Vágólapra másolva!
A Jobbik támogatottsága erősödött a leginkább idén - derül ki a Szonda Ipsos felmérésből, amelyet a Népszabadság ismertet. A felmérés szerint azonban a párt támogatóinak fele még hezitál, hogy végül inkább a Fideszre szavaz majd.
Vágólapra másolva!

A Jobbik erősödött legnagyobb mértékben idén, jelenleg 10 százalékos a támogatottsága a választásra jogosultak körében - derül ki a Szonda Ipsos felmérésből, amelyet a Népszabadság ismertet. A kutatás szerint ugyanakkor a Jobbik újabb híveinek fele még nem biztos abban, hogy végül tényleg a pártra szavaz majd: a kutatás szerint a Jobbik és a Fidesz között hezitálnak.

A Fidesz és az MSZP támogatói között alacsonyabb azok aránya, akik nem teljesen biztosak benne, hogy majd a választáson is az adott párta voksolnak: előbbinél 34, utóbbinál pedig 36 százalék. A Fidesz támogatása a teljes népesség körében a Szonda Ipsos szerint márciusban 35, az MSZP-é pedig 12 százalékos volt.

A közvélemény-kutatás szerint egyre nő az emberek választási hajlandósága, jelenleg a választók 50 százaléka jelezte, hogy elmenne szavazni.