Árverésen lehet venni kopogtatócédulákat

Vágólapra másolva!
Egy árverési honlapon 500 forintos kikiáltási árral hirdettek meg ajánlószelvényeket, annak ellenére, hogy ezt a törvény tételesen tiltja. A hirdetés feladója csak annyit közölt magáról, hogy Vas megyei.
Vágólapra másolva!

"Eladó a kopogtató cédulám. Sőt az egész családé, az 4 db" - így olvasható a hirdetésben, amelyben a feladó neve vagy elérhetősége nem szerepel, csak annyi, hogy az "áru helye: Vas megye". Annyit tett csak hozzá a hirdető, hogy "bárki viheti, fizetés csak előreutalással vagy készpénzben személyes átvétellel".

Az aukciót március 3-áig hirdették meg, de az oldal szerint úgynevezett villámáron 1000 forintért megvásárolhatók a szelvények.

Az ajánlószelvények áruba bocsátása tilos, ezt a választási eljárásról szóló törvény tiltja. A kikézbesített szelvények hátoldalán a választási irodák - az említett törvényt idézve - felhívják a választók figyelmét arra, hogy "az ajánlásért az ajánlónak vagy rá tekintettel másnak előnyt adni vagy ígérni, valamint az ajánlásért előnyt kérni, illetőleg előnyt vagy annak ígéretét elfogadni tilos".