Meghagyná Hagyó listás helyét a fővárosi MSZP

Vágólapra másolva!
Megtarthatja harmadik helyét az MSZP fővárosi listáján Hagyó Miklós, korábbi főpolgármester-helyettes, akiről nemrég felmerült, hogy hátrébb sorolhatják a listán - értesült az MTI. Az illetékes szocialista testületek hétfő este üléseztek, és senki nem kezdeményezte Hagyó helyének módosítását. Arról is döntöttek, hogy Hetyei László marad a képviselőjelölt a XV. kerületben, bár lenne nála ismertebb induló.
Vágólapra másolva!

Nem változtattak Hagyó Miklós budapesti listás helyén és Hetyei László képviselőjelöltségén az illetékes fővárosi szocialista testületek hétfő este - értesült az MTI.

A késő estébe nyúló megbeszélésen Lendvai Ildikó pártelnök is részt vett, aki ismertette a helyi tagsággal az egymással versengő XV. kerületi politikusok népszerűségéről készített felmérés eredményeit. Ezekből az derült ki, hogy a jelenlegi országgyűlési képviselő, Hajdu László polgármester ismertebb, mint a helyiek által képviselőjelöltnek választott Hetyei László. A pártelnök ezért azt kérte, szavazzanak arról, akarják-e módosítani korábbi döntésüket.

Az MTI úgy tudja a taggyűlés résztvevői ismét kiálltak Hetyei László mellett, a korábbinál nagyobb arányú, kétharmados támogatással. Hajdu László - aki eddig négyszer győzött a 23. választókerületben - kedden azt mondta, hogy tudomásul veszi a döntést és részt vesz a kampányban is.

Az MTI információi szerint a budapesti párttanács hétfő késő délutáni ülésén senki nem kezdeményezte, hogy változtassanak Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes fővárosi listás helyén. A testület ülésén szó esett a sajtóhírekről, amelyek szerint Hagyó Miklóst hátrébb sorolnák a listán, de a témához lényegében senki nem szólt hozzá.

Hétfőn a Népszabadság számolt be arról, hogy hátrébb sorolhatják a fővárosi listáján a jelenleg a harmadik helyen szereplő Hagyó Miklóst. A lap név nélküli vezető szocialista forrásokra hivatkozva azt írta, formálódik egy megállapodás, amely szerint Hagyót a harmadik helyről a hatodik-hetedik helyre tolják vissza. Burány Sándor, a fővárosi szocialisták elnöke hétfőn erre azt nyilatkozta, hogy ilyen megkeresés hozzájuk nem érkezett.