Orbán Viktor kormányfőt újraválasztotta a Fidesz elnökének a párt 30. kongresszusa. Élőben közvetítjük a kormányfői beszédet.

15:46
Véget ért a kormányfői beszéd

Véget ért Orbán Viktor kormányfő beszéde. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

15:45
Az EP- és az önkormányzati választást is meg kell nyernünk

Orbán Viktor elmondta, hogy a nemzeti konzultáció kulcskérdés, mert onnan jön az erő. A második akció az európai parlamenti választás lesz, mert a gyurcsányistákat vissza kell verni. A harmadik akció az önkormányzati választás, ahol a választókerületi elnökök vannak középponti szerepben. Szükség lesz minden tag és aktivista segítségére, mert az EP- és az önkormányzati választást is meg kell nyernünk - fejtette ki Orbán Viktor.

15:43
Orbán Viktor: A mi kormányunk nindzsakormány, és nem kamikaze

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy a következő hónapokban súlyos politikai küzdelmek lesznek. Meg kell akadályozni, hogy migránsokat telepítsenek Magyarországra, és Ukrajna uniós csatlakozási kérdését is helyre kell tenni. A mi kormányunk nindzsakormány, és nem kamikaze - tette hozzá.

15:40
Ez a kulcsa a sikernek

Óriási versenyfutásban vagyunk a németekkel, franciákkal és a spanyolokkal, és ebben a ligában nyerésre is állunk - mondta a kormányfő. Most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldtechnológiai központjai, és most 150 éve nem látott lehetőségek előtt állunk  - tette hozzá. Minden feltétel adott a sikerhez - mondta Orbán Viktor. Van egy komoly bökkenő, és ezek nem a környezetvédelmi akadályok, hanem hogy Magyarország csak egy 10 milliós piac. Ez nem elegendő egy gazdasági áttöréshez. Megfelelő méret és bázis nélkül nem lehet feljutni a dobogóra - mondta Orbán Viktor. Olyasmit kell nyújtania Magyarországnak, amit más nem tesz, így a legmodernebb nyugati és keleti technológia találkozási pontján kell lennünk.

15:36
Az új világgazdasági rend óriási versenyben születik, Magyarország benevezett ebbe a versenybe

Ha zöld világot akarunk, akkor a hagyományos ipari gazdaságunkat természetbarát gazdasággá kell alakítanunk. A zöldenergiát azonban el kell tárolni - mutatott rá a kormányfő. Az új világgazdasági rend óriási versenyben születik, Magyarország benevezett ebbe a versenybe.

A kormányfő rámutatott arra, hogy 10 év múlva Pas2-t befejezve gazdaságunk 52 százalék nukleáris és 39 százalékban megújuló energiát állít elő. Ezzel nem nyertük meg a versenyt, mert zöldenergiát termelni már sokan tudnak, de a tárolás tekintetében még nincs áttörés. 

Az lesz a nyertes, aki képes lesz minél több energiát tárolni - mondta a kormányfő.

15:32
Ezeket a meséket nem vették be a magyarok

Orbán Viktor kifejtette, hogy míg Európában a zöld pártok a zöld energia legfőbb pártolói, míg nálunk a zöld pártok pont ezeknek az ellenzői. A mi zöldpolitikánk nem ideológiai, és nem pártalapon áll. Sem a színes, sem a vörös, sem a barna, sem a sötétzöld meséket nem vette be a magyarok gyomra - tette hozzá.   

15:30
A magyar modell működik

Nem akarunk a migránsgettók, rezervátum vagy éppen Soros adósrabszolgái lenni - mondta Orbán Viktor. Nem akarunk a folyamatosan ellenálló szerepbe belesodródni - tette hozzá. Nekünk van egy ellenjavaslatunk ebben a helyzetben, mert azt ki is próbáltuk. A magyar modell egyre ismertebb és láthatóbb, és egyre többen irigylik. 

Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa - ismertette a kormányfő. Nálunk a jólét előfeltétele a munka, a teljes foglalkoztatottság. 

15:27
"A brüsszeli Európa-modell káoszhoz vezet"

Az Unió nem felrobban, hanem egyszerűen szétcsúszik, ha minden így megy tovább - ismertette Orbán Viktor. Ma se az Unió, se a tagállamok nem hajtják végre a saját döntéseiket, és átlépnek a szabályokon. Ebben a helyzetben mindenki jól elvan - mondta Orbán Viktor. A brüsszeli Európa-modell elöregedett, miközben a világ felfrissült - tette hozzá. A brüsszeli Európa-modell káoszhoz vezet, mert egyre többen akarnak munka nélkül megélni. A közrend eltűnőben van, míg az adóssághegy csak egyre nő.

Brüsszel a bezárkózás felé mozdul el - tette hozzá. Csupán a világ termeléséhez 15 százalékban járul hozzá Európa.

15:24
Orbán Viktor: Az Uniót nem elhagyni, hanem megváltoztatni kell

Orbán Viktor közölte, a kongresszus jó alkalom arra, hogy politikájuk magasabb rendű mozgatórugóiról is beszéljenek. Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll. Ellenállunk a migránsok inváziójának, a háborús délibáboknak, a genderterrorizmusnak, a Soros-birodalomnak.

Mély meggyőződésem, hogy a brüsszeli Európa-modellre nemet kell mondani - tette hozzá. Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát - mondta a kormányfő. Ha így megy tovább, akkor keresztet vethetünk az Unióra, de ezt nekünk meg kell akadályozni, mert ez a mi érdekünk - tette hozzá. Az Uniót nem elhagyni, hanem megváltoztatni kell.

15:21
" Brüsszel pénzügyi zsarolási kísérleteit zátonyra futtatták"

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy a legfontosabb eredmény, hogy Brüsszel pénzügyi zsarolási kísérleteit zátonyra futtatták, de azt a pár eurót be fogjuk hajtani. A családok ma még a felbolydult soraikat rendezik, hadi zaj uralja a tájat, de megindultunk előre és felfelé. 

A kormányfő közölte, lesz új lendület, számottevő növekedés, lesz több jövedelem, ki tudjuk fizetni a 13. havi nyugdíjat, lesz CSOK Plusz, gálánsabb lesz a babaváró hitel is.

15:18
Sikerült elérni a kitűzött kormányzati célokat

Voltak már nehéz kormányzati éveink - mondta Orbán Viktor. Nehéz volt eltalicskázni a Gyurcsány-korszak romjait, és nagyon nehéz volt a migrációs időszak és a Covid hónapjai, de egyik sem volt olyan nehéz, mint a mögöttünk hagyott két év.

Minél nehezebb a helyzet, annál világosabb célok kellenek - mondta a kormányfő. Nem belekeveredni a háborúba, biztosítani az energiaellátást, és megvédeni a rezsicsökkentést, megőrizni a nyugdíjak értékét, és 10 százalék alá vágni az inflációt - ezeket a kitűzött célokat sikerült elérni.

15:16
Orbán Viktor: A külföldiek kilóra akarták megvenni a baloldalt

A legyőzött ellenféllel szemben nagyvonalúnak kell lenni - mondta Orbán Viktor. Azon lépjünk túl, hogyan lehetséges, hogy a vásárhelyi polgármester ápolóit kijátszva a baloldali lista élén találta magát. De azon ne lépjünk túl, hogy Brüsszel is pénzt adott nekik a győzelemre, ez volt Gyuri bá' életének legrosszabb befektetése.

A tényeket vegyük komolyan, mert a végén nem lovagiasak, hanem balekok leszünk. A külföldiek kilóra akarták megvenni a baloldalt, hogy nyerjenek - mondta Orbán. Mindez nem tréfadolog, mert ha sikerül, akkor ma migránsok tízezrei lennének az utcákon, genderaktivisták grasszálnának az óvodákban, a magyar honvédség fegyverei Ukrajnában lennének, Soros György adósrabszolgája lenne az ország.

Nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így, ezért meg kell alkotni a szuverenitásvédelmi szabályokat egészen az alkotmányig - tette hozzá.

15:12
"Menet közben nem váltunk lovat"

Két éve kaptam a megbízatást, hogy vezessem győzelemre a Fideszt és a KDNP-t, majd pedig alakítsak kormányt a szuverén Magyarország építésére. Menet közben nem váltunk lovat - mondta Orbán Viktor. A kormányban és bennem is van még szufla. A 2025-ös kongresszuson majd pedig döntünk a hogyan továbbról. 

Orbán Viktor felidézte, hogy óriási győzelmet arattak 2022-ben, pedig a baloldal is mindent beleadott. Minden úgy történt 2022-ben, ahogyan egy hónapja Lengyelországban. Mi hamarabb elkezdtünk felkészülni, ezért arattunk világraszóló győzelmet - mondta a kormányfő.

15:09
Orbán Viktor: A bizalom megtisztelő ennyi idő után is

Orbán Viktor köszönetet mondott az újraválasztásért. A bizalom megtisztelő ennyi idő után is - tette hozzá. Megtisztelő, hogy Európa legsikeresebb pártját továbbra is vezethetem.

15:07
1190 szavazatot kapott Orbán Viktor

Orbán Viktor 1190 szavazatot kapott.

15:07
Orbán Viktor maradt a Fidesz elnöke

Orbán Viktort újraválasztotta a Fidesz elnökének a párt 30. kongresszusa. Élőben közvetítjük a kormányfői beszédet.

15:01
Nincs változás az alelnökök között

A Fidesz alelnöke maradt Gál Kinga, Németh Szilárd, Kósa Lajos és Kubatov Gábor.

11