Ahogy legutóbb Brüsszelből, most Sopronból jelentkezik be péntek reggel fél 8-kor a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. 

07:58
Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

07:57
Oráán Viktor: Szuverenitási kérdés a baloldal külföldi finanszírozása

Szuverenitási kérdés a baloldal külföldi finanszírozása. Ha a főpolgármestert meg lehet vásárolni, akkor nem a magyar emberek érdekei alapján dönt - mondta a kormányfő. Korrumpálták őket, mert pénzt adtak valamiért - tette hozzá. A mostani jogszabályok alapján is ez bűncselekmény, de aki külföldi megbízóktól pénzt fogad el, az bűncselkeményt követ el, és ebbe az irányba kell módosítani a törvényeket. Orbán Viktor szerint a magyar szabályozásnak vannak hiányos részei, és világossá kell tenni, hogy a külföldiek nem vásárolhatnak belföldi befolyást. 

07:55
"A migrációellenes szövetséget éípteni kell Európában"

Orbán Viktor szerint a lengyelek is a magyar álláspont mellett vannak, és várják a szlovák választásokat is. A migrációellenes szövetséget éípteni kell Európában. 

07:54
"A magyar ellenzéket valutában fizetik"

Orbán Viktor szerint három perc alatt megbukna egy olyan kormány, amilyenek nyugaton vannak. Az, hogy Brüsszelben eldöntik, hogy migránsgettók legyenek, az elfogadhatatlan. Vért izzadtam, hogy a hazai menekülttáborokat bezárjuk, és most is ki fogunk tartani. Amíg nemzeti kormány lesz, addig nem lesznek migránsgettók Magyarországon. 

Szólt arról is, hogy kiderült, hogy a magyar ellenzéket valutában fizetik, és mindneki tudja, hogy aki a pénzt adja, az rendelki a nótát. A magyar baloldalt Brüsszel bármikor fel tudja használni, hogy ránk kényszerítse a migránskvótát és a migránsgettót. 

A migránsokkal szembeni küzdelem első frontvonala a parlamentben van, és nem szabad engedni. A baloldal támogatja a brüsszeli döntéseket, és Brüsszelben is azt mondják, amit a gazdáik - tette hozzá. 

07:51
Orbán Viktor: Nem engedjük, hogy lerombolják a sikeres magyar határvédelmi rendszert!

Orbán Viktor a kötelező kvótáról azt mondta, hogy az elmúlt egy évben 330 ezer illegális migránst tartóztattak fel az unió határainál, ebből 270 ezret a magyar határon. A migráció ügyében csak a saját tapasztalatainkra kell támaszkodni - tette hozzá. Éppen ezért emlékezni kell a saját élményanyagunkra, így a 2015-ös eseményekre. A brüsszeli szirénhangokat meghallgatjuk, de nem érdekel minket. No migration - mondta a kormányfő. A migránsválság megoldása, hogy senki ne lépjen az unió területére, és csak azok jöhetnek be, akik menekültstátuszt kaptak. Ha nem tudjuk az utóbbi állapotot előállítani, akkor nincs megoldás.  

A kormányfő szerint irigykedve nézik a magyarokat, hogy nálunk nincsenek migránsok. Nem engedjük, hogy lerombolják a sikeres magyar határvédelmi rendszert - tette hozzá. Brüsszel szerint az a helyes, hogy beengedjük a migránsokat. 

07:47
Hamarabb elérhetjük az egyszámjegyű inflációt

Jó pályán van az infláció csökkenése, és a tendencia fontos. Orbán közölte, hogy lehet egy-másfél hónappal hamarabb sikerül elérni az egyszámjegyű inflációt. A rezsicsökkentés révén minden család 181 ezer forintot kap havonta, tehát ez nem energetikai kérdés, hanem a középosztály és szegényebbek jelenlegi életének a fenntartását szolgálja. 

07:44
Senki sem tudja, hogy az USA, miért nem akar békét

Orbán Viktor szerint a békéhez egyetlen méterrel nem kerültünk közelebb, mert egyre több fegyver kapnak az ukránok. Ne feledkezzünk el az emberi dimenzióról, mert ezrek halnak meg naponta. Éppen ezért akarunk tűzszünetet és békeszerződést - tette hozzá. A kormányfő szerint senki sem tudja, hogy az amerikaiak miért nem akarnak békét. Ukrajna elvesztette a szuverenitását, mert szinte mindent Nyugatról kap. Ha az USA békét akarna, akkor hlnap megkezdődnének a tárgyalások - tette hozzá. 

07:42
Orbán Viktor: Sikerült most elkerülni a harmadik világháborút

Orbán Viktor kormányfő arról is beszélt, hogy az ukránok csak a saját szemüvegükön kerül tudják nézni a konfliktust. Ha Ukrajnát felvették volna a NATO-ba, akkor az azonnali világháborút jelentene - tette hozzá. Éppen ezért meg kellett akadályozni, hogy az ukrán igényeket letörjék, és a többség nem akarta vállalni a világháború kockázatát.  

A kormányfő szerint az ukránok kommunikációs és érintkezési stílusa szokatlan, mert ha bajban vagy, akkor viselkedj rendesn, és ez nem érvényes az ukránokra, de onnan nézve a világ másképp fest, mint tőlünk. 

07:39
Segítenek a magyar borászatokon

Brüsszel azt követeli, hogy töröljük el a rezsicsökkentést, és a kormány arról tárgyalt, hogyan nem töröljük el azt - mondta a kormányfő. Pénteken megoldást kell találni arra, hogy az új hulladékgazdálkodás miatt ne kerüljenek versenyhátrányba a magyar borászok - ismertette Orbán Viktor. 

07:38
Nem lesznek migránsgettók!

A kormányfő ismertetése szerint a kabinet folyamatosan lép az infláció ellen, és minden hónapban csökkenni fog a drágulás mértéke. A migráció ügyéről azt mondta, hogy Brüsszelben úgy döntöttek, hogy bevezetik a migránskvótát és migránsgettókat építenének. Ha engednénk Brüsszelnek, akkor migránsgettókat kellene építeni, de ezt nem hajtjuk végre, és áttekintettük mit tehetünk. 

07:36
Orbán Viktor: A háború el fog húzódni

A háború el fog húzódni - mondta Orbán Viktor. Másfajta jövő vár a magyarokra, ha van háború, és ha nincs. A nyugatiak a háború folytatását akarják, a béke hangján alig beszélnek. Arra kell készülni, hogy a háorú és a szankciók nem tűnnek el az életünkből. Ha az utóbbiak eltűnnének, akkor a gazdasági bajok és az árak pillanatok alatt rendeződnének - tette hozzá. Ebből az következik, hogy az infláció letörését nekünk magunknak kell letörni. 

07:34
Nagy ügyek a terítéken

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején közölte, szerda este kezdődött a kormányülés, és ma délelőtt ér véget. Ez egy hagyományostól eltérő kormányülés, ahol az aktuális ügyek mellett a nagy ügyekről is beszélnek - tette hozzá. Tegnap is csak nagy ügyekről beszéltek, így az energiaellátásról, a mezőgazdasági fejlesztésekről, ma pedig a hadseregről és a családtámogatási rendszerrel foglalkoznak. 

07:31
Itt nézhetik élőben a kormányfői nyilatkozatot
07:31
Ezek lesznek a legfőbb témák

A háromnapos kihelyezett kormányülésről, a NATO-csúcsról és többek között az ukrajnai háborúról nyilatkozik Orbán Viktor kormányfő. 

07:13
"Nyáron sem áll meg a munka!"
07:13
Orbán Viktor: Magyarország békét akar, és nemet mond a migrációra!
07:12
Ismét rendhagyó helyszín

Ahogy legutóbb Brüsszelből, most Sopronból jelentkezik be péntek reggel fél 8-kor a Kossuth Rádióban Orbán Viktor - ezt a miniszterelnök közölte Facebook-oldalán.

11