Csütörtökön fél 12-kor kezdődik a Kormányinfó. 

13:54
Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. Frissítés: itt olvasható.

13:50
Autósüldözés a fővárosban

Budapesten autósüldözés zajlik, mivel a főváros úgy gondolja, hogy az autósok nem szavaznak rájuk, és ezért nem is akarnak számukra kedvezni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Mivel Gyurcsány nem szokott igazat mondani, így nem kell félnie Karácsonynak attól, hogy elveszti a pozícióját, mert ha Gyurcsány azt mondja, hogy nincs bizalma, akkor az pont az ellenkezőjét jelenti. 

13:45
Mi lesz a Dunaferrel?

450 milliárd forintos adósságot görget maga előtt a Dunaferr, ráadásul az orosz tulajdonlás miatt a magyar állam nem tud segíteni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az állam kívülről nézi a fejleményeket.  

13:42
Marad a földgáz exportjának a tilalma

Egyelőre nem tervezi a kormány a földgáz exportjának a tilalmának a felfüggesztését - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:38
Ezekben az országokban a legmagasabb az infláció

Az infláció az Ukrajnához közelebbi országokban a legnagyobb, és erre csak rátett az itthoni aszály - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:30
Párbeszéd nélkül nem lesz béke

Párbeszéd nélkül itt nem lesz béke - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Putyin elnökkel a német kancellár és a francia elnök is beszélt az elmúlt két hétben. 

13:27
"Ennek nem lesz jó vége"

Gulyás kérdésre elmondta, hogy Brüsszel számára pont azokat a mércéket nem alkalmazza magára, amit másoktól elvár. Ez a teljes hiteltelenség - tette hozzá. A brüsszeli bürokrácia működése azt üzeni, hogy bármit mondanak, azt pont saját magukra nem érvényesítik. 

Ennek nem lesz jó vége - mondta Gulyás. 

13:25
Gulyás: Európának egy komoly problémája az Európai Parlament

Gulyás kérdésre elmondta, a háború árnyékában másodlagossá vált az európai pártpolitika. Az a gondolkodásmód, ami az EP-t jellemzi, az egy komoly problémája az EU integrációjának, mivel semmilyen szerződésre nincs tekintettel az EP. Jó lenne, ha visszatérnénk az 1979 előtti helyzethez - tette hozzá.Európának egy komoly problémája az Európai Parlament.

13:17
Nincsenek új bizottsági feltételek

Gulyás kérdésre elmondta, a kondicionalitási eljárás esetében új feltételeket nem támasztott a bizottság. A helyreállítási alap és a hétéves költségvetési források esetében nem érkezett még más bizottsági észrevétel, így a bíróságok esetében sem jött észrevétel. 

13:12
Együtt mozognak ezek az árak

A földgáz és a kőolaj ára láthatóan együtt mozog, így a kőolajra vonatkozó szankciók eltörlése esetén a földgáz ára is csökkenne - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:05
Még ők is korrektebbek

Gulyás kérdésre elmondta, korrektebb módon lehet megállapodni a kettős mércét alkalmazó bizottsággal, mint a hazai ellenzékkel. 

12:59
Sok szálló bezárhat

Január-februárban nem sok szálló lesz nyitva, ha így maradnak az energiaárak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A gyógyfürdők nyitvatartásáról a fenntartóknak kell dönteniük. 

12:56
Von der Leyen lábbal tiporta az uniós szerződéseket

A bizottságnak azon nyilatkozatai, amik egy nép döntését kérdőjelezik meg, azok lábbal tiporják az uniós szerződéseket. Egy uniós tisztviselő nem alkothat véleményt egy ország választási eredményéről és a várakozásokról - mondta egy kérdésre Gulyás. 

12:52
Erről álmodni sem mertek volna az oroszok

Soha nem látott magas áron tudják értékesíteni a kőolajat és földgázt az oroszok, az európai gazdaságot pedig recesszióba döntjük a nagyon magas energiaárak miatt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az oroszok annyi pénzre tesznek szert idén, amiről álmodni sem mertek volna - tette hozzá. A gazdasági előrejelzések pontosságába vetett hit soha nem volt olyan alacsony, mint most - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

12:44
A baloldal ezért dolgozik

A baloldal miközben dollárt elfogad, addig mindent megtesz azért, hogy ne kapjanak az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok béremelést - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Tárgyalunk a bizottsággal ezen ügyben is. Azon vagyunk, hogy 2027-re érjék el a pedagógusbérek a diplomás átlagér 80 százalékát. 

12:40
Nem ismeri el a kelet-ukrajnai népszavazásokat a kormány

A kormány nem fogadja el az Ukrajnában tartott népszavazásokat - mondta egy kérdésre Gulyás. 

12:36
Gulyás: Ez méltánytalan lenne

A bizottság megfogalmazta az aggályait a kormány felé, és nem volt teljesíthetetlen feltétel. Mi teljesítjük a feltételeket, így méltánytalan lenne arra készülni, hogy nem lesz megállapodás - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:34
Sikerült a baloldalnak a botrányt fokoznia

Gulyás kérdésre azt mondta, tiszteletben tartják az olasz választók döntését. Már korábban tudtuk, hogy a személyi adatokra vonatkozó szabályokat a baloldal lábbal tiporta, de ezt a botrányt lehetett fokozni azzal, hogy közel kétmilliárd forinthoz jutott külföldről a baloldal. Az is veszélyes, ha az ellenzék külföldi érdekek lekötelezettje - tette hozzá. 

12:29
Ez egy álhír

Ez egy álhír - mondta kérdésre Gulyás azzal kapcsolatban, hogy közösségi médiát monitorozó szoftvert venne a kormány.

12:24
Gulyás: Bízom benne, hogy ennek lesz következménye

A hatályos törvények alapján jogellenes cselekmény lehetett az a közel kétmilliárd forintnyi külföldi támogatás, amit a baloldal kapott a kampányban - mondta az Origo kérdésére a miniszter, és bízik benne, hogy lesz ennek következménye. 

12