Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az azonnali kérdések órájában válaszol baloldali képviselők kérdéseire.

18:36
Vége az azonnali kérdéseknek

Véget ért az azonnali kérdések órája, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

18:32
Nagy szerencséje van Csárdi Antalnak

Időközben Csárdi Antalt a legszerencsésebb képviselőnek nevezte Tállai András, mivel kétszer tehette fel ugyanazt a kérdést.

18:21
Orbán: A baloldalon szokás, hogy a miniszterelnökök milliárdosok

Orbán Viktor Szilágyi Györgynek (Jobbik) azt válaszolta, van egy vagyonnyilatkozatom. Minden egyes mondata a vagyonnyilatkozatomban leellenőrizhető. Nem megyek el üzletembernek, az a baloldalon szokás, hogy a miniszterelnökök milliárdosok - tette hozzá. A gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba - mondta a kormányfő Hatvanpusztáról. Orbán arról is beszélt, Ön volt az a képviselő, aki hibbant Nérónak nevezte Gyurcsányt, most meg ott gazsulál. Egy ilyen embertől a provokáció sem ér el idáig.

18:16
Völner: 2015 óta nem voltak ilyen támadások

Völner Pál Hollik István kérdésére azt mondta, hogy a 2015-ös migrációs válság óta nem érte olyan támadás hazánkat, mint a mostani gyermekvédelmi törvény ügyében. Csak a közös népakarat védheti meg az országot.

18:08
Zajlanak a vizsgálatok Cseh Katalin botránya kapcsán

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Cseh Katalin-botránnyal kapcsolatban azt mondta, hogy a NAV jelenleg is vizsgálódik, és információk szerint az OLAF is vizsgálódik, történt-e visszaélés. Tállai szólt arról is, hogy a Pénzügyminisztérium is indít vizsgálatot, ha valamilyen gyanú felmerül.

18:03
Orbán: A munka felé tereli az embereket a mostani rendszer

Orbán Viktor Tordai Bencének (Párbeszéd) azt mondta, hogy halottakkal és a rokonok érzelmeivel játszani ízléstelen és visszataszító dolog, ezt meghagyom Önnnek. Azzal, hogy az MTI nem tudósít az előválasztásról, az az ellenzéknek kedvez. A nemzetbiztonsági bizottság üléseinek megfelelő szabályai vannak - tette hozzá. Orbán arról is beszélt, hogy a mostani rendszer a munka felé tereli az embereket, és nem támogatja az álláskeresési járadék 9 hónapra emelését. Orbán arról is szólt, hogy ne becsülje le a közmunkát. Amikor a baloldal volt kormányon, akkor 23 800 forintot kaptak.

17:57
A munkát terhelő adókat csökkentené a kormány

Orbán Viktor Csárdi Antalnak (LMP) azt válaszolta, hogy az elmúlt években számos alapvető élelmiszer esetében volt áfacsökkentés. Az élősertés-, a szarvasmarha-, a juh-, a kecske-, a baromfihúst, a tojást, a halat és a tejet sorolták alacsonyabb áfakulcsba - tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem véletlenszerűen választották ki az előbbi termékeket. A következő időszakban nem lesznek áfacsökkentések, hanem a munkát terhelő adókat akarják lejjebb vinni - hívta fel a figyelmet a kormányfő.

17:52
Orbán Viktor: A megszorítások útjára nem lépünk vissza

Orbán Viktor Varju Lászlónak (DK) azt válaszolta, hogy az Ön beszéde egy kommunista beszéd, azzal vádolták meg az ellenfeleiket, amit elkövetni akarnak. Orbán közölte, hogy a magyar adósság az Unióban a kezelhető sávú adósságú országok közé tartozik. A devizában fennálló adósság 20 százalék körül van - tette hozzá. A kormányfő szólt arról is, hogy ha a költekezést abbahagyják, akkor nem lesznek béremelések, nem fog fejlődni az ország. A megszorítások útjára nem lépünk vissza - tette hozzá.

17:47
"Elvettek egyhavi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, és csődbe ment Magyarország"

Orbán Viktor Tóth Bertalannak (MSZP) azt válaszolta, 2022 január 1-jétől a minimálbér magasabb lesz, mint az Önök idején az átlagbér. Elvettek egyhavi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést és csődbe ment Magyarország.

A kormányfő arról is beszélt, hogy az Önök javaslatát azért nem szavazzuk meg, mert egyszer az Önök adórendszere már tönkretette Magyarországot. Ha valaki 10-szer többet keres, az 10-szer több adót fizet - hívta fel a figyelmet a kormányfő. A gyermeknevelés esetén térünk el ettől - tette hozzá. Ez a rendszer működik, és segíti a családokat.

17:42
Orbán Viktor: Nyilvánvalóan az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával

Orbán Viktor Jakab Péternek azt mondta, nyilvánvalóan az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával. A kormányfő arról is beszélt, ha a porondmester nincs itt, akkor a kérdések sem mennek. Magyarországon 2010 óta jelentősen nőtt az állami vagyon, míg a Jobbik szövetségesének a kormányzása alatt csökkent.

17:38
Kezdődik

Kezdődik az azonnali kérdések órája.

16:22
Orbán Viktor: Újraindítjuk Magyarországot!
16:21
Napirend előtt ezt mondta Orbán Viktor

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján elmondott beszédében. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a gazdaság repülőrajtot vett, így képesek leszünk elérni az 5,5 százalékos növekedést is az év végére. A gyermekeseknek és a nyugdíjasoknak ígért támogatásokat semmi nem veszélyezteti. "Hiába hátráltatja Brüsszel a helyreállítási alap kifizetését, a kormány már megelőlegezte az újraindítási programokra szánt összeget" – mondta a kormányfő. Szerinte Brüsszel elárulja Európát a migrációhoz való hozzáállásával.

16:21
Azonnali kérdések

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az azonnali kérdések órájában válaszol baloldali képviselők kérdéseire.

11