Hétfőn indul a parlament őszi ülésszaka. A 13 órakor kezdődő első ülésen napirend előtt felszólal Orbán Viktor kormányfő is.

14:46
Vége a felszólalásnak, hamarosan jön az összefoglaló

Véget ért Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

14:45
Orbán Viktor az őszödi beszédből vett idézetekkel válaszolt

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ingyen semmiképpen se álljon teljesen az USA oldalára. Különösen fontos, hogy erkölcsi kérdésekben is állást foglaljunk - mondta Orbán Gyurcsánynak (aki elhagyta már a termet). Ezt követően a miniszterelnök az őszödi beszédből olvasott fel. Kész kabaré, Jakab Péter jó helyen van.

14:42
Orbán Viktor: Az egész ellenzék az USA zsebében van

A helyreállítási alap pontos neve helyreállítási hitelalap. Az Unió hitelt ad, és azt vissza kell fizetni - mondta Orbán Viktor. Semmilyen pénz nincs az ablakban. Ha az Unió nem adja ide, akkor azt másfajta hitelből finanszírozzuk majd - tette hozzá. A kormányfő szólt arról is, hogy a világban zajlik egy nagy küzdelem, az USA pozíciója veszélybe került. Van itt egy nagy probléma, de mindenkit óvott attól, hogy az egyik oldal mellett elköteleződjünk, az egész ellenzék az USA zsebében van.

Ne sodródjunk be egy ilyen hidegháborúba, mindenkivel jóban kell lenni - hívta fel a figyelmet a kormányfő. A magyar külpolitika lényege, hogy minden világpolitikai szereplővel jó viszonyban legyünk.

14:38
417 milliárd forint jut az egyetemek működtetésére

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben nyakig voltak adóssággal az önkormányzatok. Minden önkormányzattól átvállaltuk az adósságot - tette hozzá. A Fudan Egyetem ügyében lesz népszavazás - mondta a kormányfő. 220 milliárd jutott tavaly az egyetemekre, és 417 milliárd forint jut az egyetemek működtetésére idén szeptembertől.

14:36
Orbán Viktor: Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőre is van

Orbán Viktor az ellenzéki felvetésekre azt mondta, hogy az egész helyzet rendkívül szürreális. Mindenki azt mond, amit akar, és nem számítanak a tények - tette hozzá. A velünk szemben ülőket a valóság nem zavarja. Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőre is van - mondta a kormányfő. A Jobbik azokat fenyegette börtönnel, akikkel később összeáll - tette hozzá. Legalább az uniós adatokat fogadják el - hívta fel a figyelmet a kormányfő. A gazdáiknak legalább hihetnének.

14:34
Jóval többen jöttek haza, mint ahányan elmentek

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy 2010-ben 1600-an jöttek haza, míg 2020-ban 26 ezren.

14:33
Kocsis: 1500 milliárd forintos adócsökkentés jöhet

Felhívta a figyelmet arra is, hogy 7 százalékos növekedés lehet idén, míg Gyurcsányék alatt mínusz 7 volt. Kocsis közölte, hogy sorozatosan emelték a munkát terhelő adókat a baloldali kormányzás idején. Idén és jövőre 1500 milliárd forintos adócsökkentés jöhet - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

14:31
"Gyurcsányék adósították el az országot"

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy Karácsony azzal hülyítette a budapesti nyugdíjasokat, hogy 20 ezer forintos fűtéstámogatást kapnak, de kiderült, hogy ez egy blöff. A Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsányék adósították el az országot. 52 százalékos államadóssággal vették át az országot, és 83 százalékkal adták át. 

14:29
Kocsis Máté: Jakab az egyetlen frakcióvezető, aki négy verőlegénnyel járja az országot

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy reményt jelent, hogy Önök számára mindig van lejjebb. Rengeteget fejlődtek személyeskedésben, demagógiában és rágalmazásban - mondta a baloldali képviselőknek. Jakab Péternek azt mondta, hogy Ön kemény, mint Tarzan sarka, és nem tudja mit beszél, ezért inkább a főnök úrral beszélne. Egyetlen olyan korszak volt Magyarországon, amikor a titkosszolgálatok ellenzéki politikusokat figyeltek meg és járattak le, és az a főnöke idején volt. Jakab alkalmazott túltolja ezt, és ezt Gyurcsány Úr mondja meg neki. 

Jakab az egyetlen frakcióvezető, aki négy verőlegénnyel járja az országot - tette hozzá.

14:24
Középpontban a határ megvédése

A kormány időben hozta meg a szükséges intézkedéseket a járvány során - mondta Simicskó. A KDNP frakcióvezetője szerint a gazdaság újraindítása is elindult. Miért baj az, hogy a kormány él a nemzeti konzultáció eszközével? - tette fel a kérdést a politikus. Szólt arról is, hogy a magyar határt továbbra is védeni kell, valamint támogatni kell a gyermeket nevelő családokat is.

14:21
Simicskó: Remélem, a gyerekeik nem fognak szégyenkezni

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, hogy reméli, az ellenzéki képviselők unokáinak nem kell majd szégyenkezniük a mostani felszólalásaik miatt. Mintha más országban élne a baloldal - tette hozzá. Simicskó felhívta a figyelmet, hogy milyen támadásokat követtek el a magyar nemzet ellen korábban.

14:18
Kövér: Azt a betyárját!

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a szokásos mocskolódó, alpári stílusban próbált reagálni a kormányfő szavaira. Mindent elkövetett Jakab, hogy megfeleljen főnöke, Gyurcsány igényeinek. Azt a betyárját! - reagált Kövér az elhangzottakra

14:10
600 milliárd a gyermeket nevelőknek
14:06
Az LMP is beállt a Gyurcsány-kórusba

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője sem lógott ki a Gyurcsány-kórusból. Pontosan ugyanazokat a tényalapot nélkülöző vádakat sorolta fel, amit már ezerszer cáfoltak a kormánypárti oldalon. Ezek közül kiemelkedtek az elvándorlásra vonatkozó megjegyzések, mivel 2016 óta többen térnek vissza Magyarországra, mint ahányan elmennek.

13:58
Itt vannak Orbán Viktor legfontosabb bejelentései
13:57
Folytatódó baloldali halálkampány

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke folytatta a baloldali halálkampányt a kormányfőre reagálva.

13:52
Kocsis Máté: Rosszkedvűnek tűnnek
13:51
Folytatódik a baloldali fenyegetőzés

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője megismételte a korábbi baloldali fenyegetést, miszerint a kormánypárti képviselőket börtönbe zárják.

13:46
Kövér: Édes Istenem, ne hagyj el!

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke úgy reagált a kormányfői felszólalásra, hogy egy 91 éves idős emberrel démonként küzd a kabinet. Gyurcsány szerint nincs szabad választás Magyarországon. Édes Istenem, ne hagyj el - reagált Kövér László Gyurcsány felszólalására.

13:38
Orbán Viktor: Legyen továbbra is Magyarország az első

Az olcsó pénz korszaka a végéhez közeledik, és egyre vadabb nézetek jelennek meg nemzetközi színtéren - mondta Orbán Viktor. A kormány úgy látja, hogy ebben a bizonytalan helyzetben a nemzeti érdek képviselete a legfontosabb vezérkő elv. Ha erről letérünk, akkor a 2010 előtti sikertelen korszakhoz térünk vissza, legyen továbbra is Magyarország az első.

12