Története során először Európában, ráadásul Magyarországon rendezi meg az Amerikai Konzervatív Unió a CPAC-et (Conservative Political Action Conference), vagyis a Konzervatív Politikai Akciókonferenciát. A társrendező az Alapjogokért Központ. A kétnapos rendezvény csütörtökön kezdődik, a szervezők pedig meglepetés előadóval is készülnek. A rendezvényt Orbán Viktor miniszterelnök nyitja meg.

10:26
Vége a kormányfői beszédnek

Véget ért a kormányfő beszéde. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

10:25
Orbán Viktor: Két évünk van arra, hogy felkészüljünk

Orbán Viktor szerint ugyanazok az emberek ülnek Washingtonban és Brüsszelben. "El akarják törölni a nyugati életformát" - tette hozzá. "Fel kell vennünk a harcot, és csak együtt és szervezetten lehetünk sikeresek. Vissza kell venni az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, koordinálni kell a csaptainkat. 2024 pedig sorsdöntő év lesz: választások lesznek Európában és Amerikában. Két évünk van, hogy felkészüljünk. Csak meló van és csinálni kell" - zárta a kormányfő.  

10:23
"Soha nem gondoltuk volna, hogy a kommunisták Nyugatról térhetnek vissza"

11. pont: építs közösségeket. "Nincsen konzervatív politika működő közösségek nélkül. Minél magányosabbak az emberek, annál több ember megy a liberálisokhoz" - mondta a kormányfő. A 12. pont: építs intézményeket. Intézményekre és intézetekre van szükség a sikeres politikához. Orbán szerint az intézmények velünk maradnak, míg a politikusok jönnek mennek. "Az egész világ hatalmas változásokon megy keresztül" - tette hozzá. Soha nem gondoltuk volna, hogy a kommunisták Nyugatról térhetnek vissza. 

10:20
Mindennap olvassunk!

Nyolcadik pont: mindennap olvassunk. A kormányfő szerint a bonyolult dolgok átadására és megértésére a könyveknél eddig nem találtak ki jobb dolgot. A kilencedik pont: legyen hited. A hit hiánya veszélyes, aki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, akkor úgy van vele, hogy bármit megtehet, ami a hatalmában áll. Magam is megtanultam, hogyha nem foglalkozunk a hitélettel, akkor leveszünk. Tizedik pont: keress barátokat. A konzervatívok a legkisebb ügyben is képesek összeveszni egymással, nekün fontosak a szelleni nüanszok, de mindig a közös pontokat kell keresni. Jó példa erre, hogy a  Vatikán a legfontosabb szövetségesünk több kérdésben, de az illegális migrációról mást gondolunk. 

10:16
Csak olyan gazdaságpolitikát szabad folytatni, amivel azok is jól járnak, akik nem rájuk szavaztak

Hatodik pont a gazdaság. Orbán közölte, csak olyan gazdaságpolitikát szabad folytatni, amivel azok is jól járnak, akik nem rájuk szavaztak. Az emberek előre akarnak jutni az életben, ha egy jobboldali kormány ezt nem tudja szállítani, akkor bukásra van ítélve. "Hetedik pont, hogy ne szoruljunk ki a szélre" - mondta a kormányfő. "Az emberek egyik szélsőségből sem kérnek" - tette hozzá. 

10:14
A magyar emberek elutasították a gyermekek érzékenyítését

"A negyedik pont: legyen médiánk" - ismertette Orbán. "A modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik" - tette hozzá. "Ismerem a nyugati demokrácia régi ethoszát, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie, de a demokraták Amerikában ezt nem tartják be." A kormányfő szerint a republikánus médiumok nem veszik fel a versenyt a demokratákéval. Az ötödik pont, hogy le kell leplezni az ellenfeleink szándékát. Orbán szerint tabudöntögetőnek kell lenni. "Már azelőtt napvilágra hozzuk mire készül a baloldal, mielőtt hatalomra kerülnének.Napvilágra hoztuk az LMBTQ-ügyeket, és a magyar emberek a gyermekek érzékenyítését elutasították.

10:11
Orbán: A választók oldalán kell maradni

"Nemzeti konzervatívizmus a belpolitikában - ez a második pont." Orbán ismertetése szerint a választók oldalán kell maradni. "Azért döntöttünk úgy, hogy felépítjük a falat, mert a választók ezt szerették volna" - ismertette. A dolog titka, hogy nem kell túlgondolni. A progresszívek a vágyálmaikat akarják a társadalomra kényszeríteni, és a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a lázálmokat" - mondta Orbán Viktor. "A harmadik pont: nemzeti érdek a külpolitikában. A nemzet az első, érdekalapú külpolitikára van szükség és ez sokszor nem könnyű. A szomszédban zajló háború esetében elítéljük a támadót és a megtámadottat segítjük, de Magyarországot a NATO és a magyar honvédség védi meg, és nem Ukrajna. 

A magyarok szívesen segítenek, de a háború árát nem akarják megfizetni" - tette hozzá. "A mi érdekünk a béke helyreállítása."

10:07
12 pont

"2010-ben visszatértünk, beletettünk 8 évet, tégláról téglára harcoltunk" - mondta. "Magyarország mára teljesen meggyógyult, a recept nyílt felhasználású és elvihető, 12 pontból áll. Az első pont: a saját szabályaink szerint kell játszani" - mondta a kormányfő. "Nem szabad elfogadni a mások által kínált utat" - tette hozzá. "Aki az ellenfél szabályai szerint játszik, az veszíteni fog."

10:05
Orbán: 2002-2010 között a szocialisták elköltötték az emberek pénzét

„Trump pontosan úgy járt 2020-ban, mint mi 2002-ben" - mondta Orbán. „Kiválóan kormányoztunk, és a baloldal mocsara lehúzott minket.2002-2010 között a szocialisták elköltötték az emberek pénzét, a gazdaság recesszióba esett. 

Az erőszak elszabadult az utcákon, etnikai alapú gyilkosságsorozat volt" - ismertette Orbán. „A jog nem az áldozatokat, hanem az elkövetőket védte" - tette hozzá. A progresszív kormányzása magáért beszélt: gazdasági csőd és utcai erőszak. 

10:02
Azonosságok Amerikával

„Az amerikai politika legfontosabb problémája, hogy az élet meghatározó területein a progresszív liberálisok ülnek a legfontosabb pozíciókban, és korábban Magyarországon is ez volt a helyzet" - mondta a kormányfő. „Az államapparátus teljes gépezete a kommunisták hatalmának bebetonozásán dolgozott, és mi ebben nőttünk fel" - tette hozzá. „Volt egy vicc a kommunizmusban arról, hogy lehet-e viccelni a kommunizmussal, és arról szólt, hogy különféle hosszúságú utazást lehet nyerni Szibériába. Mi úgy döntöttünk, hogy ebből elég volt" - mondta a kormányfő. „Vissza akartuk szerezni a szabadságunkat" - mondta Orbán.Kitartottunk és győztünk, és azt hittük megkaptuk, amit vártunk, de tévedtünk - hívta fel a figyelmet Orbán.Majd pedig a liberálisok a kommunisták mellé álltak.

09:58
"A győzelem végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk"

Orbán Viktor elmondta, a legtöbbel azzal járulhat hozzá a rendezvényhez, ha elmondja, hogyan győzték le többször is a kommunistákat és a liberálisokat. Miként vált Magyarország a konzervatív és keresztény értékek bástyájává. „A csata mindenkiből kihozza a legjobbat és megtisztít mindentől, ami gyengévé tesz" - mondta a kormányfő.A győzelem végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk. 

09:56
Orbán Viktor: Korábban nagyon irigyeltük az Egyesült Államokat

Orbán Viktor kormányfő a beszéde elején külön köszöntötte Vaclav Klaust, akit Európa intellektuálisan legfrissebb emberének nevezett. „Egy hónapja nyertük meg zsinórban a negyedik választást és alakíthattuk meg az ötödik keresztény-konzervatív kormányt, ezért különös a mostani helyzet. A szavaink mögött van fedezet" - tette hozzá. Nagy utat tettünk meg az 1980-as évek óta, és most a republikánus párt legfontosabb politikai gyűlésének Magyarország ad otthont.Korábban nagyon irigyeltük az Egyesült Államokat.   

09:41
Szánthó Miklós: A nyugati világ legsikeresebb politikai közössége a magyar jobboldal

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ bevezetőjében azt mondta, nem véletlenül lett az Isten, haza, család az első európai és magyar CPAC jelmondata. Most mindezen szavak veszélyben forognak, mert egy jóemberkedésbe bújó ideológia támadást indított ezen jelképek ellen - tette hozzá. Különös öröm, hogy ezen értékek megvédése mellett tesszük le a voksunkat, és a jobboldal immár 12 éve döntéshozói pozícióból tudja ezt megtenni - mondta Szánthó. A magyar jobboldal felismerte, hogy a demokrácia nemcsak liberális lehet, és a ma már a demokráciát a liberálisoktól kell megvédeni. 

Elutasítjuk az eltörléskultúrát és a genderideológiát, valamint patrióták is vagyunk - mondta. A nyugati világ legsikeresebb politikai közössége a magyar jobboldal - tette hozzá. Meg fogjuk valósítani a balliberálisok rémálmát: a nemzetközi jobboldali erők összefogását. 

08:55
A fő előadók

A magyar miniszterelnök mellett az előadók között szerepel Varga Judit igazságügyi miniszter, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is.

08:55
Az amerikai jobboldal egyre közelebb kerül a közép-európai társaihoz

A konferenciát most rendezik először Európában, és rendkívüli siker, hogy a helyszín Magyarország lesz. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Newsweekben publikált cikkében arról írt, hogy a konferenciasorozat magyar állomása jele annak, hogy az amerikai jobboldal egyre közelebb kerül a közép-európai társaihoz, és kialakulóban van egy olyan nemzetközi jobboldali összefogás, mely megkérdőjelezi a globális baloldal dominanciáját.

08:54
Csütörtökön kezdődik a CPAC, a világ legjelentősebb konzervatív konferenciája Magyarországon

Története során először Európában, ráadásul Magyarországon rendezi meg az Amerikai Konzervatív Unió a CPAC-et (Conservative Political Action Conference), vagyis a Konzervatív Politikai Akciókonferenciát. A társrendező az Alapjogokért Központ. A kétnapos rendezvény ma kezdődik, a szervezők pedig meglepetés előadóval is készülnek. Bemutatjuk, hogy mi is a CPAC, mekkora a jelentősége, és azt is, hogy kik lesznek majd az előadók a történelmi eseményen, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök nyit meg.

11