ORIGOhírcentrumkomment.hu[freemail]videaiWiW

Dúró Dórapártpolitikaválasztás 2010JobbikLMP

Hogyan ért szót egy jobbikos és egy LMP-s?

[origo] | Létrehozás dátuma: 2010. 04. 23., 16:36
eszközök:
"Sokat lehet tanulni a Jobbiktól" - mondta az [origo]-nak Vágó Gábor, az LMP választmányi tagja, aki a párt legfiatalabb képviselője lehet. Vágót és Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét arra kértük, hogy értékeljék együtt a választások első fordulójának eredményeit. Rasszista-e a Jobbik, ördögbotoznak-e az LMP-sek? Fiatal képviselőjelöltek az Ígéretek földjén.

 

 

Cikkünk megjelenése után az LMP az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz

A Holokauszt a magyar történelem része

Páros videó-interjú jelent meg április 23-án az origo.hu portálon két leendő parlamenti képviselővel, a jobbikos Dúró Dórával és az LMP-s Vágó Gáborral. A beszélgetés során Dúró Dóra kijelentette, hogy szerinte a Holokauszt nem elsősorban a magyarságot, hanem a zsidóságot érintette. A megszerkesztett interjúból nem derül ki világosan Vágó Gábor elhatárolódása, amely azt a látszatot kelti, hogy az LMP ezt a kijelentést és a mögötte meghúzódó szemléletet párbeszédképesnek találja. Ezért elengedhetetlennek tartjuk, hogy világossá tegyük álláspontunkat:

Dúró Dóra kijelentése kétségbe vonja meggyilkolt honfitársaink, a túlélők és leszármazottaik magyarságát és ez frontális támadás a magyar politikai közösség egésze ellen. Nem tartjuk párbeszédképesnek az olyan nézeteket, amelyek bármilyen módon elvitatják magyar emberek magyarsághoz tartozását, polgártársaink morális egyenjogúságát. Az LMP - Alapító Nyilatkozatából kiindulva - a lehető leghatározottabban fel kíván lépni a polgárok egyenjogúságának tagadása, a gyűlölet, a történeti-szimbolikus konfliktusok szítása ellenében, melyek éppen a Jobbik politikájának képezik alapját.

Az LMP választmánya ennek az álláspontnak a következetes képviseletét várja el valamennyi, a párt képviseletében megszólaló személytől.eszközök:
hirdetes

Kampánynapló

Orbán: A kormány nem egy focicsapat

A Fidesz korábbi bejelentése szerint csütörtökön délután 4 órakor kezdi ismertetni a következő kormány névsorát Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, leendő miniszterelnök. Az erről szóló sajtótájékoztatóra két olyan politikust, Navracsics Tibort és Varga Mihályt visz magával, akik az eddig kiszivárgott hírek szerint bizalmi posztokat kaphatnak az új kormányban. Orbán az [origo]-nak csütörtökön azt mondta: a bejelentésnek meg kell adni a formáját, mert a kormány nem egy focicsapat. Orbán szerint a teljes névsort hétfőn jelenti be.

Ígéretek földje

Hogyan ért szót egy jobbikos és egy LMP-s?

"Sokat lehet tanulni a Jobbiktól" - mondta az [origo]-nak Vágó Gábor, az LMP választmányi tagja, aki a párt legfiatalabb képviselője lehet. Vágót és Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét arra kértük, hogy értékeljék együtt a választások első fordulójának eredményeit. Rasszista-e a Jobbik, ördögbotoznak-e az LMP-sek? Fiatal képviselőjelöltek az Ígéretek földjén.

Kép, hang, videó

Barack Obamát idézi a kampányoló Orbán

Csütörtökön mutatják be Burger Barna Egy kampány krónikája - Orbán Viktor 2010 című fotóalbumát. Burger március 15. és április 25. között mindenhová elkísérte a Fidesz elnökét, gyakran családi körben vagy a Fidesz legfelsőbb vezetőinek zárt tanácskozásain is fényképezhetett. Fotóinak képi világa és mondanivalója követi azt a trendet, amely megjelenik a Fehér Ház fotósainak Barack Obamáról készített fényképein is. Nézze meg, miben hasonlít Orbán Obamára!

Felmérések

Medián: A választók 78 százaléka mondta biztosra a második fordulós szavazást

Csupán a megkérdezettek 29 százaléka tudta pontosan, mely pártok jelöltjei indulnak az ő választókerületében a második fordulóban, ugyanakkor több mint háromnegyedük mondta, hogy biztosan elmegy szavazni - derül ki a Medián két forduló között végzett közvélemény-kutatásából, melyet a pénteki Népszabadság ismertet. Azokban a válaszókerületekben, ahol az MSZP, az LMP és a Fidesz jelöltjei küzdenek meg egymással, a felmérés szerint a Fidesz támogatottsága nagyobb, mint két riválisáé együttvéve.