Délben kezdődik a Kormányinfó, az Origo élőben közvetíti. 

15:08
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

15:06
"Nincsenek Magyarországnak olyan súlyos demokratikus problémái, mint az USA-nak"

Nincsenek Magyarországnak olyan súlyos demokratikus problémái, mint az USA-nak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Nálunk nem gondolja azt a választók egyharmada, hogy elcsalták a legutóbbi választást - tette hozzá.

14:58
Gulyás: Nem ismerem Bajnai Gordon üzleti és baráti körét

Gulyás kérdésre azt mondta, nem ismeri Bajnai Gordon üzleti és baráti körét. Ha valamilyen baloldali botrány kiderül, akkor nem a kérdésről beszélnek, hanem arról, hogy adott esetben ki vette fel a beszélgetést.

Sem nem korrekt, sem nem helyes, hogyha valaki magánbeszélgetéseket engedély nélkül felvesz, de ilyen világban élünk - tette hozzá.

14:48
Ekkora lehet idén a gazdasági bővülés

A magyar növekedés stabil lábakon áll, 6 és 7 százalék között lehet idén - mondta egy kérdésre Gulyás. Megoldást kell találni arra, hogy a 3-5 szörösen megdráguló műtrágya-ára csökkenjen - mondta egy másik felvetésre a miniszter.

14:46
Addig lesz gyermekvédelmi törvény, rezsicsökkentés Magyarországon, amíg polgári kormány van

A baloldal azzal vádolja a politikai ellenfeleit, amit saját maga elkövetett - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. Addig lesz gyermekvédelmi törvény, rezsicsökkentés Magyarországon, amíg polgári kormány van. Mindenki tudhatja, hogy mire számíthat a baloldaltól - tette hozzá.

14:43
Csak ekkor vesz részt a kormány uniós vakcinabeszerzésben

Csak akkor vesz részt újabb uniós vakcinabeszerzésben a kormány, ha szüksége lesz vakcinára, vagy olyan korcsoportnak szóló vakcina kerül piacra, amit csak így lehet beszerezni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:37
Karácsony nem érdekelt a városházi-ügy feltárásában?

Gulyás kérdésre elmondta, hogy akár furcsa is lehet, hogy Karácsony nem akarja megtudni, kicsoda Berki Zsolt, de lehet, ismeri is. Ha Bajnai Gordon nem vesz részt a bizottság munkájában az is jól mutatja, hogy Karácsony nem érdekelt az ügy teljes feltárásában.

14:27
Így lehetne több adatot gyűjteni

Gulyás kérdésre elmondta, hogy minél jobb informatikai rendszer áll rendelkezésre, annál könnyebb adatokat gyűjteni.

14:20
Ezek a pontos adatok

7450 ember van kórházban, és 550 főt lélegeztetnek invazív módon - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

14:12
Több színtéren kell megvédeni a gyermekvédelmi törvényt

A gyermekvédelmi törvény nemcsak a magyar ellenzékkel, hanem Brüsszellel szemben is meg kell védeni - mondta egy másik kérdésre. Az érvényes népszavazás esetén nem lehet módosítani a meglévő gyermekvédelmi törvényt - tette hozzá Gulyás.

14:06
Mindig kiálltunk Ukrajna területi integritása mellett

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy Magyarország elsőként ítélte el az orosz agressziót a krími elcsatolásnál. Az Unió egységes fellépést nem utasítottuk el az orosz szankciók ügyében eddig egyszer sem - mondta a miniszter.

14:00
Gulyás: Teljes az átláthatatlanság a fővárosban

Gulyás szerint, ha valami kiderült az elmúlt egy hónapban, az az, hogy teljes az átláthatatlanság a fővárosban. Az, hogy a Városházát el akarták adni, az ténykérdés - tette hozzá. A rezsicsökkentés egy átlagos háztartásnak 400 ezer forintos spórolást jelent évente - mondta egy másik kérdésre.

13:54
Mi lesz a negyedik oltással?

Ha orvosi döntés lesz, akkor lehetséges lesz a negyedik oltás felvétele is. Ez nem politikai kérdés, ezért ha egységes szakmai vélemény lesz, akkor a kormány lépni fog - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Nem lesznek olyan szigorú korlátozások az oltottakra itthon, mint Ausztriában - mondta egy másik kérdésre.  

Téma volt az esetleges negyedik oltás isForrás: MTI/Koszticsák Szilárd
13:51
Márki-Zay a drogliberalizáció mellett áll

Nem fogadható el egy demokráciában a vallásgyakorlók támadása - mondta egy másik kérdésre a miniszter. Gulyás szólt arról is, hogy jó irányba haladnak Ferihegy ügyében. Minden európai és magyar tapasztalat azt mutatja, hogy fontos probléma, hogy kinek a joga nevelni a gyermekét - mondta egy másik kérdésre. Mindig is a drogliberalizáció mellett álltak a liberálisok, és így tesz Márki-Zay is. Aki számára nem fontos a gyermekvédelem, azok a drogliberalizáció mellett állnak.

13:45
A német cégvezetők bíznak Magyarországban

Alapvetően biztos lábakon áll a jövő évi költségvetés - mondta kérdésre Gulyás. Jövőre is 5 százalék feletti növekedéssel számolnak. Az új német kormányról azt mondta, a gazdasági kapcsolatokat kevésbé fogja befolyásolni. A magyarországi német cégek vezetőinek több mint 85 százaléka megbízik Magyarországban - tette hozzá.

13:38
December 15-ig van lehetőségük a pedagógusoknak

A pedagógusok 92 százaléka már be van oltva, és december 15-ig van lehetőség arra, hogy beoltassák magukat - mondta kérdésre Gulyás. Az ő számukra is a legnagyobb védettséget az jelenti, hogy ha be vannak oltva - tette hozzá.  

Gulyás Gergely: A pedagógusok 92 százaléka már be van oltvaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd
13:33
36 milliárdos kárt okozhatott Bige

Gulyás közölte, hogy Bige László 36 milliárdos kárt okozhatott a magyar gazdáknak. A magyar mezőgazdaság számára jelent nagy nehézséget, hogy a műtrágya ára jelentősen megnőtt.

Egyelőre nem csökken a migrációs nyomás a határon.

13:27
Feles többséggel nem lehet alkotmányozni

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy a varsói találkozóból kirajzolódó jobboldali jövőt egyelőre nem lehet pontosan tudni. A Miniszterelnökség vezetője szerint diplomával rendelkező ember nem állíthat olyat, hogy feles többséggel alkotmányozni lehet.  

Gulyás GergelyForrás: MTI/Koszticsák Szilárd
13:22
A döntés a Bizottság kezében van

Az, hogy a helyreállítási alapról szóló megállapodás meglesz-e vagy sem, az attól függ, hogy a Bizottság be akar-e avatkozni a magyar választásba - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Tudomásul vesszük, hogy a Bizottság egy politikai döntést hozott.

Gulyás Gergely: A döntés a Bizottság kezében vanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd
13:19
Így lép fel a kormány az inflációval szemben

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy minél jobban kivonja az infláció hatásai alól az embereket. A rezsicsökkentés, a benzinár hatósági szabályozása is az infláció ellen hat - mondta a miniszter.

13