Az V. kerületben indulhat MDF-jelöltként Debreczeni József

Vágólapra másolva!
Debreczeni József politológus, közírót indítja az MDF Budapest V. kerületében képviselő-jelöltként az idei országgyűlési választásokon. Debreczeni erről azt mondta, ez az ő és az MDF szándéka, amit úgy tűnik, az V. kerületi SZDSZ is támogat.
Vágólapra másolva!

Várhatóan Debreczeni Józsefet indítja az MDF Budapest 7-es számú egyéni választókerületében képviselő-jelöltként az idei országgyűlési választásokon - értesült a Független Hírügynökség.

A politológus, közíró szerda este azt mondta: ez az ő és a demokrata fórum szándéka, amit úgy tűnik, ebben a pillanatban az V. kerületi SZDSZ is támogat, de konkrétumokat majd akkor lehet tudni, ha lezárulnak a tárgyalások az MDF és az SZDSZ között. Ha megállapodnak, akkor várhatóan ebben a választókerületben nem indul SZDSZ-es jelölt - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy az MDF országos listáján melyik helyre számíthat, Debreczeni József azt válaszolta: erről leghamarabb az országos választmány dönthet hétvégén.

Pető Iván, Budapest 7. számú választókerületének jelenlegi országgyűlési képviselője a Független Hírügynökségnek nem kommentálta a hírt. A politikus ismét elmondta, hogy nem indul a 2010-es választásokon. Terveivel kapcsolatban annyit mondott: közéleti szereplésben egyelőre nem gondolkodik, civil életet szeretne élni. Pető Iván 1990 óta országgyűlési képviselő az SZDSZ színeiben.