A kormány szerdai ülésén született döntésekről számolnak be, minden bizonnyal szó lesz az Orbán Viktor által bejelentett ársapka-hosszabbításról is.

11:02
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

11:02
Nem lesz pénzvesztés

Jogi alapon nem juthat el oda a jogállamisági eljárás, hogy pénzeket veszítsünk - mondta kérdésre Gulyás. 

10:57
Még nem született döntés a falusi CSOK jövőjéről

A kormány elszánt abban, hogy a rezsicsökkentést fenntartsa, a pontos intézkedéseket később fogják bejelenteni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Még nem született döntés a falusi CSOK jövöjéről. 

10:52
Gulyás: A főpolgármester a gyorshajtást megszüntette

Sajátos a felfogása a demokráciának, hogy féléves költségvetést fogadtak el abban bízva, hogy kormányváltás lesz - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az autósüldözés új szintre lépett Budapesten, és sokkal több a hajléktalan. Ezekkel a problémákkal kellene foglalkoznia a városvezetésnek - tette hozzá. A főpolgármester a gyorshajtást megszüntette. 

10:48
Amerika minket másol?

Bár már ott tartanánk, hogy Ukrajna újjáépítéséről lenne szó - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Való igaz, hogy az amerikai republikánusok a magyar gyermekvédelmi törvényt követik, de, hogy ez veszélyeztetné az amerikai demokráciát, az már véleményes dolog - tette hozzá.  

10:44
Egy bíróság már döntött Bige bírsága kapcsán

Egy bírósági döntés már helybenhagyta a GVH határozatát Bige László bírságával kapcsolatban - mondta Gulyás. 

10:43
Ez teljesen világos

Gulyás kérdésre elmondta, hogy világossá kell tenni, hogy vannak olyan szervezetek, akik számára az ország lejáratása a legfőbb cél. Évek óta így kormányzunk - tette hozzá. Mind az amerikai elnök és a NATO-főtitkár világossá tette, hogy nem akarnak összeütközést Oroszországgal, a közvetlen katonai összeütközést el kell kerülni. 

10:36
Gulyás: Mi lennénk a legboldogabbak

Mi lennénk a legboldogabbak, ha nem orosz földgázt kellene vennünk, és belátható időben nem lesz alternatíva - mondta kérdésre Gulyás. Egyetlen ország sem tett annyit az energiafüggetlenség terén, mint hazánk, így például a szomszédos országok közül 6-al épült ki interkonnektor, de ott is csak orosz gáz van - tette hozzá.  

10:33
Minden lehetséges az árstopok esetében

Gulyás kérdésre azt mondta, egyelőre minden lehetséges az árstopok esetében. Attól függ, hogy mi fog történni a jövőben, ezért prognosztizálni is nehéz. 

10:28
A kormányfő teszi majd közzé a miniszterek listáját

A kormányfő majd közzéteszi, kiket kért fel a következő kormányban való részvételre - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

10:26
A kormány véleménye mindig is világos volt

Gulyás kérdésre azt mondta, a kormány véleménye mindig is világos volt, elítélte az orosz agressziót. 

10:20
Ez megterheli az önkormányzatokat is

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az önkormányzatokat is érinti, hogy a megnövekedett rezsiköltségek nagyobb terhet jelentenek. 

10:16
Ennyi ember érkezett eddig Ukrajnából

Pártpolitikai szempontok nincsenek a Magyar Falu Programban - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 646 458 ember érkezett eddig a háború elől Magyarországra - mondta Szentkirályi Alexandra. 

10:12
Ettől nem tart a kabinet

Magyarország eleget tesz a fizetési kötelezettségének, így Gulyás nem tart attól, hogy a Gazprom felmondaná a szerződést az országgal. A miniszter bízik benne, hogy az árak visszatérnek arra a szintre, ami megfizethető az emberek számára. Amíg nem okoz ellátási gondot a hatósági árazás, addig fenn lehet tartani őket - tette hozzá. 

10:06
Gulyás nem számít jelentős felmondási hullámra az egészségügyben

Gulyás szólt arról is, hogy egyetlen országban sem volt olyan mértékű béremelés az orvosok körében, mint Magyarországon, ezért nem számít jelentős felmondási hullámra. Az ápolók esetében 72 százalékos béremelés volt, ezért a körükben sem számít jelentős felmondási hullámra - tette hozzá. 

10:01
Ezt vállalja a kormány

Gulyás kérdésre elmondta, a gyermekvédelmi törvény elfogadása után lépett vissza a bizottság a helyreállítási alap aláírásától. Vannak abszurd és jogos felvetések a bizottság levelében. 15 százalék alá csökkenti az ország az egyszereplős közbeszerzések arányát, és ezt vállalják - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Magyarország az OLAF által feltárt esetek ügyében a legnagyobb arányban indít büntetőeljárásokat - tette hozzá. 

09:55
Ez szembe megy a magyar szabályozással

A kormány a klasszikus liberalizmust képviseli az itthon tartott demonstrációk kapcsán, így azt a demonstrációt is engedélyezik, ami oroszpárti lesz - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Szerinte az ukrán nagykövet véleménye megváltoztatná a hazai demonstrációk engedélyezését. 

09:50
A Gazprom betartja a szerződést Magyarország irányába

A Gazprom Magyarország felé minden szerződést teljesít, tehát a bizalom megvan az irányukba - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

09:49
Gulyás: Ez külön öröm számunkra

Gulyás kérdésre azt válaszolta, külön öröm, hogy a magyar kormányzat egyes lépéseit üdvözli a Vatikán. Ha bárkinek lett volna illúziója, hogy a baloldal képes lett volna a kormányzásra, az a választások óta világosan láthatja ennek a cáfolatát - mondta egy másik kérdésre. 

09:44
Nem lesz több tucat minisztérium Magyarországon

Magyarország kicsi és nem olyan gazdag, hogy több tucat minisztérium legyen. A kormányzati struktúra meghatározása a kormányfő feladata - mondta egy másik kérdésre. A hatékony döntések nem függenek össze a kormányzati struktúrával - tette hozzá. 

12