A hétközi kormányülés döntéseit összefoglaló tájékoztató rendkívüli időpontban lesz, délután 3-kor. Kövesse a Kormányinfót az Origón. 

17:23
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

17:22
Ez a legfontosabb kérdés

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a legfontosabb dolog, hogyan lehet olcsóbban műtrágyát eljuttatni a gazdákhoz. 

17:19
A lengyeleknek minden segítséget meg kell adni

Gulyás Gergely szerint a kormány álláspontja világos: a lengyeleknek minden segítséget meg kell adni, a határokat meg kell védeni. Egyelőre az üzemanyagok mellett más árucikkre vonatkozóan nem tervez árstopot bevezetni a kormány - tette hozzá. 

17:10
Horn Gyula kivételével minden baloldali miniszterelnök milliárdos volt

Gulyás kérdésre elmondta, Horn Gyula kivételével minden baloldali miniszterelnök milliárdos volt. A magyar baloldal a rendszerváltozást követően általában milliárdos vezetőkkel rendelkezett - tette hozzá. Ez egy sajátos helyzet. 

17:02
Az MTV nem engedi, hogy ez nyilvános legyen

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az MTV nem engedi, hogy nyilvánosságra hozzák, mennyi pénzt kaptak a magyar kormánytól. 

16:54
Ez lehet az oka, hogy többen halnak meg itthon a járványban

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a magyar társadalom az egészséges életmódot tekintve nem áll jól, és ez is állhat a hátterében a hazai koronavírus halálozásoknak. A régiónkból nem lóg ki Magyarország - tette hozzá. 

16:45
Ismét a migráció mellett foglalt állást az EU

Súlyos tévedésnek tartjuk, hogy a bizottság és a bíróság is a migráció mellett foglalt állást az unióban - mondta Gulyás a Stop Soros elleni ítélettel kapcsolatban. Nem lehet legálisnak tekinteni az illegális határátlépést segítő tevékenységet - tette hozzá. 

16:39
Nem lesznek forgatócsoportok a kórházakban

Nem kellenek forgatócsoportok a kórházakba - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

16:32
Ekkor nem lenne járványhullám Magyarországon

Ha 90 százalékos átoltottság lenne, akkor semmilyen járványhullám nem lenne Magyarországon. Szigorú szabályokat hozott a kormány azzal is, hogy a munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást - tette hozzá. 

16:27
Változhat az ország besorolása

A kormány bízik benne, hogy egy hónap múlva jobb lesz a magyar helyzet, és az ország besorolása is változni fog. 

16:19
Infláció: Még vár a jegybankra a kormány

Az inflációval kapcsolatos intézkedésekről elmondta, jelenleg várják, hogy a jegybank közzétegye a jövő évi inflációs prognózisát. Mint részletezte, szakmai berkekben egyetértés van arról, hogy az infláció 3 százalék felett lesz a következő évben, utána pedig minden bizonnyal csökkenni fog.

16:17
Még nem lehet tudni, mikor nyílik meg a Sorsok Háza

Egyelőre nem lehet tudni, mikor nyílik meg a Sorsok Háza - monda egy másik kérdésre Gulyás. A kormány a legjobb szándékkal állt a kérdéshez, ezért türelmesen vár. 

16:11
Ekkortól olthatják az 5-12 éveseket

December elejére elképzelhető, hogy lesz engedély az 5 és 12 év közöttiek oltására, ez még javíthatna az oktatás helyzetén járványügyi szempontból - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

16:06
"Bige magatartása elfogadhatatlan"

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy Bige magatartása elfogadhatatlan, miszerint csak egy napig adna el a magyar gazdának műtrágyát. A kormány dolgozik, hogy a helyzetre a lehető legjobb megoldást megtalálja - mondta a miniszter. 

16:00
Meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy egy járványcsúcs előtt állunk, így a veszélyhelyzetet meghosszabbíthatják. 

15:54
A fő baj, hogy Bige kartellezése miatt a magyar gazdák járnak rosszul

Bige László esetében sem az a probléma, hogy egy baloldali milliárdos. Magyarország az a sajátságos hely, amikor a baloldaliság és a milliárdosság kéz a kézben jár. A fő baj, hogy Bige kartellezése miatt a magyar gazdák járnak rosszul. Valahogyan féken tartani az elszabadult műtrágyaárakat, és a kormányzat erről gondolkozik most - fejtette ki egy másik kérdésre Gulyás. 

15:51
Gyurcsány kormányzása alatt jelentősen nőttek a rezsiterhek, míg most Gyurcsány jelöltje támadja a rezsicsökkentést

Gulyás kérdésre elmondta, Gyurcsány kormányzása alatt jelentősen nőttek a rezsiterhek, míg most Gyurcsány jelöltje támadja a rezsicsökkentést. Egy átlagos fogyasztású háztartás esetében 400 ezer forinttal nőne az éves teher, ha piaci árak lennének - tette hozzá. 

15:49
"Méltányos lenne, ha őszinte kommunikációt folytatna a főváros"

A legfontosabb információk kapcsán naponta kerül ellentmondásba a főváros a Városháza eladása kapcsán, így lehetetlen megmondani, hogy pontosan, mi a helyzet - mondta kérdésre Gulyás. Méltányos lenne, ha őszinte kommunikációt folytatna a főváros - tette hozzá. 

15:47
Gulyás: Bajnai Gordon feltűnése lepett meg a legkevésbé

A figyelmeztetés arra utal, lehetett valamilyen információja a főpolgármesternek arról, hogy a Városházát el akarják adni - mondta az Origo kérdésére Gulyás. Nem kerek a történet, ha valaki végiggondolja az egész folyamatot, mert nem egy megrovásban kellene azt részesíteni, aki valaki alól el akarja adni a Városházát - tette hozzá. Bajnai Gordon feltűnése lepett meg a legkevésbé az egész történetben - mondta a miniszter. 

15:41
Kényes egyensúlyt kell megtalálni

A kormány azt szeretné, ha mindenki belátná, hogy csak akkor lehet megállítani a koronavírus-járványt, ha magas az átoltottság - mondta kérdésre a miniszter. Nagyon nehéz kényes egyensúlyt kell megtalálnia a kabinetnek a mostani helyzetben - tette hozzá, Gulyás közölte, hogy a jövőben elképzelhető, hogy a védettségi igazolvány hatálya bővülni fog. 

12