Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a legnépszerűbb politikus - derül ki a a Népszabadságban ismertetett Szonda Ipsos felmérésből. A közvélemény-kutatás szerint a szavazók egyre jobban kedvelik kedvenc pártjuk politikusait, összességében azonban nem nőtt a politikusok népszerűsége.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a leginkább megosztó politikus, mégis a népszerűségi lista első helyen áll - derül ki a Népszabadságban ismertetett Szonda Ipsos felmérésből.

A közvélemény-kutatás szerint a választási kampány közeledtével a szavazók nagyobb mértékben felsorakoznak kedvenc pártjuk politikusai mögé. Ez főként azokra a politikusokra jellemző, akik az elmúlt hetekben a hírekben sokat szerepeltek.

Ilyen például Mesterházy Attila, akinek megítélése sokat javult a szocialisták körében. A Fidesz hívei a múlt havinál kedvezőbben vélekednek Navracsics Tiborról. Ugyancsak a kampány hatása lehet, hogy Vona Gábor is erősíteni tudott a Jobbik támogatói között.

A Szonda Ipsos szerint összességében azonban nem javultak a népszerűségi mutatók. Ebben szerepet játszik az, hogy a bizonytalan és a passzív választók körében romlott a politikusok megítélése.

A népszerűségi listát Orbán vezeti, őt követi Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés korábbi MSZP-s elnöke, Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője, majd pedig Gráf József földművelésügyi miniszter. A lista utolsó helyén Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője található.