Zöld paneleket és megfelezett várólistákat ígért Orbán

Vágólapra másolva!
Rendőröket, munkahelyeket és ingyenes panelfelújítást ígért hétfő esti tévéinterjújában Orbán Viktor Fidesz-elnök, aki pénteki évértékelőjével ellentétben most több konkrét tervvel is előrukkolt pártja programjából. Arról nem beszélt, hogy terveit milyen pénzből valósítaná meg, és a panelfelújításokkal kapcsolatban közölte: a program attól függ, mit találnak a "kasszában".
Vágólapra másolva!

A munkahelyteremtéssel, az egészségüggyel és a közbiztonság javításával kapcsolatban is konkrét választási ígéreteket tett vasárnap esti tévéinterjújában Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Orbán arra nem tért ki, hogy honnan, milyen pénzből akarja megvalósítani a vázolt terveket, viszont közölte: pártja 2007-es programja egy "komplett választási program", amely 2010-ben is megállja a helyét.

Orbán a Hír TV Rájátszás című műsorában többek között azt mondta, hogy a Fidesz a panellakások felújítására és energiatakarékos fűtésére egy "zöldbankot" hozna létre, amellyel a lakók önerő nélkül korszerűsíthetnék otthonaikat. Jelezte ugyanakkor, hogy még nincs tisztában azzal, milyen forrásokat fordíthat erre, hiszen a "zöldbank" formája attól függ majd, hogy mit találnak esetleges kormányra kerülésük után a Magyar Fejlesztési Bank kasszájában.

Bár Bajnai Gordon kormányfő korábban felajánlotta a Fidesznek, hogy nézzen bele a költségvetés számaiba, Orbán szerint a kormányzás átadása és átvétele a Fidesz győzelme esetén bonyolultabb és nehezebb lenne, mint 1998-ban. Orbán szerint ugyanis az 1998-as költségvetés átláthatósága "fényévekkel volt jobb", mint a mostanié.

A pártelnök mindenesetre közölte: ha megnyerik a választásokat, néhány intézkedést nagyon gyorsan, akár a kormány megalakulása előtt is elfogadhat a parlament. A távlati terveikről Orbán ismét elmondta, hogy egymillió munkahelyet szeretnének teremteni. Azt mondta, az egészségügyben felére szeretnék csökkenteni a várakozási időt, a közbiztonság javításához pedig munkába állítanának 3000-3200 további rendőrt. A miniszterelnök-jelölt itt szintén nem beszélt arról, hogy mindezt hogyan akarja megvalósítani.