Újra jelentkezik Gulyás Gergely vezetésével a legfrissebb kormánydöntésekről szóló tájékoztató.

13:36
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

13:33
"Ennek nincs sok jelentősége"

Gulyás kérdésre azt mondta, ki milyen ügyben tesz feljelentést, annak már nem sok jelentősége van. A szülőket illeti meg, hogy a gyerekeit hogyan neveli.

13:26
A felsőoktatásban is lesz béremelés

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy 410 milliárd forint jut jövőre felsőoktatásra. Ennek a jelentős része bérköltség lesz, mert ott is szükség van a fizetések emelésére - tette hozzá. Remélik, hogy az alapítványi forma és a bővülő költségvetési források révén jelentősen nőni fog a versenyképessége a felsőoktatásnak.

13:20
Jelentős a lemaradás a közigazgatásban

Meghosszabbodik-e a jogosítvány és a műszaki vizsga érvényessége kérdésre Gulyás azt mondta, ebben még konzultálni kell, mert nagyon sok járt le az elmúlt időszakban. Jelentős lemaradást kell behozni a közigazgatásban.

13:12
Még kérdéses a pedagógus-béremelés mértéke

Kormányzati döntés még nincs, de lesz pedagógus-béremelés, a mértéke még kérdéses - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

13:07
Maszkhasználat az iskolákban?

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az unió jogállamisági vitái egy értékvitát hoztak az európai közéletbe. Az uniós szervek nem veszik tudomásul, hogy a közép-európai országok nem követik a progresszióban a nyugati országokat. Ha szükséges, akkor az iskolákban lehet kötelező maszkhasználat - mondta egy másik kérdésre.

12:59
Gulyás: Súlyos korrupciós botrány Cseh Katalin ügye

Súlyos korrupciós botrány Cseh Katalin ügye, indokolt az uniós pénzek alapos felügyelete - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az ellenzék megújuló részének sikerült egy milliárdos korrupciós botrányt összehoznia - tette hozzá.

12:57
Alkotmánysértésre készül a baloldal

A magyar baloldal nyílt alkotmánysértésre, a jogszabályok megsértésére buzdít - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

12:50
Gulyás: Karácsony lesz a baloldal jelöltje

Gulyás kérdésre elmondta, hogy Karácsony lesz a baloldal jelöltje.

12:44
Erősíteni kell a határőrizetet

Gulyás kérdésre elmondta, a határőrizetet kell megerősíteni, mert jelentősen emelkedett az illegális átlépési kísérletek száma. Ez a Belügyminisztérium feladata.

12:35
Időszámítások

A nyári időszámításra kéne áttérni általánosan, de erről még nincsen semmilyen döntés - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

12:33
Emelkedni fog a közmunkások bére is

2022-től a közmunkások bére is emelkedni fog - mondta el másik kérdésre.

12:29
Ez az Európai Bizottságtól függ

Gulyás kérdésre azt mondta, csak a bizottságtól függ a helyreállítási alapról szóló megállapodás véglegesítése. A gyermekvédelmi törvény elfogadása utáni tárgyalási fordulatokat ismertette a miniszter.

12:24
Gulyás: Ez egy fontos siker

Gulyás Gergely közölte, fontos siker, hogy az adózás terén a Facebookot sikerült fizetésre bírni, de az átfogó szabályozásban nem hisz. Itt az európai szabályozásnak, fellépésnek lenne értelme, de ez nagyon lassan halad, pedig ebben Magyarország partner lenne.

12:13
Egyre nagyobb a káosz és a szemét Budapesten

A budapesti közlekedési helyzet kapcsán Gulyás közölte, két éve van új vezetés, és egyre nagyobb a káosz, a dugók és a szemét. Rendkívül hátrányos, hogy a főpolgármester nem a feladatával foglalkozik. 

12:07
"Elfogadhatatlan az ukrán álláspont"

A bosszúállás jóval az oroszokkal való megállapodás előtt megtörtént – mondta Gulyás az Origo egy másik kérdésére. Semmilyen nemzetközi véleménynek nem adott helyt Ukrajna, amikor a magyarokat sújtó oktatási és nyelvtörtvényt elfogadta. A NATO-val való csatlakozási tárgyalásokat továbbra is blokkolni fogjuk – tette hozzá. Elfogadhatatlan az ukrán álláspont, hogy egy szuverén ország energiapolitikájába bele akarnak szólni.

12:05
Gulyás: Érthető, hogy Gyurcsányné nem akar foglalkozni a múlttal

Gyurcsány felesége az előválasztásnak csúfolt Gyurcsány-show legutóbbi vitájában azt mondta, hogy Őszöd már senkit sem érdekel, egészen pontosan így fogalmazott: elképesztő, hogy az embereket mennyire nem érdekli az, hogy mi az, ami elválasztott minket a múltban. Gulyás minderre azt mondta, hogy érthető, hogy nem akar a múlttal foglalkozni Apró Piroska lánya. Szólt arról is, hogy senki nem felelős a szülei tetteiért, de az, hogy alkotmányos alapjogok elleni fellépésről beszél, az elfogadhatatlan. 

12:03
Gulyás meg fogja nézni a filmet

Gulyás Gergely meg fogja nézni a Gyurcsányról szóló filmet, de nem tudja ki lesz a főszereplő. Nagyon jó színésznek kell lenni, aki képes visszaadni Gyurcsány személyiségét. 

12:03
Gulyás Gergely az Elk.rtuk című filmről

Liberális cenzúra van Magyarországon, sajnálatos jelenség.  Sokféle módon támadták a hazai filmtámogatást, de senki nem mondta, ne készültek volna olyan filmek, amikkel szemben a magyar kormány mást gondol a világról - mondta Gulyás Gergely az Origo azon kérdésére, hogy Kálomista Gábor egy interjúban arról beszélt, hogy Elk.rtuk című filmjét kevés moziban vetítik a premier hetében, és politikai okokból süllyesztik el az alkotást. Az, hogy cenzúrázni lehet egy filmet, azt mutatja, hogy azok akik a hazai szabadsággal kapcsolatos problémákat keresnek, azok a liberálisok háza táján keresgélnének. 

11:49
Ez a szervezet nem kap több állami támogatást

Az Antall József Tudásközpont nem kap több állami támogatást - jelentette be Gulyás Gergely, mivel a jó erkölcsbe ütköző kifizetések is történtek.  

13