viktor. A pápa láthatta, hogy Magyarországon, szemben Nyugat-Európával, szabad a zsidó élet - tette hozzá a kormányfő. Nyugaton nagyon súlyos terrorista merényleteket követnek el a zsidó közösségek ellen, és ezt mindenki tudja.

07:53
Orbán Viktor: Mindenki győzze le a rossz szokásait

Orbán Viktor közölte, hogy a fiatalok azt hiszik, hogy a vírus nem érinti őket, éppen ezért ők is oltassák be magukat. Amíg nincs baj a magyar ember, addig nem csinál olyat, amit nem akar. Mindenki győzze le a rossz szokásait - mondta a kormányfő.

07:51
Ezért vegye fel mindenki az oltást

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem beszél le senkit a maszkviselésről, és legyen óvatos. Lesz negyedik hullám, nem hiszem, hogy megáll a magyar határnál. A beoltottak arányától függ a negyedik hullám súlyossága.

Orbán Viktor közölte, hogy a védekezéshez szükséges a cselekvőképesség fenntartása. A rendkívüli jogrend állapota marad az év végig. Az elszigetelés nem oldja meg a vírus okozta problémát.

Aki felveszi az oltást, annál rendkívül alacsony a súlyos megbetegedés kockázata.

07:47
Az uniós helyreállítási pénzek hitelek

Ha segélyre építjük a gazdaságot, akkor idővel csődbe megy az ország - mondta a kormányfő. 2010 után munkaalapú gazdaság van, és többen dolgoznak mint korábban bármikor. Az uniós tagság azért fontos, mert piacot ad Magyarországnak. 

Az utolsók között leszünk az unióban, ha egyszer befejezi a pályafutását - tette hozzá. Az újraépítési pénzek hitelek, de ezt most nem akarja Brüsszel ideadni, mert vitánk van az LMBTQ kérdésekben.

07:44
"Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgozunk"

Orbán Viktor elmondta, hogy már korábban születtek döntések arról, hogy 5,5 százalék felett legyen az idei növekedés. Ez minden emberi számítás szerint sikerülni fog, és akkor nagy dolgokat tudunk csinálni.

A miniszterelnök közölte, hogy erre a pénz munkából van. Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgozunk - tette hozzá.

07:42
Következmények

A  kormányfő szólt arról is, hogy konzultáció után következmények lesznek. Az egyik döntés már megszületett, így a rászorulók számára marad a hitelmoratórium - tette hozzá. Orbán Viktor szerint lesz még néhány ilyen döntés, és erről hétfőn a parlamentben beszél majd.

07:41
Orbán: Járvány-és migrációs hullámok jönnek

Orbán Viktor felidézte, hogy az alaptörvénytől kezdve a migrációig rengeteg kérdésben volt nemzeti konzultáció. Ez nagy vívmánya a mai politikai életnek. A járvány meg fogja változtatni az életünket, nehéz évtized előtt állunk, és ennek egyik eleme lesz, hogy járvány- és migrációs hullámok lesznek
- mondta a kormányfő. Erre fel kell készülni, és az emberek elmondhatták, mik azok a biztos pontok, amire szükség van - tette hozzá. Egyetértési pontokat hozunk létre a nemzeti konzultáción.

07:38
Nemzeti konzultáció

Orbán Viktor elmondta, hogy jövőre sikerülhet minden gazdasági lépéssel helyrehozni az őszödi beszéd okozta gazdasági bajokat. A miniszterelnök szerint a nemzeti konzultáció fontos gyakorlata beépült a magyar politikába. Valamikor az 1990-es évek elején törekedtünk arra, hogy olyan kormányok lesznek, amelyek két választás között is lehetőséget adnak arra, hogy elmondják a véleményüket az emberek.

07:35
Orbán Viktor: Ez egy ijesztő dolog

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, azok közé tartozik, akik nem változtatták meg a véleményüket az őszödi beszédről. Ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, becsapta az embereket, majd elvette az emberek pénzét, és csődbe vitte az országot, ma ez az ember a baloldal vezetője.

A kormányfő elmondta, a beszédnek volt egy súlyos gazdaságpolitikai következménye, mert éveket vettek el az emberek életéből, és csődbe vitték az országot. Talán még egy év és az utolsó rossz emlék is eltűnik.

07:32
Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

07:12
Itt van Orbán Viktor legújabb Facebook-bejegyzése!
07:11
Gulyás Gergely: Óriási csalódás volt Ursula von der Leyen beszéde

Ursula von der Leyen elnök ahelyett, hogy Európa határainak megvédését tűzte volna ki célul, a migráció megállítása helyett bevándorlásbarát politikát folytat, a bizottság túllépi a hatáskörét, amikor beavatkozik a tagállamok gyermek- és családvédelmi szabályozásába – mondta Gulyás Gergely.

07:10
A 2022-es választás tétje, hogy végleg leszámoljunk a Gyurcsány-korszakkal

2009-ben azt hittük, hogy a Gyurcsány-korszak nem térhet vissza, de az, hogy a 2022-es választásokon Gyurcsány aktív szereplője a baloldalnak, az inkább tüzeli a frakciót - minderről Kocsis Máté beszélt Esztergomban, a kormánypártok frakcióülése után.Történelmi küldetés, hogy a Gyurcsány-korszakkal leszámoljunk - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

07:08
Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

11