Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében csütörtökön. Az Origo élőben közvetíti az eseményt. 

15:31
Vége a tájékoztatónak

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

15:29
Sokkal több külföldi pénz volt a baloldali kampányban, mint amennyi itthoni

Kocsis Máté kérdésre azt válaszolta, hogy többször annyi külföldi pénz volt a baloldali kampányban, mint amennyi itthoni, és ez jövőre is így lesz. Simicskó István szerint a magyar szolgálatok kiváló munkát végeznek, és rendszeresen kapnak tájékoztatást arról, hogy kik és milyen módon akarnak beavatkozni a magyar belpolitikába. 

15:19
"Helyes, hogy ez kiszivárgott"

Helyes, hogy kiszivárgott a Karácsony Gergely elleni OTP-feljelentés - mondta egy másik kérdésre Kocsis. 

15:14
Kocsis Máté: A külföldi befolyásszerzési törekvésekre kell választ adni

Néhány baloldali politikai aktivista lejáratja a teljes civil életet, hogy civilnek hazudja magát - mondta Kocsis. A külföldi befolyásszerzési törekvésekre kell választ adni. Az nem járható út, hogy a civilek választási indulását korlátozzuk - tette hozzá. 

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
15:09
"Elfogadhatatlan, hogy egy nullaszázalékos pártnak frakciója legyen"

Elfogadhatatlan, hogy egy nullaszázalékos pártnak frakciója legyen - utalt a Párbeszédre Kocsis Máté. Egy élősködő alakulat a Párbeszéd - tette hozzá. 

Keményen kiosztották a PárbeszédetFotó: Ladóczki Balázs - Origo
15:00
Kocsis Máté: Aki külföldön dollárért árulja a hazáját, annak felelnie kell majd itthon

Az őszi ülésszakban egy szuverenitásvédelmi törvénycsomag is benyújtásra kerül - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. Azok ellen irányul majd ez a törvény, akik külföldi pénzből kampányolnak, vagy finanszíroznak médiát. Ennek a javaslatnak egyik része az alaptörvény módosítása lesz. Lesz egy olyan szabály, amely szerint a választásokon induló erők ne tudják kijátszani a törvényt. Aki külföldön dollárért árulja a hazáját, annak felelnie kell majd itthon. 

Kocsis Máté: Szuverenitásvédelmi törvény jönFotó: Ladóczki Balázs - Origo
14:56
Növekedési pályára állhat a gazdaság

Van esély arra, hogy növekedési pályára álljon a magyar gazdaság - mondta egy másik kérdésre Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője nem kíván lehetetlent a kormánytól a családtámogatás terén, de az eddigi eredményeket meg kell őrizni. 

14:51
Kocsis Máté: Ez egy óriási siker

Óriási siker, hogy kétezer ember védi a magyar határt - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. A kormány tekintse át, hogy mely pontokon lehet erősíteni a határvédelmet. 

14:49
Erre büszkének kellene lenni

A korrupt brüsszeli elitnek, a kettős mércének, a hatalommal való visszaélésnek köszönhető, hogy a Fidesz szavazói között az átlagoshoz képest magasabb az EU elutasítása - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. Mindezek ellenére mi büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon még mindig a legmagasabb az Unió támogatottsága. Meg kell változtatni az Unió működését - tette hozzá. Egy Góliáttal küzdünk, egy politikai vita van Brüsszellel - mondta a Fidesz frakcióvezetője. 

Kocsis: Meg kell változtatni a brüsszeli politikátFotó: Ladóczki Balázs - Origo
14:41
"Ennek kicsi az esélye"

Kis esélyt látok arra, hogy az őszi országgyűlési időszakban szavazás lesz a svéd NATO-tagságról - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. 

Nem sok esélye van annak, hogy szavaznak a svédek NATO-csatlakozásárólFotó: Ladóczki Balázs - Origo
14:36
Kocsis Máté: Így kerülhetünk növekedési pályára

Nem értenének egyet azzal, hogy ha benzinárstopot vezetne be a kormány - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. Amit a kormány most csinál, az segíteni fog minket a növekedési pályára állásban - tette hozzá. A jegybank és a kormány fontos pontokon mást képvisel a kilábalás ügyében, de ez egy jó dolog. 

14:32
"A fű zöld, az ég kék, Pikó András pedig hazudik"

A fű zöld, az ég kék, Pikó András pedig hazudik - így reagált Kocsis Máté a baloldali józsefvárosi polgármester legújabb álhírére. Pikó nagyon fél attól, hogy az emberek el fogják mondani a véleményüket arról, hogy lényegében nem történt semmi a kerületben. Most is egy börtönkampányt folytat Pikó. 

"Most is egy börtönkampányt folytat Pikó"Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
14:27
Kocsis: Jobb lenne, ha a DK ebben az ügyben csöndben maradna

Kocsis Máté kérdésre elmondta, a Gyurcsány-párt Varju ügyében nem vonta le azt a konzekvenciát, amit a Fidesz Lévai István esetében, éppen ezért jól tennék, ha ők ebben az ügyben csöndben maradnának. 

14:22
Ősszel módosulhat a gyermekvédelmi törvény

Nagyon nagy téma a gyermekvédelmi törvény, és az ősszel be fogják nyújtani az Országgyűlésnek - mondta az Origo kérdésére Kocsis Máté. Még egy kis türelmet kér, de mindenképpen lesz ilyen törvényjavaslat. 

Ősszel kerülhet az Országgyűlés elé a gyermekvédelmi törvény módosításaFotó: Ladóczki Balázs - Origo
14:18
Cél a költségvetési hiány csökkentése

A kormány továbbra is kiáll a költségvetési hiány csökkentése mellett - mondta Kocsis Máté. A bankszövetséggel és a kereskedelmi iparkamarával korábban kötött megállapodáson nem fog változtatni a kormány - tette hozzá  

Kocsis Máté: A kormány továbbra is kiáll a költségvetési hiány csökkentése mellettFotó: Ladóczki Balázs - Origo
14:15
Ekkortól lehetnek új CSOK-szabályok

2024. január elsejétől léphet életbe a városi CSOK-ot kiváltó új szabályozás - mondta Simicskó István.  

14:13
Középpontban a családvédelem

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a családpolitika erősítése mellett állnak. A Gyurcsány-kormány alatt minden családtámogatási formát feszámoltak. Ezzel szemben a mostani kormányzás alatt jelentősen nőtt a születési arányszám - mondta a KDNP frakcióvezetője. Továbbra is segítenie kell a kormánynak, hogy a családokat támogassa.  

A határvédelem szigorítása mellett állnak a kormánypártokFotó: Ladóczki Balázs - Origo
14:09
Egyre durvább a helyzet a déli határon

Kocsis beszámolt arról, hogy Pintér Sándor nagyon durva és erőszakos támadásokról számolt be a déli határon. Életveszély fenyegeti a szolgálatteljesítőket - tette hozzá. Az eszközök durvulnak és az agresszió nagyobb, mint valaha. 

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy további határvédelmi intézkedéseket kérnek a kormánytól. Sokkal jobban meg kell védeni a határokat, mint eddig - tette hozzá. Szigoríthatnak a határvédelmi szabályokon. 

14:06
Kocsis Máté: Mi változást akarunk Brüsszelben

A Fidesz frakcióvezetője a politikai szuverenitás felszámolása kapcsán azt mondta, hogy Brüsszel több pénzt juttat a magyar baloldalnak, mint a Soros-birodalom. Miközben Magyarországot csuklóztatják a véleménye miatt, addig a dollárbaloldal politikai közösségeit támogatja Brüsszel.

Kocsis Máté: Változás kell BrüsszelbenFotó: Ladóczki Balázs - Origo

A jövő évi EP-választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat - tette hozzá. Mi változást akarunk Brüsszelben.  

14:04
"Nem fogjuk lebontani a kerítést, és semmilyen migrációs folyosót nem fogunk megnyitni"

Kocsis Máté elmondta, hogy a magyar kulturális szuverenitást az illegális bevándorlás erőltetésével érnék el. Egymillió migránst tartóztatott fel az ország a déli határon a kerítés révén - tette hozzá. Nem fogjuk lebontani a kerítést, és semmilyen migrációs folyosót nem fogunk megnyitni. 

Ránk akarják kényszeríteni a genderideológiát - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Brüsszelt azonban nem érdekli több mint 3,3 millió ember véleménye. 

12