Álfideszesek gyűjtöttek kopogtatócédulát Józsefvárosban

Vágólapra másolva!
Elfogott a rendőrség a VIII. kerületben egy kopogtatócédulát gyűjtő embert, aki fideszesnek adta ki magát, de ezt nem tudta igazolni - közölte a Fidesz. A párt szerint józsefvárosi irodájukba már több jelzés érkezett gyanús, álfideszes ajánlószelvény-gyűjtőkről. A rendőrség eljárást indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

Illetéktelenek próbáltak a Fidesz nevében kopogtatócédulát gyűjteni a VIII. kerületben - közölte Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója. Egyiküket előállították a rendőrök.

Nyitrai szerint csütörtökön délben érkezett jelzés a józsefvárosi Fidesz-irodára, hogy "gyanús személyek a Fidesz nevében kopogtatócédulákat gyűjtenek a Baross utcában, ám a Fidesz által korábban nyilvánosan bemutatott igazolvánnyal és megbízólevéllel nem tudják igazolni magukat".

Az iroda munkatársai értesítették a rendőrséget, akik Nyitrai szerint el is fogták az egyik embert, és felvették az adatait. A párt nem tud további eljárásról vagy rendőri intézkedésről.

A józsefvárosi pártirodára már szerdán is érkeztek bejelentések a Fidesz nevében ajánlószelvényeket gyűjtőkről, de akkor nem sikerült megtalálni őket. "Ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez a magatartás bűncselekmény, melyet a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni" - írja közleményében Nyitrai.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök délután azt közölte az MTI-vel, hogy "választás rendje elleni bűncselekmény" miatt indult eljárás. Tekintettel a bűncselekmény jellegére a BRFK központi hatáskörbe vonta az eljárás lefolytatását - tették hozzá.