Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön 10:30-kor tartja szokásos sajtótájékoztatóját.

12:45
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

12:42
Gulyás: Nem nekem kell szerkesztenem a közmédiát

Nem nekem kell szerkesztenem a közmédiát - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:40
Alapvetően átalakult a diplomácia

A diplomácia tónusa megváltozott, jóval nagyobb szerepe lett a politikai megnyilatkozásoknak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:35
Nem felmérések alapján döntenek

Gulyás kérdésre azt mondta, a kormány nem közvélemény-kutatások alapján dönt járványügyben. 

12:31
A jogállami feltételek nem voltak biztosítva a horvátországi eljárás során Hernádi Zsolt esetében

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a nemzetközi bíróságok szerint is minden rendben volt a MOL-INA szerződéskötéssel. A jogállami feltételek nem voltak biztosítva a horvátországi eljárás során Hernádi Zsolt esetében - tette hozzá. 

12:26
Jogsértő magatartást folytat az EU

Az EU önálló hatalmi szereplő, és aktív politikai szerepet játszik, miközben pártatlannak kéne lennie. Ez egy jogsértő magatartás, de nem lehet egyelőre mit tenni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:24
Az 5,5 százalékos bővülés nincs veszélyben

Természetesen a járványhelyzet felfutása az idei 7 százalékos esetleges növekedést, de az 5,5 százalékos növekedés nincsen veszélyben - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:15
"Ezeket nem ismerem"

Gulyás kérdésre azt mondta, mivel nem tagja az Operatív Törzsnek, így az ott elhangzottakat sem ismeri. 

12:06
77 százalékos a hazai gáztározók töltöttsége

Az uniós megszólalások bíztatást jelentenek a migránsok számára, és ez káros - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A hazai gáztározók töltöttségi állapota jelenleg 77 százalék, kellő tartalékunk van, és nem fenyeget ellátásbiztonsági kérdés. 

12:04
Több területen is komoly romlás volt Budapesten

Gulyás kérdésre azt mondta, akik külvárosban laknak, azok lényegesen hosszabb menetidővel kénytelenek számolni Budapesten. A főváros gyakorol bizonyos hatásköröket, így a szemétügy és a hajléktalan-kérdés is ide tartozik. Jó lenne, ha a főpolgármester Úr kevesebbet foglalkozna országos ügyekkel, és a helyi ügyekre többet tudna koncentrálni - mondta a miniszter. Több területen is nagyon sokat romlott a helyzet a fővárosban.  

12:01
Gulyás így segíti a normális kampányt

Azzal tudom segíteni, hogy a kampány moderált formában maradjon, ha nem mondom el a véleményemet Gyurcsány Ferencről  - mondta egy kérdésre Gulyás. 

11:59
Komoly repülőtéri fejlesztésekben gondolkozik a kormány

Jelentős fejlesztésekre készül a kormány a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, ha az állami tulajdonban lesz - mondta egy másik kérdésre. 

11:54
Gulyás: Mindennek van határa!

Gulyás kérdésre azt mondta, nagyon reméli, hogy nem a kormánynak kell majd befejeznie a Biodóm beruházást. A kormány korábban már a megemelt összeget is kifizette - tette hozzá. A főváros még több pénz kért, de mindennek van határa. 

11:48
Márki-Zay csatlakozott a 2002-2010 között kormányzókhoz

Gulyás kérdésre azt mondta, Márki-Zay csatlakozott ahhoz az ellenzékhez, amely 2002-2010 között kormányzott. 

11:42
Így lehet gátat szabni a negyedik hullámnak

Gulyás kérdésre azt mondta, akkor lehet gátat szabni a negyedik hullámnak, ha magasabb lesz az oltottság. Nem zárom ki, hogy néhány hét múlva a védettségi igazolvány több helyen kötelező lesz - tette hozzá.

11:39
2022. február 1-től nyilvános a pedofilok nyílvántartása

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy 2022. február 1-jével lép hatályba a pedofilnyilvántartásról szóló törvény és akkortól kezdve lehet használni a nyilvántartást. 

11:32
Nem kell műtéteket elhalasztani

Egyelőre nincs szükség a műtétek elhalasztására, és kórházi ágyak felszabadítására - mondta Gulyás.

11:32
Márki-Zay a migráció pártján áll

Gulyás kérdésre azt mondta, Márki-Zay Péter a migráció pártján áll. A baloldal a gyűlölködés elleni fellépést akkor segíti, ha önmaga leállítja azt - tette hozzá. 

11:29
Ez a támogatás mindenkinek jár

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy TAO-támogatást mindenki kap, aki filmet készít, mert ez törvény szerint mindenkinek jár. 

11:25
Folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a járványhelyzetre való tekintettel folyamatosan vizsgálják az újabb döntések lehetőségét. 

12