Mégsem indítja Orbán Anitát a Fidesz

Vágólapra másolva!
Orbán Anita egészségügyi okok miatt nem indul képviselőjelöltként Budapest XI. kerületében, helyette Simicskó István lesz a jelölt - közölte a Fidesz. A politikus - aki energia- és külpolitikai szakértő, és három nyelvet beszél felsőfokon - eddig intenzíven kampányolt.
Vágólapra másolva!

Orbán Anita egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni az országgyűlési képviselőjelöltséget, ezért a Fidesz Országos Választmányának elnöksége Simicskó Istvánt jelöli Budapest 16. számú egyéni választókerülete Fidesz-KDNP-s indulójának - olvasható a Fidesz sajtóosztályának egymondatos közleményében.

Orbán Anita a XI. kerületben, a 16-os választókerületben lett volna a legnagyobb ellenzéki párt egyéni jelöltje. A választókerületben a szocialista Molnár Gyulával, a XI. kerület jelenlegi polgármesterével kellett volna megküzdenie.

A Fidesz női jelöltjeiről szóló január végi cikkünkben szerettük volna megszólaltatni Orbán Anitát, a politikus azonban nem nyilatkozott: először azt mondta, gondolkodási időt kér, később pedig hiába kerestük telefonon, nem tudtuk elérni.

Navracsics Tibor frakcióvezető decemberben az MTV Este című műsorában a női jelöltek közül Orbán Anitát emelte ki név szerint. Orbán energia- és külpolitikai szakértő, három nyelvből felsőfokú nyelvvizsgája van, az Egyesült Államokban doktorált, több könyvet írt, korábban pedig a külpolitikai rovatot vezette a Heti Válasz című politikai hetilapnál. Orbán eddig intenzív kampányt folytatott. Jelen van például a Twitteren, saját blogja van, ráadásul a Fidesz női politikusai közül messze neki a legtöbb a rajongója a Facebookon. Egyik januári facebookos bejegyzése például arról szólt, hogy rajongói számát tekintve megelőzte az SZDSZ-es John Emesét.

A politikus vasárnap este Facebook oldalán megerősítette a hírt, hogy egészségügyi okok miatt visszalép a jelöltségtől. Hozzátette, továbbra is jelen lesz majd a közösségi oldalon. "Ugyanúgy fogok majd írni, linkelni és válaszolni, csak most sajnos egy kicsit ritkábban, mint eddig" - olvasható az üzenőfalán. Ugyanígy megerősítette a hírt Twitter-oldalán is.

A jelöltsége megszűnéséről szerettünk volna érdeklődni Orbán Anitánál, de vasárnap este nem vette fel telefonját.