Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszer és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő 12 órától Kormányinfót tart, amelyben tájékoztatást adnak a kormány szerdai üléséről, majd válaszolnak az újságírók kérdéseire.

14:17
Nincs döntés Orbán Viktor kijevi útjáról

Egyelőre nem született döntés arról, hogy Kijevbe utazik-e Orbán Viktor - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:16
Gulyás: Nincs ilyen állam

Gulyás kérdésre elmondta, ma nincs olyan állam, aki képes lenne úgy megvédeni a negatív háborús hatásoktól a választókat, mint a magyar állam.

14:07
"Itt lenne az ideje a baloldali bocsánatkérésnek"

Magyarország úgy ítélte meg, hogy egy megtámadott országgal szemben vannak morális kötelezettségei, és ezért támogat több projektet - mondta egy másik kérdésre Gulyás.Itt lenne az ideje, hogy a baloldali pártok és médiumok bocsánatot kérjenek a marosvásárhelyi szavazathamisítás ügyében, ez egy szervezett akció volt, hogy a határon túli magyarok véleménynyilvánítását lejárassák - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

14:01
Gulyás: Ezt soha nem gondoltam volna

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, nem gondolta volna, hogy Nyíregyházán a Fidesz valaha 70 százalékot fog kapni, miközben a választók is szembesülnek nehézségekkel. 

13:58
A szegényeket is sújtja Karácsony gondolkozása

A baloldal ellenségeket jelöl ki, így az autósok esetében is ez történik - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Azt meghatározni, hogy ki hogyan éljen az nem feladata sem a kormánynak, sem a főpolgármesternek - tette hozzá. A szegényeket is sújtja Karácsony gondolkozása, mert a hibrid, de drágább autókat már kevésbé sújtja - mondta a miniszter. 

13:55
Paks2 is növeli az energiafüggetlenségünket

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, magyar tulajdonú cég a Paks2 és saját magunknak építjük, a kivitelező ilyen szempontból teljesen mindegy, ez is növeli az energiafüggetlenségünket. 

13:47
Ekkor lenne a legnagyobb gond a forint árfolyama

Ha a devizahitelek még akkora mértékben jelen lennének, mint 2010-ben, akkor a mostani forintárfolyam katasztrófa lenne, de szerencsére a devizahitelek problémája megoldódott - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Szólt arról is, hogy külső okok állnak a forint árfolyamának ingadozása mögött. 

13:43
Cinikus volt Weber megjegyzése

Gulyás kérdésre elmondta, ugyanazzal a szájjal nem lehet egyszerre hideget és meleget fújni. Ez igaz Manfred Weberre is a gáz esetleges szétosztását illetően is. Ez egy meglehetősen cinikus megjegyzés volt a részéről - tette hozzá.   

13:36
"Budapesten autósüldözés folyik"

Budapesten autósüldözés folyik, és bűnös embernek tekinti a főváros vezetése azokat, akik beülnek az autóba - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:36
Gulyás: Önbevallás volt Jakab videója

Gulyás kérdésre elmondta, önbevallásnak tekintette Jakab Péter videóját. 

13:33
Törekedés a megállapodásra

Gulyás kérdésre elmondta, mi arra törekszünk, hogy megállapodjunk a bizottsággal, és négy kérdésben el is fogadtuk a javaslataikat. 

13:28
"Mindaz, ami az árfolyam és az infláció területén van az a háború következménye"

Gulyás kérdésre azt mondta, mindaz, ami az árfolyam és az infláció területén van az a háború következménye. Magyarországon az infláció alacsonyabb, mint a környező országokban, és ennek oka az árstopok bevezetése. Az árfolyam esetében a kilengés a másik irányba van - tette hozzá. Ennek oka a nettó energiaimport magasabb mint Európa legtöbb országában, és az államadósság mértéke. Semmilyen kapkodásra nincsen szükség, mert a magyar gazdaság alapjai stabilak. 

13:24
Nagy versenyelőny az energiatakarékosság

Az extraprofit-adóval érintettek nagy többsége nem tudja átterhelni a vásárlókra a plusz terhet –válaszolta egy kérdésére a miniszter. Az energiatakarékosság fontos, hosszútávon pedig nagy versenyelőny, Gulyás Gergely azt javasolja, tekintsünk a főváros kezdeményezésére ilyen szemüveggel.

13:15
"Az Ön logikájának csak a valóság mond ellent"

Az Ön logikájának csak a valóság mond ellent - mondta Gulyás az egyik baloldali újságírónak. Oroszországnak nem kellett volna megtámadnia Ukrajnát, míg a megtámadott félnek nem akarok és nem is adhatok tanácsot - mondta egy másik kérdésre a miniszter. Béke a tárgyalóasztaloknál szokott születni, de Európa azért került abba a helyzetbe, mert az energetika területére is kiterjesztette a szankciókat. 

13:09
A V4 országok közül nálunk a legalacsonyabb az infláció

Az infláció a visegrádi négyek közül Magyarországon a legalacsonyabb - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:05
Ettől tartanak a németek

Gulyás kérdésre elmondta, egyelőre nem tartanak attól, hogy Ukrajna felől illegális migránsok törnének be. Folyamatos a gáztárolók feltöltése, jelenleg 35 százalék a töltöttségi ráta. A kormány nem tart attól, hogy az unió gázembargót vezetne be, sokkal nagyobb a német félelem attól, hogy nem jutnak elég gázhoz. 

12:56
"Meg kell védeni azt, amit elértünk"

Gulyás közölte, most azt próbáljuk elérni, hogy megvédjük, amit elértünk. Persze a kormány célja, hogy a fizetéseket emelje, de tekintettel kell lenni a mostani nemzetközi helyzetre. 

12:53
Gulyás: Szeretnénk Európát a józan ész talajára visszavinni

A jelenlegi helyzetben a család-és rezsivédelem mellett áll a kormány, és mások továbbra is több szankcióban gondolkoznak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Szeretnénk Európát a józan ész talajára visszavinni, de mivel kicsik vagyunk, ezért erre nem sok esélyünk van, és ezért helyben a foglalkoztatottság és a rezsiárak fenntartására koncentrálunk.  

12:48
Arányos erőszak mértéke

A határvadász egységeknek az érkező erőszak mértékében kell viszontválaszolniuk - mondta az Origo kérdésére Gulyás. 

12:47
Visszajelzés

Informálisan már kapott jó visszajelzéseket a kormány azzal kapcsolatban, hogy négy kérdésben lépett a kabinet az Európai Bizottság kérdéseire - mondta Gulyás az Origo kérdésre. 

12